Touran 2012-2013

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
Včeraj sem bil na testni vožnji. Ne vem, men se 1.6 ne zdi ravno pogreb... se sprašujem a sem res tak penzion voznik?
d055.gif

Po dinamiki je dosti primerljiv s Scenicom 1.5 110KM. Drugače pa kako posebno navdušen nad Touranom nisem bil. Je pač transportni voz. Pri izbiri tega avta sem bolj stavil na zanesljivost, pa kolikor nekateri omenjate ni ravno tako. So 2.0 motorja kar se tiče zanesljivost boljša izbira?
Po moje ima VW še največjo prednost v tem, da star avta prodaš za dobro ceno....

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.749
5.903
113
Ne vem zakaj se ljudje toliko obremenjujete da star avto prodate za dobro ceno. Če se star prodaja za dobro ceno, se tudi nov. Ampak za novega boš plačal še toliko več. Kje je tukaj matematika, če za novega preplačaš recimo 3 jurje, pri starem pa pridobiš 1 jurja. Še vedno si za 2 jurja v minusu. Raje poglej kako je z rezervnimi deli in dobavljivostjo. Nehbau delov je za evropskih avto dovolj, nekoliko tukaj prednjačijo ravno VW koncern. Ampak so vseeno velike razlike znotraj enega avta. Recimo passatov egr ventil za 2.0 110 konjski motor pride cca 60 eur. Za njegovega naslednjiga 140KM 2.0 pa pride egr zlatarskih 300 eur. Pa je to precej prodajan (da raje uporabim ta izraz) rezervni del.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Točno to...
Ne vem za ostale, a meni kriterij 'kako dobro bom prodal rabljen, odslužen avto' ni primarno vodilo pri nakupu. Niti sekundarno, niti terciarno.
Mi je pa zelo pomembno da je v trenutku ko ga kupim (novega) to čim novejša tehnologija (ne pa 8 let stara tehnologija poslavljajočega modela, pa čeprav je tovarniško nov), da mi je všečen (torej da ni ravno zeh in da se ga ne loči od dveh genearcij starejših modelov), da imam JAZ dobro izkušnjo s servisom za to znamko (pa da ga ne vozim na drug konec države za to). Sem sodi še uporabnost. Pa na pretekle izkušnje je brez veze voziti zrak (volumen) s sabo ker boš enkrat rabil (mogoče) prostor...
To, da ima motor 2 litra in 150 KM+ je bolj ovira kot pa prednost. Za ~135km/h na AC tudi 1.6 TDI pri WV čisto zadostuje, kot zadostuje ekvivalent pri drugih znamkah... Nimamo nemških autobanov in razdalj, kjer mogoče zmoglivejši motor pride do izraza...

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
ksz

poleg že omenjenih težav ima 1.6 tdi problematično tudi vodno črpalko, rada spusti. Enako kot 2.0 tdi.

jello

Guru
22. sep 2008
10.155
3.880
113
Saj razumem kaj hočeš povedat, pa tudi strinjam se da je za drajsanje in kruzanje 1.6 tdi zadost (čeprav meni "tečen" za vozit), ampak če bi ti tole svojo logiko kot jo zagovarjaš pri motorjih uporabil še pri obliki, prostornosti, velikosti avta (pa nenazadnje tudi pri velikosti koles) bi se vozil z meganom. Vse ostalo je preveliko, neuporabno in prepotratno. Za 135 km/h po avtocesti so dosti tudi 15-ke, ne vem zakaj si potem natikal 17-ke na senika? (tole sem potegnil zdaj iz riti, kot plastičen primer, ne me vlečt za jezik).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Problem je, ker alter populacija ni sposobna razmišljati racionalno... Za povrh pa vsiljuje svoje mnenje in prepričanje vsem in vsakomur...
Zato se na preprosto trditev 'meni pa ustreza 1.6 litrski motor s 110 KM' ali meni je KIA ličnejša od Golfa' vsuje plaz kritik in gnojnice povečini fauve PR stroja in otročičev ki živijo pri starših in na račun staršev ter jim je določena znamka sveta krava...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Mi je pa zelo pomembno da je v trenutku ko ga kupim (novega) to čim novejša tehnologija

Ampak Kadjar pa ravno ne poka od nove tehnologije sodeč po spisku dodatne opreme?
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Res je, nima radarskega tempomata (čeprav ima vgrajen radar). AEB ima, ima sistem ki ti dejansko izmeri tlak v pnevmatiki, ima BLIS, LDA, prepoznavo prometnih znakov, avtomatski preklop med dolgimi/zasenčenimi žarometi...
Če grem kupit vozilo, ki je tik pred odhodom (pa je zato ugodnejše) a hkrati z zastarelo tehnologijo (iz leta 2008, 2009 recimo) veliko teh sistemov nima niti za doplačilo... Recimo AEB bo od 2017 obvezen v vseh novih vozilih (ga bo morala imeti tudi dačia)... Torej je BV kupiti danes novo vozilo ki tega sistema nima niti za doplačat...

jello

Guru
22. sep 2008
10.155
3.880
113
A mi beremo isto temo?
sprasujem se.gif
V konkretno tejle temi se ni oglasil še nihče ki bi poveličeval VW, ravno nasprotno, oglasilo se jih je 5, ki so povedali kaj je sosedu crknilo, jaz da sem povedal kaj je slabo (in da mi še nič ni crknilo). Potem pa si dodal še ti svojo gnojnico kakšen drek da je in da ga nihče zares ne rabi.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Welcome to Roberto world.

Tip nabija o neracionalnosti alterja in kupi novega Renoja oz. nasploh nov avto.
hysterical-1.gif

Skratka...navadi se, da zasvinja vsako temo.
smirk-1.gif
Sicer pa... predlagat avto je nemogoče, saj se že pri motorizaciji in opremi lahko enak model razlikuje za svetove. Oskubljen VW, Audi, BMW, Mercedes je slabši kot vsaka opremljena Toyota, Mazda, Hyundai...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
No, potem pa si zadnji ki lahko komentiraš moje nakupe...
Saj veš, tisto bosansko... malo lima, malo žice, evo nove opelice.

Ampak smo že offtopic.
Vsaka tema, kjer se sprašuje o mnenju glede morebitnega nakupa je ponavadi najkasneje z drugim odgovorom v offtopicu. Ne glede na to, da mogoče OT striktno da smernice kaj in kako. Pa če se oglasim ali ne, ponavadi drugi naredijo offtopic, da ne naštevam kdo...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.583
9.807
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Welcome to Roberto world.

Tip nabija o neracionalnosti alterja in kupi novega Renoja oz. nasploh nov avto.
hysterical-1.gif

Skratka...navadi se, da zasvinja vsako temo.
smirk-1.gif
Sicer pa... predlagat avto je nemogoče, saj se že pri motorizaciji in opremi lahko enak model razlikuje za svetove. Oskubljen VW, Audi, BMW, Mercedes je slabši kot vsaka opremljena Toyota, Mazda, Hyundai...

tip je res neprecenljiv, taki mali vseved
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz opla nisem vozil že 10 let, kaj šele da bi ga kupil.
tongue-1.gif

Ko pomislim na opla mi po glavi gre samo Clarkson, kako se smeji ko zavije, pohodi gas in se pelje naravnost proti šumi.
hysterical-1.gif