Treking kolo

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.884
113
Podpis. S tem da pri kolesih v baubau trgovinah ni toliko problem v materialu kot to da jih dajo ven iz škatle, poravnajo balanco in to je to. in se jim jebe če si ti na prvem ovinku polomiš zobe ker zajla za bremze drži samo toliko da je gor....itd itd....Kolo za 200 EUR se da kupit tudi v specializiranih trgovinah.

Glede ketne. Ko se začnejo težave (beri: preskakuje) menjaš, skupaj z zobniki. Držijo pa tudi po 20k in več, se pravi pri kolesih za mamce doživljenjsko. Kdor zgoni tri in več keten na sezono jih zato ker jih menja preventivno, da je pač ne utrga ravno na dirki. je pa tudi res da so ketne za 10 in 11 redne kasete veliko tanjše in se prej uničijo. kar pa nima nobene veze s ketnami na kolesih za nekaj sto EUR.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Ketna zdrži okoli 2000 km. Kolikor so meni povedali in kolikor sem videl na lastne oči.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Na scottu so gor že 5 let oz cca 5000 prevoženga. Največ po gozdneh poteh in še nič ne kličejo po menjavi. šaltanje ni vedno nežno, se pa trudim da je. Za mazanje je redno poskrbljeno. Sploh, če je blatna, deževna al pa po mokrem rural.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Ketna zdrži okoli 2000 km. Kolikor so meni povedali in kolikor sem videl na lastne oči.

hvala za informacijo!
17758-icon_confused.gif
jaz jo na šumskem menjam 1-2x letno zaradi raztegnjenosti, na trekingu v 7 letih še enkrat ne. Ti povem skrivno formulo , ki nima čisto nič z tistim veze kar si gori napisal? enega gonim v breg ko budalo, pa to ne v penzion gangu 2 na uro, na sebi ima v povprečju vedno 0,5 kg blata, z drugim pa pri zmernem tempu kruzam po ravnici. Pa tudi vedet je treba da ketna ni enako ketna. Ene so tanjše in lažje, druge po 5 kil za tank poganjat. Take so ponavadi na tem interšpar šrotu.

jap, prav si ugotovil, univerzalne formule, oz. celo številke, žal ni. In če povzamemo, mamica v mestu bo ketno imela doživljenjsko

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.884
113
Ne govori neumnosti. Na enem od koles (ki je letnik 1994) in s katerim sem delal po nekaj tisoč km letno imam drugo ketno, na fixiju pri katerem je ketna najbolj obremenjena (narejenem v osemdesetih letih) pa imam še prvo ketno. V devetdesetih sem delal od 15 do 25k letno in nikoli nisem uničil dveh keten na sezono. To da jih profiji menjajo na 2k ali manj nima s tem popolnoma nobene veze.

Pri ketnah za normalno uporabo (to ne pomeni 10k na leto, ampak v šolo, po mleko in v mesto) se predpostavlja da bo suha ketna laufala doživljenjsko. Kar pomeni da bo na kolesu pred ketno odjebalo 10 drugih stvari.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ne govori neumnosti. Na enem od koles (ki je letnik 1994) in s katerim sem delal po nekaj tisoč km letno imam drugo ketno, na fixiju pri katerem je ketna najbolj obremenjena (narejenem v osemdesetih letih) pa imam še prvo ketno. V devetdesetih sem delal od 15 do 25k letno in nikoli nisem uničil dveh keten na sezono. To da jih profiji menjajo na 2k ali manj nima s tem popolnoma nobene veze.

Pri ketnah za normalno uporabo (to ne pomeni 10k na leto, ampak v šolo, po mleko in v mesto) se predpostavlja da bo suha ketna laufala doživljenjsko. Kar pomeni da bo na kolesu pred ketno odjebalo 10 drugih stvari.

Sam sem na Gorcu Gary Fisherju menjal ketno po 1,5 mescu v katerih sem naredil cca 1800km in je bila že čisto na koncu. Meni se sicer ni zdelo, dokler mi niso pokazali na tisti njihovi merilni napravi. Kjer se je lepo videla izrabljenost... Pa tudi pretikalo več ni tako kot bi moralo.