toyota avensis ali honda accord

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Zakaj bi bila pa stopničko nad Mazdo 6 ali Mondeom?
shocked-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.343
113
za šankom
zarad sira
bonk.gif

mal poglej teste predvsem tuje.pa tudi naši avto "strokovnjaki" so accord postavili pred avensis in za njim šele mazdo 6 ter mondea

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
itak da accord.boljši avto v vseh pogledih.pa ne da je avensis slab.ampak avensis je čisto povprečje to kar tudi hoče biti

Boljši v katerih pogledih?

Aja najbolj pri bremzah kjer rabi cež 40m da se ustavi.
Precej glasnejši od avensisa.
Manj prostora v notranjosti.
Čuden dizelski motor.(zvok)

V testih je avensis premagoval accorda.

Je pa limuzina res precej lepša, karavan pa je med top 5 najgrših.

Res da sem malo pristranski, ampak vse našteto drži.

aplauz.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik shift pravi:
zarad sira
bonk.gif

mal poglej teste predvsem tuje.pa tudi naši avto "strokovnjaki" so accord postavili pred avensis in za njim šele mazdo 6 ter mondea

A so zarad sira tud C, E90 in A4 stopnično nad avensisom, oziroma Insignia stopničko pod mondeom?

masevc

Guru
2. sep 2007
3.530
896
113
no ker kupujem avto v tem rangu, sem testiral od zgoraj naštetih Hondo Accord in pa Mazdo6 - vse novo.

Honda me ni prepričala. Enostavno ji nekaj manjka, motijo me malenkosti. Mazda je tukaj v prednosti, tudi znotraj je za odtenek boljše vse skupaj, ni pa idealna. In Honda tudi ne opravičuje toliko višje cene od Mazde.

Ko pa bom dobil na test še Avensisa pa napišem kako in kaj, čeprav je zaradi čudnega dizajna zunanjosti tako ali tako že odpadel pri meni.
Seveda pa čakam še na test mojega favorita, to je novi S60

Aja, raznih testnih voženj A4, Octavie, Passata pa sploh ne bom omenjal. Sem jih sprobal, samo to pa je že druga pesem spet...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
A4 stopničko nad avensisom....ROFL, na glas ! Kot sem že prejle napisal, Avensis je v rangu Mecke C pri nemcih.
Vsi ostali nemci so v svojem razredu....žal .

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Če ti na kratko povem: občutek v vožnji je v Avensisu bistveno boljši od Mondea.
Če te pa zanimajo subjektivna občutja pa najbolje, da si greš te dva pobližje ogledat.

lp

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Če ti na kratko povem: občutek v vožnji je v Avensisu bistveno boljši od Mondea.
Če te pa zanimajo subjektivna občutja pa najbolje, da si greš te dva pobližje ogledat.

lp

No to je stvar posameznika. Za mene se mondeo pelje mnogo bolje, res pa je notranjost eno klaso slabša kot v toyoti. Sam pri fordih moraš plastično notranjost vzeti v zakup....

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Zame se pa Mondeo slabše pelje. Kratke in ostre grbine bolj ostro prenese na potnike kot Avensis. Potem to skombiniraš še s slabšo notranjo sestavo in se Mondeo zdi kot za klaso slabši avto. Res pa je, da teh avtov nisem testiral na pisti pri mejnih pogojih.

lp

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Ko otroci, in potem se kregajo kaj je bolje .. da se avto pelje športno trdo ali družinsko mehko? To je ravno tako kot barva vozila, enim paše črna drugim pa bela, oboja je pa samo barva!

In glede na naslov topica, nekdo ki izbira med tema dvema voziloma je očitno razdvojena osebnost .. nekako Honda poudarja športnost, Toyota pa udobje .. če si torej umirjen voznik je boljša opcija avensis, če pa si divjak pa accord! Simple!
grims-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Ja k otroc. Ti pa boš še rekel da je 100Kw pri Hondi več kot pri Toyoti.

10.gif

.. prosim ne se oglašat, če ne poznaš tehnologije!
jezen.gif

(sicer ima toyota VVT-i ampak pustmo podrobnosti)

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Citat:

Čuden dizelski "engine of the year 2005" motor? Prejel je tudi druge nagrade, med drugim za najtišji dizel. Imaš ti kakšne drugačne info ali kako?

Moj predlog avtorju:
- če hočeš dolgočasen, udoben in kvaliteten avto, kupi toyoto
- če hočeš lep, malo manj udoben in kvaliteten avto, kupi hondo

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
Citat:

Čuden dizelski "engine of the year 2005" motor? Prejel je tudi druge nagrade, med drugim za najtišji dizel. Imaš ti kakšne drugačne info ali kako?

O tem je bilo že ful govora; zakjuček je da se pri 100k km stegne neka veriga in avto klopoče kot star TDI. Zdej govori se tudi da ni nek strošek to zamenjat, ampak očitno večina ljudi raje presliši ropotanje, kot pa da plača servisu za zamenjavo!