Tovornjak kontra po AC

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Nihče se še ni obregnil ob Romuna, ki je včeraj s tovornjakom priklopnikom pri Postojni polkrožno obrnil na AC, ter se peljal nazaj po prehitevalnem pasu.

Tip je dobil 650 EUR kazni.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
V četrtek zvečer se je na avtocesti pri Postojni zgodil nevsakdanji primer ogrožanja prometa. 44-letni državljan Romunije je vozil tovorno vozilo s polpriklopnikom po uvoznem kraku avtoceste proti Ljubljani in zapeljal na avtocesto. Ko je ugotovil zmoto v smeri vožnje, je polkrožno obrnil in zapeljal na prehitevalni pas ter vozil po njem v nasprotni smeri proti Razdrtemu.

Ravno takrat je pripeljala policijska patrulja, ki je preprečila najhujše, in vozniku izdala plačilni nalog v višini 650 evrov.

Na PU Postojna so za 24ur.com pojasnili, da so bili policisti na pravem mestu, vse pa se je zgodilo tako hitro, da videoposnetki ne obstajajo.

vir: 24ur.com

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
650 evrov ...
rolleyes-1.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Nihče se še ni obregnil ob Romuna, ki je včeraj s tovornjakom priklopnikom pri Postojni polkrožno obrnil na AC, ter se peljal nazaj po prehitevalnem pasu.

Tip je dobil 650 EUR kazni.

upam da so ga polismeni najprej po picki, pol je pa sele dobil kazen za placat ......
en tak [censored] lahko pobije cel kup ljudi s kamionom in kazen za tako dejanje je 650 eur? sramota .....

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Sm tud že sam videl romuna s šleperjem obračat, sicer na hitri cesti v Belgiji na podoben način. Tip je vzel napačen uvoz, videl da se je zmotil in po najbližji poti šel nazaj. Kako zgleda opravljanje izpita v Romuniji mi sicer ni jasno, verjetno štemplajo kdor ga pač hoče met.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Mogoče je mislil peljati kakšnih 100 metrov v nasprotno smer in potem zopet polkrožno zaviti na izvoz z avtoceste.
Takšne bebce bi morali kaznovati z nekaj 1000 EUR kazni, tujce pa še z zaplembo vozila do poplačila kazni.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sem bil v Romuniji... sicer je tega ze vec kot 10 let... samo kaj dosti se pomoje ni spremenilo... Od Madzarske meje do Bukareste se mi zdi, da je bilo priblizno 600 km... od tega je samo zadnjih 100 km pred Budimpesto bila avtocesta, prej pa ponekod slabse kot makadam
smile-1.gif
...

Malo sem se prevec razpisal
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.559
1.085
113
Titograd
Da se še jaz spraznim: me je en turk s kamionom 2 krat skoraj zrinil iz ceste na dvopasovnici, ko sem ga hotel prehiteti je brez opozorila sunkovito zavil na moj pas, potem ene pol km vozil kar po sredini, sem raje počakal za njim, po 2 km zagledal plavce ki so merili hitrost, ustavil in sporočil registrsko ter izgled kamiona... upam da so ga pošteno ocolali......

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Kaj ste se spravili na reveža... zmotil se je in je obrnil. Tega ni zavestno delal, se pravi mu je oproščeno... stardec.press

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zadnjič sem skoraj trčil v Romuna, ki je šel na avtocesti iznenada iz počasnega pasu na srednjega, čeprav mu ni bilo ravno treba. Seveda sem mu namenil en trobilni solo, pa mi je samo požmigal dalje, češ kaj se razburjaš. Očitno je za njih obračanje na avtocestah, nenadno menjavanje pasov itd. čisto normalna reč. No, saj kolikor sem videl, ga tudi po Italiji precej serjejo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.709
113
pri taščici
KO ste že ravo pri kaznih:
V turčiji moraš baje za vožnjo pod alkoholom prehoditi 32 km.
Zanimiva ideja... mogoče bi spremenil hojo v vožnjo z invalidskim vozičkom križ kraž čez LJ

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
js sm dobil (oz. še čakam) 1000 eurov za prehitro vožnjo....

drugič grem raje v kontra smeri od LJ do morja