Total Comander - hec stoletja?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
V eni situaciji zdaj uporabljam Total Commander (v7.04a) in mi že prej ni bil priljubljen, zdaj pa res moram vprašat: A je to kaka finta?

Dialog za kopiranje totalno nepregleden (ime fajla in hitrost prenosa na istem mestu???).
Dialog za napako hec (pove ti del imena fajla, s katerim ima težave, drugi del pa ajde ugani..)
Ene mape pa sploh ne zna skopirat. Bog ve, kaj mu ne paše, z Explorerjem gre.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Prilimaj screenshot, ker pri meni vse normalno in pregledno zgleda (hitrost prenosa in ime fajla vsekakor nista na istem mestu). Kar se tiče funkcij za kopiranje in ostalo lahko izbiraš med vgrajenimi in explorerjevimi, tako da ne bi smelo bit razlike. Če bi se malo poglobil bi videl, kako super orodje za zahtevne je komandant. Ti si zelo očitno vnaprej odločen, da ti ne paše (očitno si po duši uporabnik
tongue-1.gif
). V moji prejšnji službi je bila ena izmed zahtev, da se ga uporablja - zaradi hitrosti učinkovitosti.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
V bistvu se moram strinjat s tabo. Tudi meni je zadeva precej nepregledna, bližnjice so drugačne, dizajn je iz prejšnjega tisočletja.

Je pa noro uporaben program za:

- ZIP, RAR in podobno... imaš serijo arhivov, zajameš vse in hkrati odzipaš vse hkrati
- zelo napreden sistem na preimenovanje večih datotek
- sortiranje slik iz različnih fotoaparatov - preimenuješ v datum - ura in voila, to je to

Za to ga jaz uporabljam in dejansko še nisem našel bolj specifičnega programa, ki bi opravljal enako delo tako dobro. Za splošen navigator po datotekah pa (zaenkrat) no way.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pritožuješ se nad bližnjicami - lahko jih nastaviš po svoje. Mi je jasno, da fantje, ki ste rasli z windowsi, težko sprejmete drugačno filozofijo od windows explorerja. Explorer in način dela z njim je žal neuporabna copata v malo bolj zahtevnem okolju. Komandant vsekakor zahteva privajanje in poznavanje, zares uporaben pa postane, ko obvladaš vse shortcute na tipkovnici.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ok, ne vem sicer, kaj ti ne dela oz. kaj ti ni všeč, lahko ti povem, da je to za mene najuporabnejši program in edini, ki se zažene ob zagonu.
Ima vse kar potrebujem za učinkovito upravljanje datotek, delo z omrežjem, FTP, sortiranje ipd. Moj desktop ima eno samo ikono (RecycleBin), za ostalo uporabljam ikone v TC.

Sicer ne vem kaj uporabljaš za delo z datotekami, ampak windowsov FileManager je katastrofa.

Jaz ga ne zamenjam za nič. Smo še od Norton Commanderja navlečeni na takšno shemo.

Je pa škoda časa prepričevati nekoga naj začne uporabljati TC. Je grd, star ipd. (to da je stabilen nikogar ne zanima)

Za ftp je nepogrešljiv, ampak bedaki še vedno raje vlečejo preko browserjev (nekateri celo IE) datoteko po datoteko.

Jaz si ne predstavljam rač. brez in ratam živčen, če nekomu drugemu rihtam kaj na PC in moram odpreti win explorer.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Če že grem komu kaj brskat po računalniku, imam TC kar s seboj na ključku. Označevanje datotek z desno tipko je neprecenljivo.

PS: TC (prej Windows Commander) uporabljam odkar ga je predstavila revija Monitor nekje v prvi polovici 90-ih. Do tedaj sem v win3.1 za upravljanje z datotekami uporabljal dosovski NotronCommander

BTW: TC vse svoje datoteke instalira v en sam direktorij (priporočam izbiro tudi za .ini), brez svinjanja po registru

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
TC je orodje.. ni to sminka za pederisat.. Kupte si mace za to, ce ste k babe, da more bit lepo
evil.gif

Meni tudi ni za bit brez, mi je pregleden in vse..

Ce pa rabis se vedno "windowski" desen klik, pa pac desen klik malo dlje drzis in imas iste funkcije, kot v explocrapu..

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.310
828
113
vsak, ki je kdaj moral renos delati z datotekami, mu je Norton,Total, Midnight , itd Commander zelo olajšal delo.

lp

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
TC je orodje.. ni to sminka za pederisat.. Kupte si mace za to, ce ste k babe, da more bit lepo
evil.gif

Podpis!

TC...eden zelo redkih shareware programov ki jih imam registriranih. Priznam pa da sem licenco dobil ker sem spisal plugin za arhiviranje
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ti si zelo očitno vnaprej odločen, da ti ne paše (očitno si po duši uporabnik
tongue-1.gif
).
1.) Najtežje na svetu je sprejeti, da niso vsi istega mnenja, kot ti
wink-1.gif

Nič se nisem vnaprej odločil. Ravno obratno. V meniju sta bila TC in Windows Explorer. Odločil sem se za TC. (do prvih bugov, pol sem vzel naslednji delujoči program, ki je bil WE*)

2.) Kaj pa je nekdo, ki uporabplja PC, če ne uporabnik
confused-1.gif

* WE=Windows Explorer, če že "kratimo"
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Je pa škoda časa prepričevati nekoga naj začne uporabljati TC. Je grd, star ipd. (to da je stabilen nikogar ne zanima)
Jaz sem zadnji, ki ga zanima šminka. Že pomislit na to je žalitev.
wink-1.gif

Če bi prebral, kar sem napisal, bi videl, da se pritožujem čez nedelovanje, ne pa izgled.

stabilen - hvala za stabilnost, kjer najosnovnejša operacija (kopiranje fajlov) crkne.

Mate pa seveda prav, da prepričane ne moreš prepričat. Zelo očitno je to.
tongue-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Kar se tiče funkcij za kopiranje in ostalo lahko izbiraš med vgrajenimi in explorerjevimi, tako da ne bi smelo bit razlike. Če bi se malo poglobil bi videl, kako super orodje za zahtevne je komandant.
...
V moji prejšnji službi je bila ena izmed zahtev, da se ga uporablja - zaradi hitrosti učinkovitosti.
Torej če se poglabljam in izbiram med načini kopiranja, namesto, da skopiram fajle (opravim svoje delo), sem bolj hiter in učinkovit?

Ah ja, prepričanja...
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Za dobro in uspešno opravljanje dela se splača investirat nekaj časa in denarja v opremo in izobraževanje. Zate pa je TC zelo očitno preveč zmogljiv.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Glede na splošno razširjenost in dolgoživost Total Commanderja, bi si upal trditi, da tiči razlog sesutje kje drugje, ne v TC. Če je WE opravil delo, še ne pomeni, da je bil v prvem primeru kriv WE.

Sicer pa: kaj ti uporabljaš za premikanje datotek. Če obstaja kaj boljšega, velja poskusiti.

Sej sem prebral.

Prva stvar ni resnična (sploh pa, saj si dal kopirati na določeno mesto, kaj bi zdaj rad gledal med kopiranjem kam kopira? Se ne spomniš 7s nazaj)

Z error še nisem imel opravka, ker jih ni. Tukaj povsem možno da skrije predolg source/destination inf.

To da mape ne zna skopirati pa skoraj ne verjamem. Si kopiral z usb-ja in vmes dal ključ ven, to bi znal biti problem
evil.gif

Podobne teme