Trgovalni račun

delter333

Guru
21. maj 2010
1.850
1.556
113
Notranjska
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
delnic še ni, je pa račun na iliriki
denarja 5jurčkof
dokler se bo dalo
na mesec bi še kej prispeval
sam nimam volje niti znanja za upravljanje

Kaj svetuješ?

Denarja ni premalo kot ti tu pišejo, vendar če nimaš ne volje ne znanja in bi še mesečno primaknil kaj je opcija obročno varčevanje.
So manjše obresti kot kako leto nazaj, vendar kakšnih hudih skrbi pa s tem ne boš imel.

delter333

Guru
21. maj 2010
1.850
1.556
113
Notranjska
Citat:
Uporabnik pearl_rose pravi:
Pozanimaj se pri svoji banki kakše možnosti imaš za trgovanje. Jaz imam to urejeno pri BKS Banki

Sva že dva
cool-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
In koliko je pri BKS stroškov (provizije),če recimo kupiš za 20k delnic in jih nato čez 1 mesec prodaš?

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Če želiš malo bolj aktivno trgovati v Sloveniji sploh nimaš kaj iskati. V tujini imaš med 5 in 9$ strošek za unlimited količino posla. Pri nas pa te žulijo z ne vem kakimi stroški vse..in pri poslu - s stroški, izraženimi v procentih

Torej 5 do 9 usd za nakup (ali prodajo),ne glede na znesek in količino poslov?

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ne tako zlahkega
tongue-1.gif

bom šel še na ilirko vprašat kaj ponujajo.
vsekakor pa se NE bom sam ukvarjal s trgovanjem.

Trenutno imaš še eno zanimivo opcijo,vloga v sklade Ilirike brez vstopnih stroškov!
http://vzajemci.com/akcije/81/ILIRIKA_DZU_brez_vstopnih_stroskov
Vstopni stroški pri teh skladih so sicer 2,8% do 3,5% (praktično enoletne obresti na banki...),izstopnih stroškov pa ni,kar pomeni,da nimaš nobenih stroškov,si na plusu takoj,ko sklad zraste,plačaš samo davek na dobiček,ko prodaš.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
samo zakaj ne bi potem raje dal na banko, če so obresti skoraj enake, pa na banki nimam provizije pri dvigu oz pri določenih varčevalnih paketih imam lahko kot renta na stara leta, ali pa lažje dobim kredit?

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Torej...na posamezen trejd das 5$ pa tudi ce kupis za 50.000 usd.

Pogovarjamo se o strosku na posamezen nakup...

Spomnim se da sem imel na iliriki nekoc strosek izrazen v %, menda je bilo 0.5%.

Zdaj nebi iskal..naj nekdo napise koliko so ti stroski na BKS ali iliriki...

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Na Iliriki imaš 15$ na posemezen trejd,ne glede na vsoto.Vem da pobstajajo tudi cenejši tuji posredniki. Edino kar me skrbi pri teh tujih posrednikih je to,da imam denar na nekem tujem računu pri tujem posredniku. Če se karkoli zalomi,kako potem do svojega denarja? Kako je to urejeno oz.kako si zaščiten,če ti poceni tuj posrednik ne izplača denarja? (mogoče po nepotrebnem pretiravam,ampak vseeno....).

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
samo zakaj ne bi potem raje dal na banko, če so obresti skoraj enake, pa na banki nimam provizije pri dvigu oz pri določenih varčevalnih paketih imam lahko kot renta na stara leta, ali pa lažje dobim kredit?

Kako to misliš,da so "obresti skoraj enake"?? Popolnoma narobe si razumel vse skupaj oz.narobe razmišljaš!
Enoletne obresti na banki so enake trenutnemu popustu pri vložku v vzajemne sklade Ilirike...kar pa niti slučajno ne pomeni,da ti banka da več kot sklad,še posebej dolgoročno...
smile-1.gif

Prvič: pri delniških poslih NIKOLI ne govorimo o obrestih,ampak o donosu,enako je pri vzajemnih skladih! Vsak sklad ima neko vstopno provizijo,ki se ponavadi giblje od 2 do nekje 5%! Trenutno ima Ilirika akcijo,da lahko vložiš denar v njene sklade brez plačila vstopne provizije (cca.3%),torej če vložiš 1.000 eur,se celih 1.000 eur pretvori v točke sklada (sicer dobiš takoj 3% manj točk,kolikor normalno znaša prvizija).
Poanta vsega pa je,da boš na banki dobil v vsakem primeru samo tiste 3 do 4% letno,sklad pa ti lahko prinese tudi letno 10% ali več...
Ampak zdi se mi,da se ti še sam pri sebi nisi odločil,ali bi sploh tvegal ali samo mirno spal?

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Torej...na posamezen trejd das 5$ pa tudi ce kupis za 50.000 usd.

Pogovarjamo se o strosku na posamezen nakup...

Torej 5$ za vsak nakup/prodajo? Kje imaš to? Pa da ni potrebno bit UK/US državljan oz. imet tam odprt bančni račun.

pearl_rose

Zelenc'
27. avg 2014
4
0
1
BKS ima provizijo borznega posredovanja 0,8 % od vrednosti vsake transakcije oz. minimalno 15 EUR. To je za trgovanje na Xetri. Za domači trg žal ne vem, mislim, da je provizija ista. Niso mi računali odprtje trgovalnega računa.

Drugače pa če pokličeš na BKS ti povejo že po telefonu stroške oz. provizije, seveda še raje vidijo, da se oglasiš pri njih.

Je pa tako, da njihova trgovalna postaja ni namenjena profičem haha

Ravno te dni sem dobila še ponudbo od Saxo Bank http://si.saxobank.com/prices/stocks/. Po mailu so mi napisali, da ne zaračunavajo stroškov odpiranja, zapiranja in vodenja računa, zgolj provizijo pri trgovanju.

pearl_rose

Zelenc'
27. avg 2014
4
0
1
Mogoče sem glupa, pa tega ne najdem...ampak iz cenika od Ilirike ni nikjer razbrati, da je provizija na posamezen trejd 15$,ne glede na vsoto. A imaš to kak poseben dogovor z njimi
sprasujem se.gif

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Citat:
BKS ima provizijo borznega posredovanja 0,8 % od vrednosti vsake transakcije oz. minimalno 15 EUR. To je za trgovanje na Xetri. Za domači trg žal ne vem, mislim, da je provizija ista. Niso mi računali odprtje trgovalnega računa.

Drugače pa če pokličeš na BKS ti povejo že po telefonu stroške oz. provizije, seveda še raje vidijo, da se oglasiš pri njih.

Ravno te dni sem dobila še ponudbo od Saxo Bank http://si.saxobank.com/prices/stocks/. Po mailu so mi napisali, da ne zaračunavajo stroškov odpiranja, zapiranja in vodenja računa, zgolj provizijo pri trgovanju.

Borza in ženske...sexy
cool-1.gif

Dobrodošla.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Thinkorswim je pred kakima dvema letoma omejil, da iz Slovenije ni možno (zraven Pakistana in podobnih - ne vem al jim sličimo na teroriste ali kaj), tako da ni problem če si izven ZDA, samo za določene države so neke čudne omejitve. Jaz, ker sem že bil prej tam so me pustili pri miru.

Potem pa je TD Ameritrade kupis Thinkorswim in koliko sem zdaj pogledal na njihovo stran je ponovno možno odpreti račun pri njih.

Ma ja, to imajo nek promo...drugače pa ko sem napisal med 5 in 9 usd na trejd. In btw, omenjam jih za to, ker meni imajo daleč najbolj pregledno platformo.
Zadeva laufa na profi nivoju - maili se odpisujejo v nekaj 10 minutah, skoraj vse rešiš online, včasi pošlješ kak skeniran dokument itd...

delter333

Guru
21. maj 2010
1.850
1.556
113
Notranjska
Citat:

Za domači trg je minimum 5 evrov