Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

kajote

Fizikalc
11. dec 2007
389
178
43
Glej toyota ima v vsakem avtu 5 strelov v koleno in še vedno živijo.
in to je zdaj za tebe odgovor?
še vedno živijo? To je smisel?

Debatiramo, da je to moteč problem - za nas - za kupce - zakaj pol javkaš, da je to normalno?

Mogoče bodo pri Toyoti - na podlagi mnenj "potencialnih" kupcev ugotovili, da nam to ni všeč in kaj spremenili... ali pa bodo potolaženi, da imajo vernike, ki kljub 5-tim strelom v koleno še vedno trdijo, da ravno tako mora biti...

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Malo potrpljenja, Toyota pri marsičem zamuja, ampak na koncu naredijo tako kot želijo kupci. Android Auto in Apple Car Play sta že odobrena in gresta v serijsko ponudbo, počakati bo treba še kakšno leto. Danes pač moraš kolebat ali ti je več do Toyotinega hibridnega pogona ali do Android Auto.

Konkurenca pa obstaja že lep čas, npr. Hyundai IONIQ in Kia Niro, ampak če gledam prodajne številke bi rekel da oni delajo nekaj narobe (IONIQ lani 96, Niro 13), ne vem pa točno kaj.

• Všeč mi je
Reactions: sole

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Ja, baje so nadgradnje 3 leta po nakupu brezplačne.
Ja, če doplačaš jurja ta touch 2 & go, torej vgrajeno navigacijo. Z displayem brez navi pa zna bit, da se sploh ne bodo ukvarjali.

luka51, tvoji argumenti so pa tako bebavi, da nanje sploh nima smisla odgovarjat - gostilniški nivo. Podobno kot bi jaz tebe vprašal zakaj imaš priusa, če bi se pa lahko vozil okoli z golfom dvojko?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.310
9.516
113
EU
Predvsem udobje, ker ko stojis v koloni, al pa se fijakas po omejitvi na avtocesti, je dober infotainment vreden zlata. Pac ta razred avtomobila je za prevoz od tocke a do b. Avto za uzitke more met eno vrsto zicov manj. Sicer pa, ce je po tvoje to tako nepomembno, zakaj ostali vlagajo v to nore dnarje in so desetletja pred toyoto in lexusom.
Sem že hotel vprašati, če kupuje avto, ali televizijo :zavijazocmi: Še brez ambilighta :valjamse:

ALTF4

Fizikalc
8. apr 2017
627
177
43
in to je zdaj za tebe odgovor?
še vedno živijo? To je smisel?

Debatiramo, da je to moteč problem - za nas - za kupce - zakaj pol javkaš, da je to normalno?

Mogoče bodo pri Toyoti - na podlagi mnenj "potencialnih" kupcev ugotovili, da nam to ni všeč in kaj spremenili... ali pa bodo potolaženi, da imajo vernike, ki kljub 5-tim strelom v koleno še vedno trdijo, da ravno tako mora biti...

Res glih zarad tebe bodo pri toyoti spremenili nacin razmisljanja. Lol toyota v aziji v 10min proda tolk avtomobilov kokr slovenija v 10 letih. Evropski trg jim je tako... za postranski zasluzek. Napitnina. ;)

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Toyota v Evropi prodaja milijon vozil letno, prodaja hibridov je pa lani zrasla za 18%, letos bo s Corollo in RAV4 sigurno še višja rast prodaje.

1/3 vseh hibridov prodajo v Evropi, meni se to zdi kar konkreten delež.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
In kaj si sedaj dokazal? Da je VW dražji in še full LED luči si pozabil. Pa poraba bo 1.5 l večja kot pri hibridu, tako da stroškovno itak ni isto.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
to je pa kaj:
LED žarometi z dinamičnim uravnavanjem
  • dinamično smerno prilagodljive luči
  • sprednji LED žarometi

Treba serijsko opremo odpret.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
In zakaj jo lahko v konfiguratorju dodatno poklikam?

Kaj pa Alkantara in kombinacija usnja?
dinamično uravnavanje podvozja DCC in izbira voznega profila?

Nazadnje urejeno:

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.452
1.905
113
To je manj opreme kot pri corolli za 35k eur po ceniku, če jo naložiš na polno, pa še dizelska motorizacija 150hp...

Golf 46k eur po ceniku:
https://konfigurator.volkswagen.si/...$I6@7W1@9IP@PND@4X4@WL1@1D4@4KF@9VH@PSF@PI3/@

Z vsem spoštovanjem, ampak vzet model in poklikat v konfiguratorju čisto vse kar se poklikat da, ter nato trdit kako strašansko drag je, je pa milorečeno debilno.

Dejstvo je da sta z Golfom cenovno tam-tam, s tem da bo golf dizel in kar se opreme tiče bolj na kožo pisan kupcu, česar pač Toyota žal ne omogoča.

• Všeč mi je
Reactions: VAG

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Z vsem spoštovanjem, ampak vzet model in poklikat v konfiguratorju čisto vse kar se poklikat da, ter nato trdit kako strašansko drag je, je pa milorečeno debilno.

Dejstvo je da sta z Golfom cenovno tam-tam, s tem da bo golf dizel in kar se opreme tiče bolj na kožo pisan kupcu, česar pač Toyota žal ne omogoča.
Najprej kao ni možno opreme naložiti toliko v golfa, da bi toliko koštal...Zdaj, ko je to postalo dejstvo, da se seveda to da, je pa debilno?!
To je seznam kar bi sam naročil. Pa še kaj manjka iz liste. HUD na primer pa nastavljivo podvozje.

EDIT: Pa žalostno je to, da moraš stranske zračne blazine doplačat?! A si resen?! V letu 2019 doplačujemo osnovne zadeve za varnost? Resno?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Kako ne gre, v mojmu mas dinamično uravnavanje podvozja DCC. In tist golf je 35k, verjetno pa dobis se enne 5k dol, toyota je pa tud tok.

Problem je da ti vw konfigurator dovol dodat dvojne stvari. Nemski to ne dela.

Pa se enkrat, raj bi mel toyoto. Sam mi gre na zivce da ne morm poklikat opreme, da nima proper digital dasha in da ma zastarel infoinment brez car playa. Ce bi to mela bi jo verjetno ze narocu.

• Všeč mi je
Reactions: kajote

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
A za pogonski sklop ti je pa vseeno? Potem imaš morda prav, vseeno pa pojdi na eno testno vožnjo, sem ravno dobil mail od Toyote:
"Vljudno vabljeni v soboto, 13. aprila, med 9. in 15. uro, ko bomo proslavili prihod svežih Toyot – z nami bodo nova Corolla, novi RAV4 in novi _ _ _ _ _ - presenečenje, ki ga bomo razkrili v soboto."
http://www.toyota-center.si/more-about/news-events/articles/?itmId=3072
Če boš šel prosim poslikaj camryja pa napiši kratek review. Me zanima če je za kaj.