Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
140
12
18
Da še jaz izkoristim za eno vprašanje. Veš za kakšno opcijo vklopa samodejnega zaklepanja vrat na my22? Na servisu so rekli da np, da skodirajo, ko sem ga šel pa prevzet so pa rekli, da se ne da. V nastavitvah na infotament, tako kot v prejšnjih letnikih ta opcija ni na voljo.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.174
748
113
EU
Sam tega ne vem, ampak lahko poskusiš vprašati več servisov ali pa najti nekoga, ki ima ustrezno opremo, da pogleda v računalnik vozila. Pri meni, letnik 2019, sem recimo lahko namestil, da lahko vsa okna zaprem in odprem prek daljinca na ključu (smo se že pogovarjali o tem v tej temi), tako da je možna morda še kakšna dodatna opcija, ki jo ne servisu ne znajo ali nočejo zrihtati (ker pač uradno ne nudijo tega).

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.756
832
113
Kaj vse se da nastavit preko OBD2 piše v UserManual. Samo je treba odpret tisto bukvo s 500+ stranmi, kar pa verjamem da je za marsikoga prevelik zalogaj.

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
140
12
18
Kaj vse se da nastavit preko OBD2 piše v UserManual. Samo je treba odpret tisto bukvo s 500+ stranmi, kar pa verjamem da je za marsikoga prevelik zalogaj.
Navodila sem kar natančno pregledal, o možosti nastavljanja prek obd2 se ne spomnim, da bi zasledil, bom pa danes še enkrat preveril. Za avtomatsko zaklepanje sem našel preglednico, v kateri je pisalo da je opcija aktivacije preko navi ali na servisu. V praksi pa nič od tega ni šlo skozi.

B81

22. jul 2007
37.239
10.630
113
Sam tega ne vem, ampak lahko poskusiš vprašati več servisov ali pa najti nekoga, ki ima ustrezno opremo, da pogleda v računalnik vozila. Pri meni, letnik 2019, sem recimo lahko namestil, da lahko vsa okna zaprem in odprem prek daljinca na ključu (smo se že pogovarjali o tem v tej temi), tako da je možna morda še kakšna dodatna opcija, ki jo ne servisu ne znajo ali nočejo zrihtati (ker pač uradno ne nudijo tega).
to je imel moj mondeo letnik 2002, serijsko.

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
140
12
18
Ja saj to ni nič novega, zaenkrat ne pomnim avta do sedaj, ki tega nebi imel, razen tistih brez centralnega. Toyota pač v tej generaciji očitno nima. Avto je bil na uradnem servisu 2h, kjer so nato zaključili, da se ne da vklopiti funkcije. Ker ni vzeti za 100% sem vprašal še tukaj.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.416
2.629
113
Ja saj to ni nič novega, zaenkrat ne pomnim avta do sedaj, ki tega nebi imel, razen tistih brez centralnega. Toyota pač v tej generaciji očitno nima. Avto je bil na uradnem servisu 2h, kjer so nato zaključili, da se ne da vklopiti funkcije. Ker ni vzeti za 100% sem vprašal še tukaj.
Štajerski avtodom MB?

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.295
362
83
Marsikaj se na Corolli ne da omogociti niti preko obd. Meni je slo recimo izredno na zivce, da si avto ne zapomne auto-hold stanja in sem moral ob vsakem zagonu avtomobila pritiskati gumb. Brezvezno pocetje.
Enaka neumnost kot na Hyundai i30 od starsev, kjer avto po defaultu starta v eco nacinu, pa po defaultu ima vklopljen lane assist in start stop (ta sicer ni tako kriticen, ker je bencinar, je pa vseeno nadlezno). Torej tri stvari, ki jih moras spremeniti preden se odpeljes. Popizdis. Pri corolli pred faceliftom mi je bilo pa vsec, ker je bilo privzeto vse to izklopljeno (radar, lane assist, prepoznavanje znakov). Berem, da so tudi to sedaj omogocili privzeto in moras izklapljati. Briljantno. :obesise:

Jaz recimo nisem radarja nikoli uporabljal, ker je zaradi presvoh motorja deloval nadlezno (na avtocesti). To ni poznalo nobenega vmesnega stanja ampak je obrate nazigalo na 5k rpm, pa se takrat se je premikalo prepocasi, da nebi bil ovira tistim zadaj.