650€ prevoz rabljene Tesle iz Nizozemske v Slovenijo - prejšnji tedenJa, tako nekako, tukaj pa se homologacija, sem ze pozabil nekih 100-200€ pa potem dmv ki ti ga furs odmeri, to si lahko izracunas online. Pri meni je obakrat trajalo skoraj en mesec da se je furs zmigal. Sem pa med covidom bmw 5 dal pripeljati dol na sleperju si, pa me je kostalo 500€ pa je bilo malompo vezah in baje ugodno (iz berlina), tako da je verjetno to zdaj se drazje.
Ne vem, vem pa da za 100€ si ne grem blokirat prodaje naprej.DMVja sem oproscen, ce mam 3 otroke?
Jaz sem odgovarjal na splošno. Pri EV pa itak potegneš subvencijo in si blokiran pri prodaji 2 ali 3 leta (pozabu točno).Od kdaj je DMV ma elektricarje?
Rabis pa srveda furs odlocbo v visini 0€
Ampak sedaj pride populacija domov ob neki uri in začne kuhat, laufa klimo, pečico,... Avte pa ponavadi filaš ponoči ko ne laufaš teh stvari a ne.Ko se 30% populacije pripelje domov ob eni uri ostali uro ali 2 kasneje in vsi šteknejo EV nato pa grejo kujhat kosilo, klimo pojačat,.... Teh današnjih par % EV seveda ni problem. Če bo tega enkrat 90-95%... Bo pa nujno treba smart grid.
glej borzne cene zadnji teden za DE
![]()
Live 24/7 CO₂ emissions of electricity consumption
Electricity Maps is a live 24/7 visualization of where your electricity comes from and how much CO2 was emitted to produce it.app.electricitymaps.com
Ce bodo casovne bloke ustrezno prilagajal ne bo noben problem ne pecica ne EV ne klima.Ko se 30% populacije pripelje domov ob eni uri ostali uro ali 2 kasneje in vsi šteknejo EV nato pa grejo kujhat kosilo, klimo pojačat,.... Teh današnjih par % EV seveda ni problem. Če bo tega enkrat 90-95%... Bo pa nujno treba smart grid.
![]()
Electricity Maps is a live 24/7 visualization of where your electricity comes from and how much CO2 was emitted to produce it.app.electricitymaps.com
Zanimivo. Kaj pa potem mate?
Ev se polni med 22 in 6Ko se 30% populacije pripelje domov ob eni uri ostali uro ali 2 kasneje in vsi šteknejo EV nato pa grejo kujhat kosilo, klimo pojačat,.... Teh današnjih par % EV seveda ni problem. Če bo tega enkrat 90-95%... Bo pa nujno treba smart grid.
![]()
Ni res. EV se polni, ko SE dela.Ev se polni med 22 in 6
Aliexpres je prebavil nekih 6-7Mwh
Ev se polni ob soncu![]()