Razlog je, da to ni hibrid, temveč klasičen 1.6 bencinar s 130 konji in z brezstopenjskim menjalnikom.
Corolla 2.0 hybrid s 180 "konji" bi imela ob taki vožnji porabo pod 5l.
Uff, sem spregledal
Tole je verjetno bolj realna poraba za hibrida
Razlog je, da to ni hibrid, temveč klasičen 1.6 bencinar s 130 konji in z brezstopenjskim menjalnikom.
To sem napisal tako na oko.. se pa verjetno kaj dosti nisem zmotil.Ja, seveda, pod 5 litri... to bi pa res rad videl. Jest ne vem, a to res ze sami sebi verjamete?
To pokaži Vojnik ... jaz mam avto doma pa vem kako jeUff, sem spregledal
Tole je verjetno bolj realna poraba za hibrida
če je mel 4.9 ga je nonstop tišal. te ko normalno vozi ma 4.2. Vsaj tak je reko nazadnjeBaje, da je imel na nordschlajfu čas malo nad 12min samo zato, ker je primarno lovil porabo. 4.9l!
To pokaži Vojnik ... jaz mam avto doma pa vem kako je
A pa ni to pri Fordu plod Toyotinega hibridnega znanja?Ampak o tej „jajcih„ od Forda ni nekega govora (jaz ga niti ne pogrešam), ampak opažam, da toliko, kot ke govora o Hybridu pri Toyoti imam občutek, da Hybrida razen Toyotoe ne zna hihče naredit. Ko sem pa gledal, da bi jo kupili s približno enako opremo, kot je zgoraj navedeno, pa pridem na 34k za eno številko manjši avto.
A pa ni to pri Fordu plod Toyotinega hibridnega znanja?
Daj prvo se prepričaj ali je hibrid ali ne?Lahko kdo razloži tako visoko porabo tega Rusa? Pa motor se niti enkrat ni ugasnil.
Mimogrede stojim dlje časa v gužvi in se motor normalno sproti vklaplja in izklaplja; gledam v vzvratni stranski ogledali in vidim, kako motor pri tem vsakič izpusti veliko belega izpušnega plina. Zunaj je bilo 15C.
Sem si rekel ok, samo potem sem pa gledal vsa ostala vozila v gužvi in paktično pri nobenem nisem videl nobenega izpušnega plina (razen enega samega dizla kjer se je ven kadilo vse črno, sm mislu, da se bo zakuru).
Zakaj se pri Corolli tako kadi? Je izpust primerljiv ostalim vozilom? Čisto tako vprašam, ker se ne spoznam na to
Sem po segmentih pogledal posnetek pa nisem videl polnega pospesevanja... ce bi skos tlacil gas do konca jasno poraba ne bi bila 5l...dajmo se malo umiriti. noben avto s pospeševanjem do podna iz vsakega križišča oz. ovinka ne bi imel porabe pod 5, to je dejstvo ... že zaradi tega, ker vmes prestavi v sport način, kjer bi prej ali slej izpraznil baterijo, ker tam pogonski sklop da od sebe vse, kar ima v vsakem trenutku in takrat pač tudi baterijo bolj prazni in tudi če bi po nekem čudežu ostajal pod 5l bi poraba zrasla, ko bi se baterija izpraznila in bi jo agregat začel polnit ... ampak ja, s takšno vožnjo bi bila 10l poraba niza ...
To v mondeu je "stari" toyotin hibridni sklop.Iskreno, nimam pojma. Se pa avto za moje pojme pelje boljse od Corolle.
To v mondeu je "stari" toyotin hibridni sklop.
A nima Mondeo tiste naravnost spektakularno spakirane baterije v prtljažnik?
Sem po segmentih pogledal posnetek pa nisem videl polnega pospesevanja... ce bi skos tlacil gas do konca jasno poraba ne bi bila 5l...
Samo podajam moja opažanja, ki niso pritoževanja Golfa SDI pa ne vzamem, če mi ga zastonj daš; no razen, da ga morda takoj prodam naprej, dnar vedno prav prideIz klime smrdi, avto kadi, izgleda kot Prius z preko milijon km. A to si kak škart dobil? Takoj v graben z njim, pa po Golfa SDI.