Trava raste tudi med kamenjem.Ne vem če to drži. Mah ima plitke korenine in ne more škodit travi. Torej raste tam kjer trava zaradi drugih razlogov ne raste. Vsaj tako razlago sem nekje prebral (pa trenutno ne najdem vira).
Iz lastnih izkušenj lahko povem, da sem pred leti "skoraj doktoriral" na uničevanju maha. Seveda sem izpit padel, ker je mah močnejši.
Raztopil sem zeleno galico in polival po nekaj kvadratih maha. V pol ure je bilo mah črn. Črnega sem pograbil stran. Šlo je tudi nekaj zemlje z mahom stran. V glavnem nasujem novo zemljo in posejem travico. Rezultat čez mesec je bil fantastičen. Tistih nekaj kvadratov lepa trava. AMPAK: Če eno leto je bilo isto kot prej. Mah je počasi se začel gostiti in trava več ni prišla tako preko njega. Nasvet vrtnarja je bil, da naj večkrat zalijem mah z zeleno galico, da pride tekočina do zemlje. Jaz sem verjetno samo po vrhu in tam je samo počrnel. Globje galica ni segla. Tako da, vsi ki mislite, da boste z enkratnim delom zatrli mah ali pa drugo zel, boste razočarani.