Tragično jadranje nad Jahorino

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

http://24ur.com/novice/crna-kronika/slovenskemu-jadralnemu-padalcu-bi-lahko-resili-nogi.html

Citat:

Zenuni je za bosanski portal Sarajevo-x povedal, kako se je celotna reševalna akcija odvijala. ''V soboto smo bili na Bjelašnici. Okoli 12. ure je prišlo pet moških iz Slovenije in se zanimalo o tem, kje bi lahko jadrali. Ugotovil sem, da gre za neizkušene padalce, ki jadrajo kakšno leto ali dve. Predstavil sem jim Bjelašnico in dogovorili smo se, da bomo jadrali v nedeljo. Dal sem jim našo radijsko frekvenco in svojo telefonsko številko, če bi kaj potrebovali,'' se spominja Zenuni trenutka, ko je spoznal slovenske jadralne padalce.

Kot je nato povedal, se v nedeljo slovenski padalci niso oglasili, zato je Zenuni mislil, da so odšli domov, a ob 14.20 je prejel telefonski klic. ''Poklical me je drugi moški, bil je paničen. Ko mi je povedal, da so na južni strani Jahorine, me je pretreslo. Vem, da je to območje minirano. Zavpil je: ''Moj brat močno krvavi. Pomagaj!'' Kje se nahaja, ni znal pojasniti, a se nam je zdelo, kje bi lahko bili,'' je povedal Zenuni, ki je s kolegi takoj odšel po pomoč.

Citat:
''Dela v ljubljanskem kliničnem centru in je sam sebi previjal rane. Glavni krivci smo mi in nerešeni odnosi med Federacijo in Republiko srbsko. Še ena velika težava je, ker ni oznak, da je teren miniran,'' je še povedal Zenuni in vsem, ki se ukvarjajo s tem ekstremnim športom, svetoval, da kjer koli bodo jadrali, naj se oglasijo domačim jadralnim padalcem.

Fant je sam sebe oskrboval...

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Ko bo dec že toliko pri sebi, da bo lahko bral, si lahko med okrevanjem prebere kaj o Douglasu Baderju . Tudi njemu se je zgodilo, da so mu morali odrezati obe nogi. V kakšni knjižnici se o njem dobi knjiga Paula Brickhilla Sklati zvezde z neba.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
fant je moj sošolec iz srednje šole in dela res v bolnici, ampak ne ljubljanski. To da pa sam sebi dela preveze je pa tragikomično, klinčevih 24 kur
crazy1.gif

Nazadnje urejeno: