Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.294
362
83
Ker se mi je pred enim letom spremenila sluzbena situacija in sem sedaj remote, se mi je tudi konkretno zmanjsalo stevilo prevozenih kilometrov. Tako da sem vzel nekaj iz vag koncerna z ea888 motorjem in velikim potencialom za chiptuning (je kar osvezujoce, ko pritisnes na plin pa se zadeva konkretno premakne brez veliko drame). Corolla 1.8 na avtocesti, ce rad vozis malce nad omejitvami ni uzitek. Pa tudi vedno bolj me je motila slaba zvocna izolacija in res malo prostora na zadnji klopi. Za mesto pa si res ne znam zamisliti bolj primernega avtomobila (je razlog zakaj je toliko hibridnih toyot taksijev po celem svetu).

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.294
362
83
Tud mi smo prodal aurisa.

Nobenega avtomobila še ni bilo tako težko prodat.
Ok, samo auris je pa kar poraz proti corolli, z izjemo motorja cisto neprimerljiv avto. Sicer pa tudi jaz nisem imel niti enega klica v mesecu in pol, pa sem bil nekje na sredini ponudbe. Verjetno se na kes prodajo samo avti za par jurjev, ostalo pa pri trgovcih na razna financiranja.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.580
457
83
Ker se mi je pred enim letom spremenila sluzbena situacija in sem sedaj remote, se mi je tudi konkretno zmanjsalo stevilo prevozenih kilometrov. Tako da sem vzel nekaj iz vag koncerna z ea888 motorjem in velikim potencialom za chiptuning (je kar osvezujoce, ko pritisnes na plin pa se zadeva konkretno premakne brez veliko drame). Corolla 1.8 na avtocesti, ce rad vozis malce nad omejitvami ni uzitek. Pa tudi vedno bolj me je motila slaba zvocna izolacija in res malo prostora na zadnji klopi. Za mesto pa si res ne znam zamisliti bolj primernega avtomobila (je razlog zakaj je toliko hibridnih toyot taksijev po celem svetu).
ZAKISTAR flipflops na Instagramu bi rekel "anbilivabl"

s kojote na dekovčka

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.235
1
38
Dodam še jaz par opazk glede avta po enem letu lastništva (verzija z 2.0 mašino):
Moti me:
- pri vstopanju v avto, ko je sedež bolj naprej (če vozi moja boljša polovica) dostikrat butnem v kako stikalo (ogrevanje volana, izklop esp, ogrevanje stekla)
- luščenje sprednjih in zadnjih diskov (kar precejšnje), tako da sem zadnje diske že moral menjati (40000 km), sprednji bodo kmalu na vrsti - zame big fail, baje je kar pogost pojav
- dokaj majhna posoda za čiščenje vetrobranskega stekla (ženske takoj porabijo)
- samo 1x6 radio postaj imaš lahko pod favourites
- ogledala se mi ne poklopijo ko zaklenem (to moram še rešit, se je zgodilo kar naenkrat)
- v UK se je zmešalo uri in povezavi na internet, kake 2 dni je potem spet rabila v EU, da se je nazaj navadila
- včasih se tudi pri ogretem avtu začne rositi vetrobransko steklo in moraš spet preklopit klimo na odroševanje stekla

Ostalo nimam pripomb.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.792
818
113
toti Maribor
Dodam še jaz par opazk glede avta po enem letu lastništva (verzija z 2.0 mašino):
Moti me:
- luščenje sprednjih in zadnjih diskov (kar precejšnje), tako da sem zadnje diske že moral menjati (40000 km), sprednji bodo kmalu na vrsti - zame big fail, baje je kar pogost pojav
To za diske ne razumem. Imam l. 2020 prevoženih 74000 nobenih težav
- dokaj majhna posoda za čiščenje vetrobranskega stekla (ženske takoj porabijo)
Posoda drži pri meni 2,5l tako kot pri večini avtomobilov, ki sem jih imel
- samo 1x6 radio postaj imaš lahko pod favourites
Večina se posluša preko BT tako, da to ravno ni problem

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.174
748
113
EU
Mene pri tej posodi moti, da ti ne sporoči prej ko bo zmanjaklo tekočine (imam pa 1.8).

Marxon

Majstr
24. feb 2009
735
381
63
Meni se tudi ne lupijo diski, zgledajo kot novi sicer. Edino zadnji so dobili dve črti prvo leto, ko sem vozil preveč "hibridno".

Steve

Guru
13. avg 2007
9.987
1.866
113
Mene pri tej posodi moti, da ti ne sporoči prej ko bo zmanjaklo tekočine (imam pa 1.8).

Mene tudi. Mislim wft pri vsej high tech krami nima osnovnega not.

Po skoraj 1 letu opažam še eno stvar ki mi gre na jetra: 2mm pene pod blagom na naslonu za roko na sredini. Trdo ko kamen, ker je izgleda da 5mm pena bila predraga

Generik

Guru
14. maj 2011
3.896
1.274
113
Meni javlja za premalo tekočine za šipe. Pa ni lučka, temveč opozorilo v meniju.
2019, 2.0 polna oprema.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.452
4.226
113
Še slika.
Screenshot_20241206_070901.jpg

Generik

Guru
14. maj 2011
3.896
1.274
113
Pa saj ste na bencinu že toliko prišparali, da lahko daste tistih 100€ za nove diske.
Ob takih izjavah se pa res začnem spraševati ali folk nima za burek. Ali če napišem drugače - vozi avte, ki si jih naj ne bi privoščil glede na dohodek, da je treba cente šparat na bremzah...
ali pa mi sarkazem detektor ne dela dobro, ker sem danes bil ob 3.30 že pokonci.