Toyota Prius totalka

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tako ja....pritoži se pa zatež jim, da je avto totalka pa naj dajo v razgradnjo in nočeš imet nič z razbitino, kar naj dajo tržno vrednost.

Kakega jurja-dva pa boš v izgubi...Slovenistan pač.
uf-1.gif

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Ne, zavarovalnica je Tilija.

Mah bolj me jezi to, da je to pozorčila ena tatalno pijana budala.. grrr

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.210
1.380
113
Na tvojem mestu bi zavarovalnici rekel da hočem tak avto kot pred nesrečo, pa naj se oni upadajo z nakupom drugega in prodajo tvojega.
Navsezadnje so ti dolžni povrnit avto v stanje kot je bil pred nesrečo, na kakšen način bodo to dosegli pa me ne zanima.

Eurotax ?

Pa saj nisem prodajalec avtomobilov da bi me zanimal eurotax.
Eurotax je smernica za prodajalce/preprodajalce po kakšni ceni lahko odkupijo avto. Jaz nisem ne eno ne drugo sem uporabnik.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
V vsakem slučaju, brez pomoči odvetnika očitno ne bo šlo.
To, da morajo oni reči vrnit v prvotno stanje, ni res. Lahko izplačajo odškodnino. Po njihovem mnenju je to 8 jurjev in kusur.

Zato je pa treba imet odvetnika, ki jim spiše odgovor, da je pač podana "ponudba" nesprejemljiva in podati zahtevek v rangu 1x jurjev in kusur ter to ustrezno utemeljevati.

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Malo sem iskal po spletu, pa nisem nic konkretnega nasel. Kaj tocno pravi zakon oz. je kaj definirano koliko najmanj oz najvec so ti dolzni izplacati?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Pokriti mu morajo vso škodo izhajajočo iz prometne nesreče. On jo pa mora dokazovat in utemeljevat.
Se spomnim švaba, ki je imel mednarodno pravno asistenco in je od povzročitelja v Sloveniji, dobil ne samo popravilo, temveč tudi odškodnino za hotel, spanje in izgubljen dopust. Torej za vse kar je izgubil z nesrečo.

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Pokriti mu morajo vso škodo izhajajočo iz prometne nesreče. On jo pa mora dokazovat in utemeljevat.
Se spomnim švaba, ki je imel mednarodno pravno asistenco in je od povzročitelja v Sloveniji, dobil ne samo popravilo, temveč tudi odškodnino za hotel, spanje in izgubljen dopust. Torej za vse kar je izgubil z nesrečo.

Hvala! to sem potreboval:)

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.891
113
v lokalni ostariji
v splošnih pogojih ti piše kdaj je totalka in takrat pač izplačajo "totalko". sej tudi ko ti bajta zgori ti odbijajo rešene tramove... jebat ga... sej če imaš ti asistenco pri zavarovalnici tudi imaš avto zastonj, spanje...

drugače pa razbitine se hitro prodajo. znajo fantje naredit čudeže:))) se nebi čudil da bi se potem ta prius popravil in prodajal kot malo rabljen dobro ohranjen;)

mimgrede miha 123 a če bi se zaletela trezna budala bi bilo pa bolje? se pa nebi jezil?

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

mimgrede miha 123 a če bi se zaletela trezna budala bi bilo pa bolje? se pa nebi jezil?

Se ti zdi verjetno, da bi se trezna budala zaletela na polno nekomu v rit, ki stoji na semaforju? Reakcijske sposobnosti vas alkoholikov so pač na ravni crknjenega konja. Zato ne sodite za volan pa četudi prihajate iz skupine alter voznikov.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.474
5.004
113
Citat:
Uporabnik alpek pravi:Se ti zdi verjetno, da bi se trezna budala zaletela na polno nekomu v rit, ki stoji na semaforju?
Sem bil zraven pri nesreči, ko se je popolnoma trezen in priseben 20-letnik zaletel skoraj na polno v kolono, ki je obstala, ker je en zavijal levo. Bil je mlad, refleksi so mu torej dobro delali. Ravnina, kakih 100 metrov prej je lahko videl, da kolona stoji. Telefoniral ni. Pogledal pa je nazaj nekoga, ki mu je s stranske ceste skoraj vzel prednost in se ga je najprej v loku izognil.
Naredil je pač napako... Tebi se to gotovo ne bo zgodilo nikoli v življenju. Sam nisem prepričan, da se meni ne more.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Hvala za pokroviteljski ton. Ni potreben.

Drugače pa ja, meni se zdijo ljudje, ki nesreče pod vplivom alkohola primerjajo z dogodki tipa "se ti zgodi, ker za trenutek nisi bil 100% skoncentriran, moteni.
Sicer pa je ta debata, če lahko temu sploh lahko tako rečem, zame končana.

Nazadnje urejeno:

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Citat:
Uporabnik miha123 pravi:
Ne, zavarovalnica je Tilija.

Mah bolj me jezi to, da je to pozorčila ena tatalno pijana budala.. grrr

Bodi vesel, da imaš šanso zdaj kupit pravi avto in ne karjole.
cool-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Citat:
Uporabnik miha123 pravi:
Zavarovalnica mi je na prvo "žogo" ponudila 8300eur odškodnine, kar se mi zdi malo. Na Toyota servisu so poslali predračun za popravilo 17.300eur.

Ne vem, če boš kaj dosti dosegel, saj ni vreden veliko več kot 8k.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.891
113
v lokalni ostariji
meni se je zaletel popolnoma trezen mladenič... ampak hej, ker ni spil pirčka potem je to sistem "se zgodi"... ampak v stvari je pri obeh pač nesreča! s tem da je možakar še toliko bolj štrafan ker je bil pijan...

ampak važno da se nobenemu od vas ne more nič naredit...

in ko punca trezna prinori po cesti ter zbije 8 letno punčko je tudi samo "nesreča" če bi na njenem mestu bil moški s 0,3 promila bi bil že po časopisih pa še zakonodaja bi se spreminjala...

drugače pa... avtor naj da pritožbo. nekaj malega bo še izvlekel.. pa namesto na toyota adrija naj gre k kšeftarjem povprašat kolk se da spustit...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.474
5.004
113
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Hvala za pokroviteljski ton. Ni potreben.
Drugače pa ja, meni se zdijo ljudje, ki nesreče pod vplivom alkohola primerjajo z dogodki tipa "se ti zgodi, ker za trenutek nisi bil 100% skoncentriran, moteni.
Sicer pa je ta debata, če lahko temu sploh lahko tako rečem, zame končana.
Ti si začel, ko si v splošnem poznavanju trdil, da se trezen v rit noben ne zaleti. Verjetno še nimaš niti prvega mio km za sabo, da bi kaj takega že lahko videl.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Point je, da alkohol in volan ne sodita skupaj, niti pod razno. Vsako zagovarjanje oz. opravičevanj tega, pojasnjevanje ali'vlečenje ven' pa je nesprejemljivo oz. bi koralo biti zgražanja vredno, splošno družbeno nesprejemljivo.
Pa je vseno ali je v igri 1km ali pa milijon km.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.474
5.004
113
Nikjer nisem zagovarjal alkohola, le oporekal sem vsevednemu, ki je trdil, da se samo pijan voznik zaleti v stoječo kolono pred semaforjem. Prevozil sem že nekaj, nekaj lažjih nesreč sem doživel, nikoli ni bil noben od udeležencev pod vplivom alkohola.