narediš se francoza, da je crknil sam do sebe?
kot da so sposobni pogruntat kaj je šlo narobe...
Ma jaz ne bi tako podcenjeval servisa. Pa ne zato, ker bi bili nekaj ful sposobni, samo nikoli ne veš kam pošljejo enoto pa kaj delajo z njo. Povsod se pa najde kakšna oseba, ki malo globje pogleda zadeve. Še posebej, če bi kaj masovno začelo crkovati po več državah in če deloma sw ne dela kot mora pa bi se to pojavljajo samo pri nekaterih vozilih. Sem prepričan, da zadaj nekje obstaja event log pa še kakšen audit trail...narediš se francoza, da je crknil sam do sebe?
Seveda. In servis običajno preden menja stvar, kontaktira uvoznika, ta pa tovarno, da potrdi menjavo. In preden ta potrdi menjavo, se poveze diagnostiko, kjer v tovarni nekdo pogleda zadeve in to potrdi. Ugani, kaj se zgodi, ko ta ugotovi, da je gor neoriginal programska oprema? Oz. napačna verzija programske opreme ?narediš se francoza, da je crknil sam do sebe?
In ti boš to šel dokazovati, a ne? A ni to 200 EUR, samo vprašaj se koliko stane sodni izvedenec.Pa v končni fazi, je tudi razlika, zakaj je radio crknil, lahko sicer oni rečejo, da je zaradi programske opreme, ampak če je v ozadju kaj fizičnega šlo, kar nima veze s softwareom, pol se ne bodo mogli kr avtomatično sklicevati na njega
No. Just the fact that you modified or changed the software of your device, is not a sufficient reason to void your statutory warranty. As long as you have bought the device as a consumer in the European Union.
If your device becomes defective in the first 6 months, it is presumed that the defect was there all along, so you should not need to prove anything.
Mater ste eni trdi. Kaj odklepanje telefona je enako nadgrajevanju programske opreme?Torej, če te prav razumem: jailbrakeaš iPhone (je še v garanciji), ki med tem postopkom brickne in ti ga mora Apple pod garancijo popravit?
Glej: jaz grem to takoj naredit, če bi bil v taki situaciji. Se pa ne bi farbal, da če slučajno enota brickne, da mi jo bo Toyota pod garancijo zamenjala. Ker tukaj eni izgleda živite v vzporednem vesolju, kjer bi vse tveganje prestavili na nekoga drugega, če je vse ok, vi poberete, če pa ne, boste šli pa jokcat in težit Toyoti, da počisti vaš drek.Kot sem napisal, to je tipičen risk/revard ratio. Saj tudi za zavarovanje ni smiselno dati 1k € samo za to, da ob nesreči ti nimaš nič zraven za dat. Tako morda ni smiselno doplačat za JBL (in vse kar Toyota pogojuje zraven), če lahko daš nadgradnjo naredit neki audio firmi, ki se s tem profesionalno ukvarja.
Kako pa na avto vgradite vlečno kljuko? Samo pri pooblaščencu? Kako si upate dati na avto neoriginal platišča? Kako se upate iti chip-tuning?
Ne gre samo za odklepanje telefona, lahko namestiš tudi drugo programsko opremo ("modified or changed the software") in ti še vedno ti ne smejo odreči garancije. Morajo dokazati, da je točno to krivo za napako na napravi.Mater ste eni trdi. Kaj odklepanje telefona je enako nadgrajevanju programske opreme?
Companies Can’t Legally Void the Warranty for Jailbreaking or Rooting Your Phone.Torej, če te prav razumem: jailbrakeaš iPhone (je še v garanciji), ki med tem postopkom brickne in ti ga mora Apple pod garancijo popravit?
Ne gre samo za odklepanje telefona, lahko namestiš tudi drugo programsko opremo ("modified or changed the software") in ti še vedno ti ne smejo odreči garancije. Morajo dokazati, da je točno to krivo za napako na napravi.
Ne vem, zakaj bi pri elektronskih napravah s programsko opremo v vozilih bilo drugače? Kaj je tako posebnega na Toyotinem radiu?
Za razliko od tebe sem.Saj si prebral članek zgoraj domnevam, ne? V EU imamo to zakonsko urejeno.
To bi znalo biti druga zadeva, ja...Jaz poleg tega mislim, da je tudi razlika, ali si nameščal neko "3rd party" programsko opremo ali nekaj, kar si dobil na strežniku proizvajalca, ki je namenjeno točno za ta model naprave, do česar dostop ni bil preprečen oz. zavarovan in ki ob namestitvi ni opozarjalo na posledice (razen seveda tisto, kar res piše - da ne odstranjuj ključka ali ugašaj avta med nameščanjem).
Toporisic