torta

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
danes sem jedel..odlično torto..mogoče celo najboljšo iz 'proizvodnje'. bila je sadna, borovcnice, jagode....

kaj mi ne gre v glavo. sadje ni bilo zmrznjeno..in ni bilo iz kompota. jagode so..dišale po jagodah..zato vem, da niso iz trgovine..so bile pa čbvrste..niso zmrznjene ali kompot.

od kje sadje?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
iz kod le? si pa naiven, mulo..iz Italije izpod rastlinjakov, kjer rastejo na vodi, škropivih in gnojilih
rolleyes-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
matori..vem kako diši jagodo..ok..sem psoebej povedal, da ni samo izgled jagode, okus rastljinaka.

vidim, da čeprav napišem brez napak, vseeno ne razumeš vprašanja..v tvojih letih..hmmm.. za zamislt se.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
kako nisem razumel vprašanja? ja, od kod pa misliš, da prihaja to sadje? iz subtrobske Afrike al kaj?

"matori?" he he, ko bi ti vedel
tongue-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
kako nisem razumel vprašanja? ja, od kod pa misliš, da prihaja to sadje? iz subtrobske Afrike al kaj?

"matori?" he he, ko bi ti vedel
tongue-1.gif

nič ne mislim. prepričan sem, da ni naravno..ampak od kje..ker take jagode bi še tko kupil. kaj pa borovnice, robide...in reče se subtropska..

ne vem kaj je hujš..jaz k ne znam pisat, al ti, k ne znaš govort

če sem jaz mulc, si ti matori. me pa skrbi kako veš kaj je to..

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
No, me veseli, da si skontal, da ni čist naravno to tvoje sadje..pa vidim, da ti pravopis gre zmeraj bolje- še mene si začel opozarjati na pravopisne napake
cheer.gif

kar sem mislil "matori"- ali pa ti- ne štejem se med starčke, pri svojih 42 letih
wink-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Sredozemlje, ni druge. Okus, konsistenca, vonj je bolj ali manj stvar sorte. Seveda tehnika pridelave vpliva na vse našteto, ampak glavna je sorta. Ker je bila jagoda v torti nisi mogel zaznati njen pravi okus (arome delajo čudeže). Bi bilo za probat čisto jagodo, iz košarice. Stavim, da bi bil okus voden, ne glede na vonj.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
in če kdo ne ve kako te arome dobijo

vzamejo en les, ki ima podobno esenco in ga tako dolgo obdelujejo, da ima okus po jagodah

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa dobr no..torta je imela jagodo v smtani..jagodo obliznem, smetano požrem ostane jagoda..jo prevoham, prelizem, pregrizem..in rečem..mm..jagoda

in ne zdej vi mene učit kaj je umetna aroma, kaj je grozje z okusom jagode in podobne bedarije. tole je bila jagoda..nič zumetnih arom. cela je bila umetna..ampak tko faj sfejkana, da me je na rit vrglo.

zdej bom pa teti pisal, da pvoe kje je kupila.

btw
slovenske antureta visnje, koazrec, so tko low end, da jih v...plačajo kot 4 klaso..dobiš za tono paklc cigaret. pri ans je pa to natureta..best of

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Sredozemlje, ni druge. Okus, konsistenca, vonj je bolj ali manj stvar sorte. Seveda tehnika pridelave vpliva na vse našteto, ampak glavna je sorta. Ker je bila jagoda v torti nisi mogel zaznati njen pravi okus (arome delajo čudeže). Bi bilo za probat čisto jagodo, iz košarice. Stavim, da bi bil okus voden, ne glede na vonj.

Nedolgo tega sem jih jedel, pa so imele vonj in okus kot iz domačega vrta.

Ampak, čez te jih ni:

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
kje je bila kupljena oz. proizvajalec, jaz bi tud eno tako.

Mogoče si bil pa ravno prav lačen, in ti je zato vse tako dobro dišalo!

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Verjamem. Se dobi tudi take (sem rekel, stvar sorte in potem tehnike). Ampak to je prej izjema kot pravilo.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
..... tole je bila jagoda.. nič zumetnih arom . cela je bila umetna..ampak tko faj sfejkana , da me je na rit vrglo.

ammm ... meni nič jasno. Je bila prava jagoda al' ne
rolleyes-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ne, sredi Ljubljane pozimi res ne more zrast na vrtu. No, lahko - tako kot določene rožce; vse je stvar cene.
Ampak resno; zadeva je iz sredozemlja (ali iz prekomorskih dežel, čeprav je za to malce pozno), če je še v rastlinjaku pa sploh ni problema niti sredi zime. Je pa vprašanje če je ta jagoda videla zemljo, to je pa res ...