ksz.
Pa ne čudite se, to ni samo pri nas, to se dogaja vsepovsod. Eden izmed mojih primerov, na alaski s kolegico kupujema
zadevščine, pa opazim da majo znižane filme 50% dol. In ker je bila prvotna cena 7$, se seveda teh 3,5$ nakoncu ne pozna,
ko nakupiš cel voziček. Se vozima domov, pa jaz pač z dolgega časa čekiram račun medtem ko stojima v kilometerski koloni,
itak, oba dvdja mi je vžgala pod polno ceno. Pa finta opisano na računu prav se vidi 7,5$ -50% v tem smislu, ampak ko pol grem
"ročno" štet vse zneske bi moral plačat 7$ manj, kar je tam od oka 5€. Sej 5€ ni bogastvo, samo to mi tak cuknejo vsaki tretji dan
pa sn zgubo 50€, kar mi je skoraj poln rezervar goriva.
Druga varjanta;
Ne spomnim se mesta natančno, grem v ajnkauf, furarim voziček med policami, in plačam na blagajni nakupljeno...
Pridem domov in začnem montirat baterije v budilko in prenosni radijo. In meni za prenosni radijo falita 2 veliki bateriji,
sn že tečn in ji rečem če je vidla ki baterije, in pravi da sn kupil 4. Grem čekirat račun, in res neroda pozabljiva kupim samo 4,
preletim račun, če bi mogoče drugi komplet bi kasiran kje "spodaj" nakoncu računa, in naletim na 24x0,33 kokakolo (cel vez piksen)
računan 2x. Grem čekirat v hladilnik, mam samo en vez. Vprasam; "kupla sem enega"... Prodajalka mi je 2x spekla vez kokakole.
In pismo, vsaka prodajalka kaki strranki cukne kaki vez kokakole, kakšno šunko, nakoncu tedna majo nakupljeno špecerijo za domov...
Banda.
Jaz se sploh več ne sekiram; čekiram sproti kaj mi "pipka" na račun, medtem ko zlagam v košare in vreče pa čekiram račun,
cel čas nakupa pa v glavi računam, in imam račun kok bo zadeva stala tam do 2 evra natančno napamet...
Danes si pač prisiljen vse 2x kontrolirat, kjer v enem letu ti bi na tak način spipali pol plače.