trenja danes

22. jul 2007
13.439
1.679
113
124
bogi trgovci kako jokajo, kao da so karitas
bonk.gif
LPWWY

Car

POSTman
4. avg 2007
8.502
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
bogi trgovci kako jokajo, kao da so karitas
bonk.gif
LPWWY

Saj kaj drugega pa je bilo za pričakovati! Banda trgovska!
Se mi kar smilijo! Je Kutinova dobro primerjala cene kajzeric v Slo in Avstriji! Pokazalo se je, da so pri nas dražje! Ko pa se je nekdo oglasil z vprašanjem o primerjavi plač, pa so hitro spremenili temo!
13.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
855
113
Q: Ali je to res, gospod direktor trgovske verige, da imate do 60% marže na kruhu?
A: Veste, na to je potrebno gledati z drugega zornega kota. Mi imamo na 100€ prometa samo 1,09€ dobička.

hysterical-1.gif
ali je sploh katreri od trgovcev neposredno odgovoril na vprašanje?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Zakaj bi?

Saj Slak sploh ne zna postaviti kontra vprašanja, ko mu nekdo vrže tako poleno nazaj...
smirk-1.gif

Perla je bila tudi ta, da bi Hofer znižal ceno kruha, če bi bilo notri toliko prostora.

Pa spet nobenega pametnega odziva - vsi so samo čičali z odprtimi usti in noben ni znal nič pametnega odgovoriti nazaj.

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.109
3.164
113
jim bom jutri v trgovini pustil malo drobiža da ne bodo revčki bankrotirali.......drugače pa
jezen.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Dokler bo povprečni slovenček potreboval trgovine, ki navzven izgledajo kot avla rokefelerjevega centra, toliko časa bodo trgovci lahko nabijali cene.

Nikjer v svetu (ne govorim za Indijo in podobne eksote, ampak za anglijo, nemčijo, francijo, dansko,...).povprečna štacuna ne izgleda tako fensi-šmensi, kot izgledajo štacune pri nas.

Pa folk vseeno preživi.

Ker šteka, da lep izgled štacune stane.

(in prikladno znižuje tisti dobiček, da lahko mahaš z njim pred zaprepadenim Slakom, ki nima blage veze, da nizek dobiček še ne pomeni, da so trgovci na beraški palici).

Je.ba je, če nimaš blage veze, kako se pride do dobička.
smirk-1.gif

(nimaš treh čistih o računovodstvu).

Nazadnje urejeno:

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Na italijanskih poročilih sem prej spremljala, da se je podražila pašta za 4%, kruh pa za 3%, ljudje pa takoj na ceste...

Italijani so pač vzgojeni tako, da če jim kaj ni všeč, to tudi pokažejo... pravzaprav se sprašujejo, kaj je narobe, če že dalj časa ni nobenega štrajka... javni prevoz, zdaj so napovedali zaprtje bencinskih pump za en dan, strojevodje ipd.
Slovenci pa dvignemo glas nestrinjanja samo za šankom, pa da nas slučajno ne bi kdo slišal... potem pa objavljajo rezultate anket, da smo med najbolj srečnimi narodi v Evropi
bonk.gif

B81

22. jul 2007
36.988
10.529
113
1.09% dobička. Ok.

Ima kdo morda podatek, koliko milijard naredijo `naši trije prijatelji` na leto?

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Ni 1,09% dobička, ampak naj bi bilo 1,90€ od 100€.

Kakšne pa un mesar strelja?!!
stupid-1.gif

"Cene, ki bodo šle got bodo procentualno višje."
bonk.gif

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Ni 1,09% dobička, ampak naj bi bilo 1,90€ od 100€.

Kakšne pa un mesar strelja?!!
stupid-1.gif

"Cene, ki bodo šle got bodo procentualno višje."
bonk.gif

sam mi ni jasno 1.9evra dobička, ki je izkazan v bilancah kot čisti dobiček????

zdaj pa računaj kolk to znese v letu dni, pri približno 500 blagajnah, ki delajo 15 ur dnevno

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Dokler bo povprečni slovenček potreboval trgovine, ki navzven izgledajo kot avla rokefelerjevega centra, toliko časa bodo trgovci lahko nabijali cene.

Nikjer v svetu (ne govorim za Indijo in podobne eksote, ampak za anglijo, nemčijo, francijo, dansko,...).povprečna štacuna ne izgleda tako fensi-šmensi, kot izgledajo štacune pri nas.
Pa folk vseeno preživi.
Ker šteka, da lep izgled štacune stane.
(in prikladno znižuje tisti dobiček, da lahko mahaš z njim pred zaprepadenim Slakom, ki nima blage veze, da nizek dobiček še ne pomeni, da so trgovci na beraški palici).

Je.ba je, če nimaš blage veze, kako se pride do dobička.
smirk-1.gif

(nimaš treh čistih o računovodstvu).

Izgled trgovskega objekta tukaj nima nobene veze. Vecina teh centrov je cenena montazna gradnja z nekaj neonkami. Podobne (ali celo) lepse najdes tudi po bivsi YU pa je strucega belega 0,5€ Kriva je drzava ,ki ze leta tolerira izsiljevanje trgovcev.

22. jul 2007
13.439
1.679
113
124
in če na koncu potegnemo črto zgleda res tako kot je tisti g.mušič rekel, da so cene še premalo visoke kakor jokajo vsi skupaj, plačali bomo itak mi raja-kupci najbolj pa n...kali pa tisti z nižjimi dohodki in upokojenciLPWWY
uf-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Če imajo na 100€ prodanega blaga 1.09€ potem je vsem jasno koliko gre v investicije. Naj raj pove koliko ma stroškov z nakupom blaga, ki ga nato proda za 100€. Normalno, da ne moreš met veliko čistega dobička, če moreš veliko vlagat v novo infrastrukturo. Ampak ta infrastruktura je potem tvoja in je del tvojega kapitala, ki se povečuje.

To so pa že tko trgovci povedal, da če bomo kruh kupoval po 4€ (če bomo tok neumn) bojo normalno po tok prodajal. Mal so tud prehod na evro izkoristl, ko smo malo izgubil občutek za vrednost denarja ampak glavni problem je pa to da smo tiho in lepo kupujemo naprej. Štrajk je treba organizirat pa bo. En dan se stisne pa naj bojo nakupovalna središča prazna, da kupci pokažemo svojo moč.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.190
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Če imajo na 100€ prodanega blaga 1.09€ potem je vsem jasno koliko gre v investicije. Naj raj pove koliko ma stroškov z nakupom blaga, ki ga nato proda za 100€. Normalno, da ne moreš met veliko čistega dobička, če moreš veliko vlagat v novo infrastrukturo. Ampak ta infrastruktura je potem tvoja in je del tvojega kapitala, ki se povečuje.
Če ne vlagaš, crkneš. Tako pač je ...
In 1,9% ROS je bolj boga cifra ...

Mi pa grejo na jetra z "nismo dvigali marž" ... Relativno (v %) res ne, absolutno (v €), kar je za potrošnika (in zato v tem primeru) edino merilo, pa veselo. Če se vstopna cena poveča za 10%, se marže ne, zaslužek pa (za 10%, seveda) ...

Je pa res, da se bo treba s tem sprijaznit. Draži se tudi drugod, vsepovsod (sem poklical kolega v UK, imajo isto zgodbo, samo pri njih traja po malem že skoraj 1 leto, pri nas so bile pa zaradi prehoda na € cene zamrznjene, a je zdaj šok), in verjetno se bo še ...

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Hehe, kar se mene tiče je bil na koncu najboljši kmet Kučan, ki je čisto lepo vsem postavil po robu in s takimi kmečkimi odgovori (sveta preproščina) nekak povedal mnenje malega človeka. To slovenčki hočemo/jo slišat.

Potem smo pa pri politiki.. da je država kriva? ja pa ja... krivi smo čisto sami
smile-1.gif
je mel mušič čisto prav.

Drugače pa, ena ideja ki sem jo slišal od nekoga... naj bo kruh zjutraj po polni ali pa malo višji ceni, starejši ko pa je pa po nižji... Pa se reši problem revežev in trgovcev...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
sorry, ampak tega trgovci ne bojo naredil...že različne izdelke ki imajo 1 dan pred rokom dajo na police po navadni ceni tko da se kupec pol fejst nategne če slučajno tistega zagrabi... prokleta banda ušiva
10.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Spet preveč po gostilnah?

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

....Je pa res, da se bo treba s tem sprijaznit. Draži se tudi drugod, vsepovsod (sem poklical kolega v UK, imajo isto zgodbo, samo pri njih traja po malem že skoraj 1 leto, pri nas so bile pa zaradi prehoda na € cene zamrznjene, a je zdaj šok), in verjetno se bo še ...

Prvič slišim, da so bile cene zmrznjene!
shocked-1.gif

Kakšen link do zakona, uredba, navodilo.... da se o tej zmrznjenosti prepričamo tudi ostali?
tongue-1.gif

BTW - Da ne boš mislil, da smo ovce: večina trgovcev je pridno (in potiho) zviševala cene že med avgustom in oktobrom 2006 (tudi revijalni tisk je pridno "podražal" svoje edicije v točno tem obdobju - edicije Burde na primer) . Da so potem novembra lahko udarili s propagandnimi plakati, da pri njih cene z evrom ostajajo iste...
hysterical-1.gif

@dobiček trgovcev - naj si kdo odpre kakšen poljuben link z računovodskimi izkazi in si prebere, kaj vse se odšteva, da prideš do te številke. Med drugim se odšteva tudi kup razno raznih cifer, ki prikladno znižujejo dobiček, čeprav ne bodo nikoli izdatek (v smislu, da bi se moral trgovec v tem znesku tudi skeširat)...

Dejansko sta imela najboljše argumente Kutinova (cene v AUT in SLO) in Kučan (gibanje cene kile žive teže in cene kile mesa). Če bi seveda Slak bil bolje pripravljen (trgovci že mesec dni mečejo na plano iste argumente), bi lahko trgovce na licu mesta zadavil. A za to bi bilo treba malo več narediti, ne pa samo stati kot kupček nesreče pred vrati Mercatorja

(A se samo meni zdi čudno, da nihče ni šel v štacuno, kupil tiste uboge in neskončno drage štiri izdelke in ven prilekel račun, z natančno specifikacijo zneskov?).

Raziskovalno novinarstvo, da te kap.press
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Jaz raje nisem gledal, bi bil takoj živčen in slabovolen... To kar se sedaj dogaja je ogabno, cene imamo višje kot v EU, plače pa Balkanske...Naj to razložijo, najbolj me zjezi to, ker nas ves čas primerjajo z Evropo, ja v Evropi so cene take, tudi mi jih moramo imeti...ja hudiča, plače dajte evropske, pa bo vse ok!!!! J.J. je kriv za tole.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Sta hofer in lidl tudi dvignila cene, ali samo glavni trio? Sem bral danes v financah da se kruh splača po novem kupovat v manjših pekarnah, ki bojda niso dvignile cen
confused-1.gif