Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Zelo enostavno. Bencinec pri 1500 vrtljajih pelje v 6. 50 km/h recimo. Kako je z dizlom ??? Torej 6. in 50km/h. Koliko je vrtljajev in kako je uporaben ?? O tem je SJZV mislil. Pod določenimi vrtljaji je dizel relativno slab
pa zakaj za boga bi vozil 50 v 6. brzini?! jo imam pa ja za 200km/h na avtocesti
a ti pričakuješ od prestave, da ti deluje od 50-200 pa vedno isto potegne al kaj?
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Zelo enostavno. Bencinec pri 1500 vrtljajih pelje v 6. 50 km/h recimo. Kako je z dizlom ??? Torej 6. in 50km/h. Koliko je vrtljajev in kako je uporaben ?? O tem je SJZV mislil. Pod določenimi vrtljaji je dizel relativno slab
pa zakaj za boga bi vozil 50 v 6. brzini?! jo imam pa ja za 200km/h na avtocesti
a ti pričakuješ od prestave, da ti deluje od 50-200 pa vedno isto potegne al kaj?
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi: pa nisem doživel vožnje v 5 pri 40...
Samo na kratko. Jaz bi v tej dilemi izbral Micko, ker na podlagi izkušenj, ki jih imam z znamkama, ne ravno doticnima modeloma je vsaj zame to prvi izbor. Vec pa lhko na ZS, ce rabis razlago.Citat:
Uporabnik kristjang pravi:
Do sedaj sem imel 6 let toyoto carollo bencinarja z katero nisem imel nobenih problemov.Prišel je čas za menjavo pa se odločam med toyoto verso oziroma mitsubishijem grandisom.Oba motorja sta dizla 2.0. toyota 126km , mitsubishi pa 140km.Cena 7 sedežne toyote verso se vrti okoli 23000-23500eur (1800eur) z popustom medtem pa grandis pa za 22250 eur z popustom(4500eur) razlika je cca za 1000-15000 eur.Motor od mitsubishija je od VW.
Zanima me predvem zanesljivost mitsubishija glede na to da je japonc oziroma delni japonc z evropskim motorjem VW.Servisi za mitsubishija so na 15000 oziroma na 1 leto.Cena servisa se giblje med 150-200eur.Isto pri tyoti verso
V Osnovi se bolj nagibam na mitsubiisija ker je vizualno lepši,večji, čeprav je model star že 3 leta.Nova corolla verso mi ni tako všeč, tisti števci malo jeb...o stvar.Zunanjost mi je bila bolj všeč pri stari versotki. A še nekaj stare CV dizli so motoji jim pili olje torej problrmi.
Kaj mislite glede mitsubishija,servisa,motorja,kvalitete
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Micke baje slovijo po dragih delih... malo se pozanimaj, da te ne bodo že pri servisih cepili
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz...
sam kam smo prišli iz vprašanja grandis vs. verso teče debata o prestvanih razmerjih dizla in bencinarja.only in alter