Total TV

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
nevem, če paše v ta forum, pa vseeno.

Glede na to, da Siol draži Televizijo in da v tujini vsebolj pogosto videvam TotalTV krožnike me zanima malo več..

Tisti, ki imate: ali je kvaliteta slike SLO programov na nivoju satelitske ali IPTV?
Koliko TV je možno priključiti in koliko stane dodaten sprejemnik za 2.TV.

teh info nisem našel na njihovi strani..

In nasploh kako se stvar obnese?

Cena se mi zdi kar sprejemljiva....

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Preko Totala se zaenkrat še ne spremlja SLO programov, niti HRT ...POP TV, A ch, TV 3, Pika , Golica TV , Info TV ... sam teli so ...
sam signal je vsaj pri nas OK, kot ostali programi ... torej na nivoju satelitske ...
Možen je priklop samo (!) enega TV na en sprejemnik, žal ... dodaten stane enako, kot prvi, se pravi, plačaš 2 POLNI naročnini (recimo od 15,90 EUR dalje)
Kako se stvar obnese? Hm ... no, kar dobro, čeprav zadnje čase nenormalno serjejo informacije o programu (informacije trenutno niso na voljo ipd., ni naslova oddaje ... pol resetiraš, je en čas mir, ...cand ...here we are again)
na splošno je vtis 8/10, če ne upoštevam programske sheme oz. izbora programov ... tuki je pa tko na osebni ravni, kaj ti je všeč ...

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Zadeva je taka ane. TotalTV imam jst in zadeva laufa, vendar pa mam mešane občutke glede tega.

Kot prvič, sprejemnik je bolj el cheapo varjanta. Ima kr nekaj težav, ena od teh je recimo to, da zgubi EPG in moraš resetirat sprejemnik. Pravtako ne moreš sam štimat zaporedje programov, daljinec je slab itd. Ima pa zelo dobr "Guide" sistem, sepravi lahko zelo hitro pregleduješ kaj bo na programih.
Kot drugič, SLO kanali (tv pika, kanal a, pop tv, čarli tv, golica, tv3) so na CRT zaslonih odlični, pa LCDjih in plazmah se pa vidi, da so preveč kompresirani, kar je posledica tega, da na satelitu ni več prostora (sicer je že prišel nov satelit na to pozicijo, in začne menda delovat v sredini meseca. Pričakujemo lahko nove kanale - MGM recimo in pa pričakujem tud boljšo kvaliteto slike). SLO kanale oddaja na satelit slo firma STN. Še tole. 16:9 preklop na slo kanalih ne dela. Pa sem že večkrat opozoril na to na forumih (so na enih forumih tudi STN zaposleni gor), pa zmeraj naletim na gluha ušesa.

Ostali programi so kr dobri, predvsem viasat kanali, pa recimo history channel in srbski FOX (uradno ga ni na listi programov za SLO, samo ga lahko gledaš! Je dobr kanal).

Glede naročnine. Ja, vsaka dodatna naročnina pride isto kot 1., samo menda bodo na tem področju kmalu spremembe.
Mislim, da se v SLO vgrajuje monoblock, ki omogoča istočasno gledanje Hotbird in W2 satelita. Tako lahko gledaš poleg vseh teh totaltv programov še SLO1,2,3,HRT1,2,CMC na HotBirdu.

Nazadnje urejeno:

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
lahko gre, samo plačaš duplo naročnino (če se odločiš za 2TV). No to je zaenkrat, sem bral, da bojo kmal dodatnim naročninam znižal ceno.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
in kak imate potem rešeno da gledate lahko slo1,2, in vse ostale total tv programe?
Razmišljam za eno starejšo osebo, sam da bo pol neki z daljinci hendlala odpade.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
in kak imate potem rešeno da gledate lahko slo1,2, in vse ostale total tv programe?
Razmišljam za eno starejšo osebo, sam da bo pol neki z daljinci hendlala odpade.

to se montira monoblock na anteno in se lahko spremlja hotbird in w2 satelit istočasno.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Mi mamo 3 satelite na eni anteni brez motorja...tako da je vse gor od Slo do nemških programov...

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
glej tole makino (mojo)
Nažalost je nabor LNB bolj žalosten, več jih pride v naslednih mescih:

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
lahk mal več poveš prosim.
kje ste nabavli, kak to zgleda, cena...

je cca 1m kroznik, na njem so 3 LNB (glave za satelite) (za Total, RTVSLO in pa nemške kanale) in potem mixer (al nekaj takega) za signal za 4 sprejemnike.....

delala sta mi dva fanta iz primorske (Portoroža) cena je bla pa okol 400 eur, s tem da od Totala nimam nič, oz. samo sprejemnik

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Ki kupiš TO

jst sm to nabavu v nemčiji. Je pa cca 110EUR, montiral sem pa sam. Ni tako lahko (nosilec je tud nestandarden in sem kr nekaj dni tuhtal kako bi zadevo prišraufal na našo leseno ograjo na balkonu), zato se monterji izogibajo montirat to, če pa že montirajo, te mastno ocurijo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
eni ste se pa vrgli v te satelitske:)
Sem mislu, da je to že out

pa azbox tut zgleda oreng mašinca.

thnx fantje za podatke.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Ja, taksnega sprejema, kot je direktno preko satelita, za enkrat niti preko kabla niti preko internetnega protokola ne bos videl. Seveda, ce imas boljso opremo (ne tisto od diskontarjev za 50EUR).
Lp

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Marburg: to je res, samo ziher je še vedno ziher
wink-1.gif
Kabel pod zemljo še krt ne zmoti, satelit pa lahko marsikaj.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
KZS: a je na področju LastovkaTV kartic kaj novega (otroci so sicer vsak dan večji, kartico sem zalimal s selotejpom v dekoder, ampak se še vedno bojim da mi jo bodo en dan spulili ven - itak imam samo 1 tv) - ali kloniranje še vedno velja za nemogoče? Ker mi nekaj ponujajo trojčka se sicer vedno bolj ogrevam za ukinitev Lastovke in telefona s finančnega vidika, ampak bo trajalo da se odločim...