Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.426
4.829
113
AI pove, da je ob menjavi treba narediti:

• Battery Registration (BMS Coding):
    • Connect your VAG COM or OBD11 scan tool to the vehicle's diagnostic port.

Access the Battery Control Module (usually module 19 or 9 depending on the model and software version).
      Locate the battery registration or coding function.
      Enter the new battery's part number, serial number, and vendor information (refer to the new battery's label or documentation).
      Save the changes and exit the module."

Kaj pa vpišem, če nov akumulator ni originalen (stari pa tudi ne, da bi kar z njega preplonkal vrednosti in npr. vpisal +1 vrednost za serijsko številko)... Kako se to reši z neoriginalnim akumulatorjem?
Dovolj je da cifro spremeniš.
Gre pa z programi kot je Car Scanner, Obd 11 pa seveda en boljši dongle.

Lahko tudi spremeniš akumulator z EFB na AGM ali obratno, če hočes upgrade Ali pa downgrade Zaradi cene, če se ne motim lahko tudi spremeniš na navadnega, samo potem ni več start stopa.

• Všeč mi je
Reactions: tony

disc

Guru
4. feb 2011
2.516
630
113
Ste akumulator potem menjali na pooblaščencu ali doma?
Kako je z relax garancijo po tem, če ga menjaš doma? V familiji je Yaris Cross Hybrid 2022, ki stoji 3 dni in je prazen akku. Priklopiš na booster in takoj zažene. Na servisu ob meritvi pravijo, da je akku OK in da se premalo vozi avto. Bi dali notri močnejšega in nas skrbi garancija.

Menjal sem sam doma. Kako je pa z garancijo pa ne znam povedat, samo mislim, da to nebi smelo igrati vloge.

• Všeč mi je
Reactions: tony