Toyota C-HR Hybrid vs Kia Niro Hybrid

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Avtomobila sta že nekaj časa na SLO trgu, pa me zanimajo izkušnje za in proti.
Še posebej, če si kdo od Alter-ašev lasti katerega ali pa če je kdo vozil oba in lahko poda primerjavo med enim in drugim.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Vozil oba (in to veliko), na koncu kupil C-HR. AMpak predvsem iz 2 razlogov: na začetku, (kupil sem v začetku leta) je bil Niro brutalno drag (kasneje so cene umirili), plus doma je bila zaradi oblike absolutna preferenca C-HR.
Se pa meni Niro lepše pelje, bencinski motor povzroča manj hrupa (predvsem na AC), samo na štrom gre malenkost dlje (ampak ni toliko razlike, da bi se resno opazilo pri porabi, razlike je kako desetinko litra v prid Niru). Pa po mojem občutku se Toyota lepše pelje.
Ostalo (oblika,s edenje ipd) je itak stvar osebnih preferen. Plus: raje ima Toyotino kot Kiino garancijo.
Realno lahko računaš na porabo med 4 in 5 litrov pri obeh (odvisno od temperatutr, in miksa cest, ki jih dnevno uporabljaš).

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.870
753
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Vozil oba (in to veliko), na koncu kupil C-HR. AMpak predvsem iz 2 razlogov: na začetku, (kupil sem v začetku leta) je bil Niro brutalno drag (kasneje so cene umirili), plus doma je bila zaradi oblike absolutna preferenca C-HR.
Se pa meni Niro lepše pelje, bencinski motor povzroča manj hrupa (predvsem na AC), samo na štrom gre malenkost dlje (ampak ni toliko razlike, da bi se resno opazilo pri porabi, razlike je kako desetinko litra v prid Niru). Pa po mojem občutku se Toyota lepše pelje.
Ostalo (oblika,s edenje ipd) je itak stvar osebnih preferen. Plus: raje ima Toyotino kot Kiino garancijo.
Realno lahko računaš na porabo med 4 in 5 litrov pri obeh (odvisno od temperatutr, in miksa cest, ki jih dnevno uporabljaš).
Kateri se sedaj lepše pelje?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.416
5.694
113
kolko jaz razumem se niro lepše pelje iz vidika pogona. CHR pa iz vidika lege

Niki11

Pripravnik
22. feb 2013
192
1
18
Preberi si teste, večinoma povsod pišejo, da je Toyota med pospeševanjem zaradi CVT menjalnika precej glasnejša. Vse ostalo je pa precej podobno, razen to, da je Toyota v smislu oblike manj priročna - samo poglej odpiranje zadnjih vrat, pa ti bo vse jasno. Me prav zanima, kako jih doseže kakšen otroček...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.416
5.694
113
otročičku jih ti odpiraš... itak ga moreš v sedež namontirat pol

Generik

Guru
14. maj 2011
3.890
1.272
113
ksz

Dolgoročno je pri samodejnem menjalniku (Kia Niro) zagotovo več težav/stroškov kot pri Toyotinem CVT.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.090
5.660
113
Kolk pa pride nov jermen za CVT...in njegova zamenjava? Delajo to že kozolčarji al za1x samo še zlatarji?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Kolk pa pride nov jermen za CVT...in njegova zamenjava? Delajo to že kozolčarji al za1x samo še zlatarji?

med katere se šteješ sam?

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.749
829
113
C-HR ima 10 let garancije na baterijo brez omejitve km in TSS z radarskim tempomatom v osnovni opremi.

Kia ima 7 let splošne garancije, ampak AEB in LKAS (razen v top opremi) za doplačilo 1750 €

Toyotin hibrid je cenejša izbira ne samo zaradi nižje začetne cene, ampak predvsem zaradi boljšega ohranjanja cene, Kiin hibrid bo potreboval še nekaj let da se izkaže in pridobi na zaupanju kupcev. Videz je pa itak na strani Toyote, Kia ne zgleda nič drugače kot vsaka druga navadna Kia. C-HR zgleda kot igračka za odrasle.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.090
5.660
113
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Med katere se šteješ sam?

Odkar sem davno tega kot študent delal na enem servisu si večino stvari raje šravfam sam... Razen tistih za katere nimam orodja/jajc/dvigala...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
C-HR ima 10 let garancije na baterijo brez omejitve km in TSS z radarskim tempomatom v osnovni opremi.

Kia ima 7 let splošne garancije

NIma. All in all ima precej manj. Prave splošne je le 1 leto, vse ostalo je neko sranje z omejitvami.