Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

ksi

Fizikalc
23. avg 2007
167
72
28
Odzivnejsi je zaradi pomoci elektromotorja in ne zaradi menjalnika.
Po 15 letih dizla, sedaj na 2.5 hibridu. V 90% bolj uporaben za vožnjo. Na strmih vzponih (Vršič) mi je bil dizel bolj všeč. Vse ostalo je pa neprimerljivo. Moči skoraj nikoli premalo. Poraba nizja od prejšnjega dizla. Traja pa kakšen mesec da v glavi
spremeniš način vožnje.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
slučajno imam tako službo, da imam možnost peljati kar nekaj avtomobilov. in slučajno imam to srečo, da se mi poklopi, da vozim tudi avte, ki so zelo blizu mojemu. seveda, da nek A6 3.0 tdi hitreje pospeši kot Prius, tega nisem nikoli rekel, da ne (razen v mestu z mesta, tam do 50-60, to bi bilo enkrat za foro za probat ;) ), ampak napram raznim družinskim veleuspešnicam, tipa P308/Ford Focus/Renault Megane/Kia Ceed/VW Golf/Škoda Octavia ... podobne specifikacije (skratka fwd dizel, 120-150hp) nikoli ne pospešijo tako solidno, kot to naredi Prius. in ja, ko sem Priusa kupoval, oz. ko sem ga prvič zapeljal na AC, je bila to ena od stvari, ki me je zelo pozitivno presenetila, ker enostavno nisem pričakoval tega.

in ja, se najdejo butli, tipa "u, glej ga v priusu, to bo trajalo" in hočejo nekaj se limati na rit, potem pa ne sfolgajo držati tempa ... plus, izraz na obrazu voznika za mano je v nekaterih primerih tudi precej priceless, čeprav se to večkrat naredi v mestu ... ;)

pač, meni je več kot dovolj, dovolj odzivnosti, dovolj vsega za varno vožnjo, varna prehitevanja, varna vključevanja.
spet govoris nemnosti. MK3 (ista leta k prisu) focus diesel, z 4imi konji vec, ma sekundo bolsi pospesek do 100. Kako je to mozno, ce je pa prius taka raketa. O legi na cesti pa raj ne bomo.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Imaš mogoče podatek od 80-120 kmh za tega Focusa? Koliko tehta Focus? Da o tem kako agresivno moraš šaltat, da prideš do tega ne bomo, pri Toyotinem hibridu vsaka stara mama doseže rated 0-100kmh in pri tem ne bo nobenega lomljenja vratu in cviljenja gum, ponovljivo 100x če hočeš.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
spet govoris nemnosti. MK3 (ista leta k prisu) focus diesel, z 4imi konji vec, ma sekundo bolsi pospesek do 100. Kako je to mozno, ce je pa prius taka raketa. O legi na cesti pa raj ne bomo.

https://www.auto-data.net/en/ford-focus-iii-hatchback-facelift-2014-1.5-tdci-120hp-s-s-20107
Focus: 10,5s do 100kmh
https://www.auto-data.net/en/toyota-prius-iv-xw50-1.8-vvt-i-122hp-hybrid-cvt-22776
Prius: 10,6s do 100kmh

Še video - od 120kmh naprej glej, ker Focus ne pospešuje iz 0:

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.505
113
Če si prestopil iz A6 v corollo boš negativno presenečen. Če iz golfa 5 tdi 90KM boš mislil da voziš spaceshutlle.
Če primerajš z golf 7 tdi ali tsi, ti bo jasno, da je vožnja v Vrhniški klanec ugodnejša z Golfom, po ravnem pa je ekvivalent s Corollo. Za po mestu pa vse kar ni hibrid ali elektrika nima šans. In ja v mestu tudi X6 M50d ali A7 50tdi nimajo za burek napram 4x cenejšemu avtu.

Končno eden, ki pove, tako kot dejansko je. Ne samo "hibrid je v vseh pogojih superioren in pika. kar sproducira toyota je desetletja pred vsem ostalim." Potem se pa čudi naravnemu odzivu telesa, da take tepce potem trolaš.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.505
113

a to je isti focus mk3, ki ga je pri brzinah pri katerih povprečni dostavljalski kombiji nimajo težav, pometalo na losovem testu?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Končno eden, ki pove, tako kot dejansko je. Ne samo "hibrid je v vseh pogojih superioren in pika. kar sproducira toyota je desetletja pred vsem ostalim." Potem se pa čudi naravnemu odzivu telesa, da take tepce potem trolaš.

Mislim, da bi moralo vsem biti jasno, da en avto ranga corolle nima neposredne primerjave s kakšnimi A6, BMW5, MB E, Lexus GS/ES ... če je nekdo priseben se bo pogovarjal o avtih v istem rangu s primerljivo močjo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net

jaz samo povem, kako je. mi pa te sekunde ne pomenijo popolnoma nič. zakaj? ker avto, ki ima osnovno opremo in avto, ki je polno naloadan, po možnosti lederzici, je lahko konkretno razlika v teži. bolj zaupam svoji riti. in moja rit mi je povedala, da zadnji Focus, zadnji Ceed, zadnji P308 so v primerjavi s Priusom, vsaj kar se pospeškov tiče, rahlo razočaranje. kar pa še ne pomeni, da gre za slabe avte, ali pa da je Prius zato boljši. Prius se pelje kot kočija, gunca se, volan je odziven kot crknjen polž. v zadnji generaciji so te stvari dodelali, so pa odvzeli oz. zmanjšali sistemsko moč, vseeno pa nekih hudi razlik pri pospeševanju nisem opazil - morda, ker je doziranje električne moči drugače urejeno, to ne vem.

aja, tudi rite spotonikov so večkrat presenečene, in večkrat s sovoznikovega sedeža slišim "a ni to prius, sem pa mislil(a), da to ne potegne tako dobro ..."

p.s.: ko smo ravno pri sekundah, sem šel kot zanimivost pogledat, moj 2011 letnik Priusa ima 9.7 do 100 ... not bad za eko-family-car ... :p

kajote

Fizikalc
11. dec 2007
389
178
43
hm, danes sem testno vozil corolo 1.8 hybrid hatchback (pred časom pa 2.0).. glede na jamranje tu po forumih kako je 1.8 katastrofalno podhranjen moram reči, da sem bil zelo pozitivno presenečeni in da mojemu stilu vožnje popolnoma ustreza (mi je simpatično spremljanje porabe).. lepi pospeški, ne preglasen menjalnik (pa sem poskusil tudi kickdown na polno).. zadovoljivo - bom raje šel v nivo opreme več kot pa višji motor... (res je, da zdaj vozim 1.0 focusa ecoobost 125 KM - in je tale corolca bolj odzivna)

S prodajalcem (MB) se da dogovoriti še tudi dodatno znižanje ob 2.500 "eko subvencije"..

edino mogoče še počakam na TREK verzijo, ker se mi zdi malce nizka glede na sedišče - upam, da bo 2cm plusa ta vtis popravilo

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Do koliko km/h pa pelje Corolla brez goriva? In koliko dometa?

ni namenjena za to, elektromotor je zgolj in samo za pomoč, oz. eventuelno, da pospešiš z bencinskim motorjem in elektromotorjem do potovalne hitrosti, pa potem pri potovalni hitrosti samo na elektromotor do naslednjega križišča ... ni poanta se voziti samo na elektromotor, ker se potem začne začaran krog in v bistvu poraba zraste, ker takrat, ko je bencinski motor ponavadi ugasnjen, mora laufat, da nafila baterijo.

tako, na hitro opisano ...

B81

22. jul 2007
36.796
10.393
113
ni namenjena za to, elektromotor je zgolj in samo za pomoč, oz. eventuelno, da pospešiš z bencinskim motorjem in elektromotorjem do potovalne hitrosti, pa potem pri potovalni hitrosti samo na elektromotor do naslednjega križišča ... ni poanta se voziti samo na elektromotor, ker se potem začne začaran krog in v bistvu poraba zraste, ker takrat, ko je bencinski motor ponavadi ugasnjen, mora laufat, da nafila baterijo.

tako, na hitro opisano ...

Hvala, tule se lepo vidi, kako deluje v praksi