tomato+wireless nastavitve ?

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
570
6
18
WRT54GL z naloženim tomatom ne gre povezati s prenosnikom,povezava deluje samo v primeru,če izklopim varnostno zaščito. Brez te zaščite pa je povezava odlična. V čem bi lahko bila težava ?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaki prenosnik (OS) , kaka zaščita?
Priporočljiv je WPA2-AES/PSK, razen če je zraven kaka stara naprava, ki tega ne premore, potem pa WPA-PSK/TKIP (eni ruterji omogočajo oboje istočasno).

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
570
6
18
Prenosnik thoshiba Satellite A 100 - 036 z naloženo Visto. Če na WRT4GL izklopim security na brezžični povezavi - vse deluje brezhibno. Če vklopim (veče opcij sem preizkušal) se sicer po vpisu gesla poveže - ni pa povezave na internet.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.443
424
83
Hočeš reči, da si z vklopljenim security povezan in vidiš / dostopaš do ruterja, ostalih računalnikov na mreži... dostopa na ven pa ni?

Kaj poreče ipconfig?

Imaš mogoče kak firewall na Visti? Kaj če ga izklopiš?

Kater program uporabljaš za upravljanje wifi - tistega iz Viste ali Toshibinega? Kaj če zamenjaš?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Sem imel podobem problem par let nazaj. Na starem prenosniku sem imel wifi preko pcmca kartice in ni delala nobena varjanta. Poskusil vse originalni FW, DDWRT, tomato. Na linuxu in na windowsih. Nezaščiteno, ali WEP je delalo, WPA pa pod nobenim pogojem. Potem sem nabavil drugo pcmca kartico z drugim čipsetom, je pa delalo. Novi prenosnik je pa imel wifi že vgrajen in spet ni delalo. Potem sem pa menjal ruter z drugim (enakim!), sedaj pa dela povsod brez problema.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
570
6
18
Žal nisem doma,bom pa preveril ipconfig. Zanimivo je to,da sem v primeru izklopljenega security sistema v linkosisu takoj vspostavil brezžično povezavo,videl ikono od linkosisa,ikono od printserverja ki je priklopljen na switch stikalo. Čim pa vklopim povezavo preko gesla pa vspostavi povezavo,vendar ne vidim nič,exploer ne najde nič.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
570
6
18
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Sem imel podobem problem par let nazaj. Na starem prenosniku sem imel wifi preko pcmca kartice in ni delala nobena varjanta. Poskusil vse originalni FW, DDWRT, tomato. Na linuxu in na windowsih. Nezaščiteno, ali WEP je delalo, WPA pa pod nobenim pogojem. Potem sem nabavil drugo pcmca kartico z drugim čipsetom, je pa delalo. Novi prenosnik je pa imel wifi že vgrajen in spet ni delalo. Potem sem pa menjal ruter z drugim (enakim!), sedaj pa dela povsod brez problema.
Upam da ne gre za podoben primer,zdaj imam wifi v prenosniku in nov ruter s tomatom. Prav zanima me,ko bo prišel sin,ki ima nov prenosnik,če bo povezava šla,je to potrditev te zgodbe ki ste jo opisali.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
570
6
18
WEP mi sedaj normalno dela,WPA pa niti slučajno.Bom pa preveril wlan adapter v laptopu.