Treking kolo

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Pozdravljeni,

kupujem treking kolo v rangu nekje 500-600 eur. Kateri so kaj dobri v tem rangu?

Hvala

LP

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
poglej za Specialized, za lanski model bi moral dobiti kakšen popust.

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
Jst sm z Ghostom super zadovoljen!
wink-1.gif

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Evo, če pogledaš za lanskim/predlanskim modelom npr. FELTA-a 09 QX 90 ali QX80 dobiš veliko: "Če iščete solidno kolo s Shimano Deore menjalniki in 27 prestavami, je QX 80 definitivno zanimivo kolo. Odličen okvir poskrbi za spoštovanja vredne vozne lastnosti, Deore naredi ostalo. Pravo kolo za začetnike in utrjene rekreativce." Redna cena kolesa 650 Eur -> 450 Eur.

Pa še za stopnico boljše: "Treking kolo Felt 09 QX 90 predstavlja nadgradnjo modela QX 80. Boljša gonilka, Deore pesta, LX zadnji menjalnik, kvalitetnejša vilica in nižja teža ga naredijo zanimivega vsem, ki uživajo v dolgotrajnem brezhibnem delovanju." Redna cena kolesa 750 Eur -> 525 Eur.

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Kakšne so pa kaj firme Focus, Cult, Ghost, Cube, Nakamura? So vredu Shimano Alivio oz bolje vzeti Shimano Deore?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
vse razen nakamure so priznane znamke in z nobeno ne moreš pošteno mimo vžgat. oprema pa odvisno od tega kakšne zahteve imaš. za večino je alivio puna kapa

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Kot ti je že Steve napisal - vse so priznane znamke, pa tudi Nakamura ni neznana. V bistvu gre za Intersport-ovo blagovno znamko. Za primerljiv denar dobiš za stopnjo boljšo opremo. Npr. namesto Alivio je gor Deore.

Sam sem vozil gorsko kolo Nakamura Cliff Lite in sem bil z njo izredno zadovoljen. Še v času tolarjev sem dal za njo današnjih 400 Eur. Oprema je bila Alivio, prevozil sem pa z njo v par letih nekajkrat po 2.000 km brez problemov.

Je pa z kolesi, kot z vso tehnično "robo". Kar je prepoceni, je z določenim razlogom. Sam sem to potrdil s osnovnim kolesom Balance (iz Hervisa za 200 Eur), ki je prvih par mesecev delovalo še kar, nato pa je začelo vse počasi crkovat in se lomit.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
za ta dnar je vseeno če gor piše Specialized al pa Nakamura. vsi okvirji so čist osnovni tajvanci...
bolj glej kakšno opremo ima gor..pa da ni vse zmešano

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
ksz
Iščem kolo za starejšo gospo do 200 EUR. Priporočljiva je celotna oprema (blatniki, ščitnik verige..) z enostavnim načinom prestavljanja, vozila se bo v glavnem po ravnini (Prekmurje).

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik bisnen pravi:
ksz
Iščem kolo za starejšo gospo do 200 EUR. Priporočljiva je celotna oprema (blatniki, ščitnik verige..) z enostavnim načinom prestavljanja, vozila se bo v glavnem po ravnini (Prekmurje).

Vse lepo in prav, samo nisi napisal za kakšen namen bo rabila to kolo
confused-1.gif
. Ker za v trgovino je dobro skoraj vsako "mestno" kolo, za kolesarske izlete pa je 200 EUR bolj mučenje kolesarja, kot pa izlet.

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Ne bo nekih dolgih izletov, to je bolj za kakšnih 5km v eno smer na kavo ali kopanje, potem pa nazaj. Pa tudi ne dnevno, mogoče enkrat tedensko.
Je hotela enega, ki je v Sparovem katalogu.
Treking kolo Universal 169 EUR

Nazadnje urejeno:

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
go for it. Tudi otvoritel teme naj pogleda za meridami na tej strani, če mu velikosti modelov v akciji odgovarjajo, ker so cene ugodne.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Sam sm gledu v TrgoAvto MERIDA CROSSWAY treking (točnega modela ne vem) pa je bil tm nekih 500€
28 col,24 predstav, nastavljive vilce XT menjalnike itd... skratka spodobn bike
zmaga.gif

Kolega je pa lani kupu prov dobrga KTM-a (v akciji) v Litiji za 600€

skratka, da se najt za ta dnar spodobn bike
wink-1.gif

LP.S

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik bisnen pravi: Ne bo nekih dolgih izletov, to je bolj za kakšnih 5km v eno smer na kavo ali kopanje, potem pa nazaj. Pa tudi ne dnevno, mogoče enkrat tedensko. Je hotela enega, ki je v Sparovem katalogu.Treking kolo Universal 169 EUR

Po opisu je to kolo točno to kar se išče, toda
ne-ne-1.gif
.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.753
113
pri taščici
Bolj kot na opremo glej na pravo velikost, oziroma v dimenzije ki ti bodo ustrezale.
Po 15 letih sem se spravil na kolo za 200 evrov iz spara. Kaj hitro sem ugotivl da mi je premajhen. Zato sem ga po dobrem letu prodal in kupil nakamuro za 300. Res da ima svoje "muhe" ampak se bojim da jih bodo imeli tudi tisti za 2x visjo ceno. Naj poznavalci povejo na koliko se maze,menja ketna, menja zobnike....
Jaz nisem pravi cas menjal ketne, potem sem menjal se zobnik

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
če se redno voziš se kolo očisti enkrat tedensko..sploh verigo se splača redno čistit in potem zraven tud namazat.
na koliko km menjaš verigo? to je pa odvisno od mariskaj (tip verige, čistoče, način vožnje,..). vsak serviser ima pripomoček s katerim izmeri raztegljivost...če je enkrat ketna preveč raztegnjena uničiš še zobnike (ki pa niso poceni). drugače načeloma zobnikov ni potrebno menjat (če verigo redno menjaš)

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
če govorimo o solidnem kolesu (ne interšpar in hervis škart), to pomeni priznana znamka, srednji rang, recimo okrog 400-500 ojro: če voziš na nedeljske fure, malo po mestu,..., ketne praktično ne moreš raztegnit v naslednjih nekaj letih, kaj šele da bi zobnike fental. Če pa jih kresneš par tisoč letno, pretežno v breg, pa zna bit da uničiš 1-3 ketne na sezono, odvisno pač. Sicer pa ketna je okrog 18 ojro, zobniki okrog 30 (deore), tak da ni za dol past.

Če se kupuje bajk za 200€ je najslabše kaj lahko narediš da kupiš hervis ali interšpar sranje. ker to je dobesedno škart roba, namenjena 1-2 vožnje na leto. Pravi mehaniki kot rečeno tega sploh servisirat nočejo. moj nasvet bi bil: kupi rabljeno od priznane znamke. Rabljeni bicikli so napol zastojn in neprimerno boljši od novih balance in podobnih sekretov.
Moja mati je nekoč kupla balance. Po 2 vožnji je razpadla gonilka (plastična)
bonk.gif