toyota avensis ali honda accord

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Ja k otroc. Ti pa boš še rekel da je 100Kw pri Hondi več kot pri Toyoti.

10.gif

To je za eno crko slabse kot vrtec ... ko ste ze ravno pri otrocih
evil.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.561
464
83
eni očitno še nismo dojeli famoznih prednosti
pa se z "traktor" Toyoto furamo

Nazadnje urejeno:

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
nekako Honda poudarja športnost, Toyota pa udobje .. če si torej umirjen voznik je boljša opcija avensis, če pa si divjak pa accord! Simple!
grims-1.gif

Sredina pa je Mazda ... ni zelo udobna, ni ekstremno športna (čeprav novi model je zelo zelo blizu Accorda). Karkoli boš kupil, boš slej kot prej imel probleme
uf-1.gif

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
ksz
po večini testov je accord pred avensisom in honda pred toyoto.... Splača se prebrati http://www.whatcar.com/car-news/jd-power-survey-2010/family-cars/250115. Glede na to, da naj honda kot znamka ne bi bila izven top 5 na svetu vse od 2002, že mora biti ok, ne?

In še podatki glede zanesljivosti (Reliability Survey 2010):
HONDA
1st out of 32
Last year’s position 1st out of 30
Cars needing repair work 7%

TOYOTA
5th out of 32
Last year’s position 3rd out of 30
Cars needing repair work 13%

BMW
23rd out of 32
Last year’s position 10th out of 30
Cars needing repair work 28%

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.604
2.419
113
Pomurje
Te lestvice nihče ne usporava. Evropa kvari povpreček, predvsem modeli od l.01 so postali manj zanesljivi.

Tudi Toyota priznava, da odkar delajo z evropskimi dobavitelji to ni več to.
Bodo pa vsaj bosch naučili kako se dela trajne stvari, če ne bodo podlegli mišljenju, da se avto dela za max 5 let oz. do izteka garancije.

Se pa po letniku 05 in še bolj z novi modeli spet začenja pot stare slave.

Lp

p.s. najbolj nezanesljiv letnik avensisa 03-05 še je vedno med 10 najboljših.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
ksz

Naj mi avtor oprosti, ker egoistično izrabljam njegovo temo ...

Kdo od vas je ("že") vozil aktualnega Audija A4? Kakšno mnenje imate o tem avtu? Ali se vam zdi vreden svojega denarja?

Z vsakim subjektivnim odgovorom na moja vprašanja bom več kot zadovoljen.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.530
896
113
vozil testnega. Predrag za tisto kar ponuja. V bistvu ne ponuja prav nič vznemirljivega. Sivo povprečje

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Vozil sem ga slabih 100 kilometrov od sodelavca....ti kar lahko povem traso; LJ - Litija - Zagorje - Hrastnik - do Krškega, pa nazaj na AC do LJ. Avto nič posebnega, preveč sterilen zame, glede na ceno preslab, saj se pelje v določenih primerih občutno slabše, kot moja lybra 2004 letnik s 160k km. Bi rad še kaj? Pa nehaj že s tem Audijem...Edino, kar mi je bilo všeč so bili sedeži. Drugo...no-go for me !

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Kot so že povedali... A4 je sivo povprečje, čeprav želi biti nekaj več. Podobno kot vozniki teh avtov.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
no ker kupujem avto v tem rangu, sem testiral od zgoraj naštetih Hondo Accord in pa Mazdo6 - vse novo.

Honda me ni prepričala. Enostavno ji nekaj manjka, motijo me malenkosti. Mazda je tukaj v prednosti, tudi znotraj je za odtenek boljše vse skupaj, ni pa idealna. In Honda tudi ne opravičuje toliko višje cene od Mazde.

Ko pa bom dobil na test še Avensisa pa napišem kako in kaj, čeprav je zaradi čudnega dizajna zunanjosti tako ali tako že odpadel pri meni.
Seveda pa čakam še na test mojega favorita, to je novi S60

Aja, raznih testnih voženj A4, Octavie, Passata pa sploh ne bom omenjal. Sem jih sprobal, samo to pa je že druga pesem spet...

Zanimivo, mene pa mazda niti slučajno ni prepričala. Honda pa precej bolj. In prav v Accordu je veliko malenkosti, ki so boljše od konkurence. Seveda pa je to pri marsičem lahko tudi subjektivno mnejne in oseben okus.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Ko otroci, in potem se kregajo kaj je bolje .. da se avto pelje športno trdo ali družinsko mehko? To je ravno tako kot barva vozila, enim paše črna drugim pa bela, oboja je pa samo barva!

In glede na naslov topica, nekdo ki izbira med tema dvema voziloma je očitno razdvojena osebnost .. nekako Honda poudarja športnost, Toyota pa udobje .. če si torej umirjen voznik je boljša opcija avensis, če pa si divjak pa accord! Simple!
grims-1.gif

Novi Accord je precej bolj udoben, medtem ko je stari bolj športen. In je kar precej razlike.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ksz

če komu kaj pomeni, Accord 2.2 dizel je imel vsaj v opremi Elegance neko vrsto zapore diferenciala. Za Toyoto pa ne vem.

lp

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Mogoče samo tisti, kateri imajo VSA (oziroma ASR)?
Kako je pa pri Acordih glede potovalnega računalnika?
Kakor vem, naj bi ga imeli vsi po faceliftu (l.2006), prej ga nej nebi bilo. Na avto.net pa vidim kar nekaj vozil izdelanih pred 2006, pa piše da imajo potovalni rač.
confused-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Nimajo ga, samo folk ki preprodaja avte tega niti ne ve in odkljuka vse možno. Jaz sem recim kupil avto pri pooblaščenem prodajalcu pa je pisalo da ima potovalni računalnik, VSA in še kaj, čeprav zi letniki tega niso imeli (je zato tudi padla opazno nižja cena). Pri števcih niti ni predvidenega mesta za BC, saj je samo ena vrstica kjer ti levo izpiše totalne kilometre ali zunanjo temperaturo, desno pa enega od obeh dnevnih števcev. Modeli po faceliftu so imeli dugačen displej, z prostorom za prikaz podatkov iz BC (in še par dodatnih funkcij, recimo nastavitev radarskega tempomata itd...).

Dejstvo je da so bili takrat japonci glede raznih elektronskih zadevščin zadaj za evropejci in ostalimi, a je kljub temu armaturna plošča lična in predvsem pregledna in uporabna. In pa vse skupaj je izdelano tako da po 150.000 še vedno ne kaže opaznih sledov uporabe, za razliko od sosedovega BMW-ja z podobnimi kilometri ali bohnedaj kakšnega citroena ali peugouta,

Sicer pa če mene vprašate se splača dati nekaj več za faceilfg model accorda, pa ne zaradi BC pač pa zaradi 6 prestave in ESP-ja (VSA). Ko sem jaz kupoval je bila razlika bogate 4 jurje, sedaj so pa pomoje cene skoraj enake.