A si pripravljen kaj probat in poročat tule gor? A sploh imaš Android telefon, po možnosti Samsung?
In koliko je poraba ene ali druge Corolle (1.8 hybrid vs 2.0 hybrid) pri normalni vožnji, torej da se pelješ po vasi po predpisih, izven vasi malo nad predpisi, čez ovinke (recimo Tuhinjska) brez mencanja in po avtocesti pravih 130 (se pravi 140-150 po števcu)? Je kdo tukaj, ki ima takšen avto in ga ne "špara"? Kakšna je realnost?
Sicer ne bi bilo slabo vzeti 2.0 na test in se zapeljati recimo krog Kranj - Nova Gorica (tole po avtocesti) - Tolmin - Predel - Kranjska gora - Kranj na en navaden dan dopoldne. Morebiti pa najdem voljo in se zapeljem do Lovšeta .
Jernej
Si kupil 2.0 karjolo?
Bil na testni vožnji Maribor Slovenska Bistrica in naprej do Tepanj po magistarlki in nazaj do MB po AC Tempomat nazaj na 140 kmh pač kaj je bilo na koncu nekaj padalcev pa je sam lepo pobremzal.
Povprečje je bilo 6,5 l na 100 km
Corolla 2,0 hybrid TS oprema sport.
Mogoče bi moral malo več po mestu še probat.
V glavnem avto mi je všeč, ampak če hočeš po AC drajsat pa še vedno vw 2,0 Tdi zmaga.
Za po mestu vozit pa po gneči pa je pravi balzam sploh kakšna vožnja v Roush houer proti Ljubljani.
Mislim da je za povprečnega Janeza ki hodi na delo v prestolnico to pravi avto.
lahko utemeljis, zakaj 2.0 tdi se vedno zmaga?
v zadnjem casu sem vozil kar nekaj 1.6 tdijev - z nobenim nisem prisel pod 6l porabe. enak nacin voznje, kot zmeraj. plus, 2.0 hibrid ima 180hp. se mi zdi, da 6.5 poraba za avto s 180hp ni slab podatek.
Toyotinih hibridnih 180 konjev je po outputu pač manj kot vwjevih dizelskih 150 konjev, pa če se na zobe vržeš...
6,5l je sicer zame zelo slab podatek. Trenutno imam pri svojih 95% ac vožnje porabo izračunano okroglih 5l, bc pa kaže all time porabo 4,6. Res pa premore moja krava samo 130 dizelskih ponijev pri skoraj 1600 kilah teže. Pač ostajam še naprej zvest svojemu prepričanju, da je za na avtocesto zveličaven edino in samo dizel. Pa ne samo zaradi porabe. Ostalo je hibrid zakon.
PozdravNe vem. Bom lahko kaj vec povedal ko ga dobim. Je pa 1.8 meni osebno nepremicnina in ga ne bi imel, ker nisem lih penzic na cesti...
Pozdrav
Ne bom rekel, da ni razlike samo da bi bila tako drastična, se mi pa ni zdelo.
Lp
Bil na testni vožnji Maribor Slovenska Bistrica in naprej do Tepanj po magistarlki in nazaj do MB po AC Tempomat nazaj na 140 kmh pač kaj je bilo na koncu nekaj padalcev pa je sam lepo pobremzal.
Povprečje je bilo 6,5 l na 100 km
Corolla 2,0 hybrid TS oprema sport.
Mogoče bi moral malo več po mestu še probat.
V glavnem avto mi je všeč, ampak če hočeš po AC drajsat pa še vedno vw 2,0 Tdi zmaga.
Za po mestu vozit pa po gneči pa je pravi balzam sploh kakšna vožnja v Roush houer proti Ljubljani.
Mislim da je za povprečnega Janeza ki hodi na delo v prestolnico to pravi avto.
Jaz imam na 2.0 184KM porabo med 6.5 in 7, je pa še 4motion in DSG. Na touranu 2.0 sem imel pri enakem stilu vožnje 5.5-6, očitno se 4motion toliko pozna. Ampak me vseeno nekaj matra tale corolla...
Jernej
Če voziš umirjeno in predvsem po mestu in ob mestu, razlika res ne bo tako zaznavna. Čim greš na avtocesto ali pa pelješ hitreje pa se takoj pozna.
Pozdrav
Ne bom rekel, da ni razlike samo da bi bila tako drastična, se mi pa ni zdelo.
Lp
https://www.spritmonitor.de/en/over...power_s=150&power_e=150&gearing=2&powerunit=2
VW GOLF 1.4 TSI 150hp, avtomatik, povprečna na spritmonitor čez 7 litrov/100km.