Toyota Auris, kolikor sem se jaz prevozil z njo, je soliden avto. precej bolj dodelan, kot je bil prejšnji model, je pa res, da sem večinoma jaz vozil hybride. 1.33 motor je nekaj takega, kot imam jaz v Hondi, pa moram reči, da je tako tako ... po mestu je super, po avtocesti ga malo zmanjka - pa ne v smislu hitrosti, ker se pelje tudi 160 km/h če je treba, ampak v smislu, da je treba skočit in mogoče v kak klanec, kjer je treba kar malo šaltati (po Rebrnicah navzgor, 4. prestava, 100 km/h) ... po drugi strani pa sta registracija in zavarovanje smešno poceni, pije spet ne tako zelo veliko (moja recimo 6.9l/100 km, pa je po AC ne šparam ravno). mislim, da ima motor verigo, ki je pri japoncih neproblematična.
udobje - novi model Aurisa se sedi precej nižje, kot v prejšnjem modelu, meni tudi precej bolj udoben in bolj všečen položaj za volanom. moti me tempomat, ki je na ročki za volanskim obročkom, ampak to je majhen detajl. imajo pa, kolikor vem, vse projektorske žaromete, ki precej izboljšajo vidljivost ponoči ... niso to ksenoni, samo menda bolj dodelani halogenski žarometi. sam sem imel takšne na testni Yariski in so precej boljše svetili kot "obične" na takratni moji Avensiski.
dodajam: moraš vedet, da sta Terra in Style praktično neprimerljiva opremska paketa - prvi osnovni, drugi nekje predzadnji paket (Sport in Style sta tam tam, samo v različni smeri, prvi bolj športen drugi bolj stajliš) in ima tudi parkirno kamerco za vzvratno vožnjo ...