Še bolje kot zasilna je pa 150g težak telefon.
Zadnjič baba v zvečer snegu zadela robnik in zrezala gumo, me kliče naj ji pridem gumo zamenjat (ima v avtu zasilno), sem jo napizdu naj pokliče asistenco, da ne bom jaz sred noči po snegu gume menjal. Je bil avto zrihtan preden bi se sploh pripeljal do tam.
Zdaj pa si še predstavljaj, da menjaš nekje ob avtocesti. Zares, minili so časi, ko se je gume menjalo.
Dej mi razloži, kako bo šlo potovanje naprej, ko recimo zvečer ob 20.00 uri prerežeš gumo? Vulkanizerji zaprti, asistenca pride, dobiš avto in kaj? Pelješ družino na Pag v apartma in greš potem drugi dan nazaj do Amzsja, kjer ti zamenjajo gumo (oz. obe po zlatarski ceni), vrneš avto in šibaš nazaj na Pag. Top, res.
Ali ima asistenca vedno s sabo točno prave dimenzije gumo, da ti jo kar tam zamenja. Jaz sem v 20ih minut naprej na poti, potem pa v miru na Pagu na wifiju najdem ugodno gumo (i) in si zrihtam menjavo, ko meni ustreza.
Je pa res jeba AC. Tam se pa ne spravim menjavat, razen če se privlečem vsaj do odstavne niše. Drugače pa asistenca do počivališča in tam menjava.
PS: pozabil, da imate tukaj gor vsi mrcine z 20kami. Drugič še malo doplačajte, da bo ultraleggera, potem ne bo take panike.