TRening hrbtnih mišic

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.812
113
40
MB
so na navoj, pa jo samo zašraufaš v okvir
smile-1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Jaz imam iste probleme, s tem da me še v vratu tišči. Nevrološko niso nič odkrili, sam pa sem odkril, da se super počutim po aktivnosti.

Zanimivo. Kakšna pa je uradna diagnoza tega?
Pri meni ni bilo uradne diagnoze, ker ni nobena preiskava nič pokazala in tudi zdravniki so vsi po vrsti ugotavljali, da ni z menoj nič narobe
smile-1.gif
Sam predvidevam, da je bilo vse skupaj posledica sedečega dela, stresa in pomanjkanja fizične aktivnosti.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
so na navoj, pa jo samo zašraufaš v okvir
smile-1.gif

Vem ja. Tud če ni časa, se mora najdt.... Sem zadnja dva tedna bolj aktiven (kolo, rolerji), pa je počutje dost boljše. Tud s šihta bom šel z rolerji.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Jaz imam iste probleme, s tem da me še v vratu tišči. Nevrološko niso nič odkrili, sam pa sem odkril, da se super počutim po aktivnosti.

Zanimivo. Kakšna pa je uradna diagnoza tega?
Pri meni ni bilo uradne diagnoze, ker ni nobena preiskava nič pokazala in tudi zdravniki so vsi po vrsti ugotavljali, da ni z menoj nič narobe
smile-1.gif
Sam predvidevam, da je bilo vse skupaj posledica sedečega dela, stresa in pomanjkanja fizične aktivnosti.

Pomojem je isto pri meni. Vsaj upam. Pod stresom sem bil ogromnim, veliko nadur, nič dopusta, sedenje po cele dneve, slaba drža, nič aktivnosti...in je sam usekal.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kolikrat na teden pa naj delam te vaje oz. koliko časa naj bo pavze med treningi?

Jaz sem jih vsak dan delal. Enkkrat vaje za vrat, drugič vaje za ledveni del.

Kamele0N, to pomaga pri krepitvi mišic ( rame, roke, deloma prsa). Jaz imam vrečo zato, da iz sebe spravim jezo
evil.gif

Jaz sem tudi imel probleme ko sem večkrat imel vrtoglavice. Meni se je to začelo dogajati po nesreči, prej nikoli. Zdravniki pa isto rečejo, da to ni nič narobe.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Meni je kravl plavanje zelo pomagalo k dobremu hrbtu (pa dober stol v službi tudi). Pa planinarjenje, s palicami. Če pomislim mojo kondicijo in vsesplošno počutje danes in tri leta nazaj, pfuuuu ...
cheer.gif

Pravzaprav o kakih bolečinah v hrbtu/križu ne vem že precej časa, razen če si ga prehladim, še nekaj let nazaj pa so bile bolečine v hrbtu stalnice.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Sej plavanje tudi pomaga. To je bolj primerno pri bolečinah. Meni je to največ pomagalo po nesreč in poškodbi hrbtenice. Seda ima raje, da imam v nesreči hrbtenico celo in polomljene roke in noge, ker taka bolečina je nula proti tisti v hrbtu. Pri plavanju pa so dejavne tudi mišice, ki so pomembne za držo. Pri težavah v zgornjem delu hrbtenice ( če so mišice) je še dobro, da se pretegneš (da se obesiš z rokami nekam in se poskušaš dvigniti ).

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Dvig trupa na "štangi" - ni boljše vaje za hrbet (brez uteži)

Problem je samo, ker boš na začetku "prešvoh" da bi se dvigoval.
Priporočam nakup "gumijastih trakov" za fitnes, potem pa sklece s širokim razmakom, pa tista vaja "superman"

Trening je lahko vsak dan, ker ne boš delal z utežmi in tudi ne verjamem, da se boš pretreniral.

Vsako vajo 3x - max ponovitev (npr. s trakovi, sklece,superman in to potem ponoviš 3x)

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Dvigi na drogu so dobra vaja za zunanje hrbtne mišice (da si bolj v trikotnik), s tem, da moraš drog držati tako, da so dlani obrnjene stran od obraza. Pred dobrimi 10-imi leti sem imel prometno nesrečo, kjer mi je dobro premaknilo hrbtenico, zato občasno trpim bolečine v predelu lopatic. Najbolj mi pomaga vaja superman ter izvedba iste vaje tako, da imaš roke bolj kot Kristus na križu (roke pravokotno na ramena). Ni potrebno prav veliko, ampak ker sem bolj lene sorte, te vaje zanemarim in po nekaj časa se pojavijo bolečine. S telovadbo se stanje precej hitro izboljša, ampak ko ni več bolečin, se vrne lenoba.
redface-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Fizična aktivnost, ni druge.

Pa ozri se malce proti vajam joge in pilatesa (brez heca).

LP,
PIC

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Pilates je komercialno ime za skupino vaj, ki jih je po vsej verjetnosi delal že Leon Štukej. Amerikanci so jih pač lepo zavili v ime pilates. MEn gre Pilates prav na Qurac prav tako vse skupinske vadbe. Zakaj? Evo odgoovr:
https://www.youtube.com/watch?v=jSuRNH9GsJs
Uglavenm vsi delajo isto - na najmanjši skupni imenovalec ne glede na to da hoče eden shujšat, nekoga bolijo kolena, nekdo bi pa rad samo... Nekomu torej koristi 20% drugemu 43% itd...
Veliko bojša izbira so osebni trenerji. Amapak ne tisti z 60 urnim tečajem na fitnes zvezi sloveije ampak profesionalnci, ki sodelujejo z zdravniki, fizioterapevti imajo zavarovano odgovornost, izkušnje registrirano firmo zato. Takšni ti bodo znali glede na tvoje stanje najboljše pomagati. Je pa res da takšnih v Slo ni prav veliko.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.812
113
40
MB
saj vse kul, zagovarjam to, ampak kake cene majo eni ... 200 € / trening ...
crazy1.gif

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
200€ je pa res pretiravanje. Me prav zanima kdo ima toliko oziroma zakaj nekdo smatra, da si toliko zasluži.
Poglej tega www.mito.si
Ima svoj prostor, ki je čist, lep parkirplac za ograjo in normalne cene.