TMC

dopamin

Pripravnik
9. feb 2008
130
7
18
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Več info se dobi na zs od uporabnikov, za katere se vidi v predhodnih postih, da vedo kako se zadevi streže
wink-1.gif

Tisti, ki ne zna sam, naj kontaktira enega od teh uporabnikov.
iz prve roke lahko povem, da je pomoč hitra in konkretna.
hvala vsem.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
TMC na Garminu 765 T z GTM™ 21 na Hrvaškem od Štrigove v smeri Murskega Središča ne dela. Sploh ne lovi signala, lahko, da je to področje slabo pokrito z signalom, tega pa ne vem.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Eno vprašanje.
Katera je prava ID št. sprejemnika TMC? V napravi je druga kot jo pa imam na MyGarmin strani zabeleženo.

Brzkone

Pripravnik
24. sep 2013
49
2
8
Litija
V myGarmin imaš ID naprave torej Garmina.
ID TMC antene pa vidiš, ko spojiš napajalni kabel/anteno v avtomobilu (naj bo pod napetostjo). Nakar greš v Garminu v Nastavitve/Promet. Tam boš našel Naročnine. Poleg je tudi znak (ponekod +) za dodajati nove naročnine. Klikni na (+) dodaj novo naročnino, pa ti izpiše ID TMC-ja /antene, le tega si prepiši.
To je to.
smile-1.gif

Brzkone

Pripravnik
24. sep 2013
49
2
8
Litija
Predvidevam (pomoč izkušenejših!), da je tista v napravi prava, saj odčita ID antene, ki je priključena, da pa ne bom pisal na pamet, naj povedo poznavalci bolj točno.

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
@Leon2007,

uporabnik @Brzkone ti je že veliko povedal. Še enkrat bom ponovil tudi jaz naslednje in sicer:

Kako do ID TMC antene ?

Pojdi v avto
Na nuvija priklopi TMC (napajalni kabel), ko se naprava prižge:
Pojdi pod Orodja > Nastavitve > Promet >
Tukaj boš našel Noročnine in za dodajat nove naročnine.
Stisni na dodajanje naročnin (nekatere novejše naprave imajo simbol: + ) in se ti bo pojavil ID TMC antene in si ga zapiši...

P.S.: ID naprave se nahaja na GPS napravi nuvi. ID TMC antene pa se nahaja na samem 12v napajalnem kablu oz. anteni.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Sam to sem hotel zvedeti,da je tista na napravi prava. Ampak noben mi pa ni pojasnil zakaj je registrirana na MyGarmin drugi ID. Antena je seveda ista, je nisem menjaval.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Če ima Nuvi-ja priključenega na PC, ne more imeti iztočasno priključene antene tako da ni mogoče, da bi My Garmin našel ID antene.
A se motim?
Razen če se zapiše v XML datoteko, ko se na Nuvi priključi antena.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Pa saj ravno zato pravim naj nekdo preveri, če je ta ID enak tistemu, ki ga dobiš ob vpisu kode. @Leon2007 je namreč rekel, da se ta ID ne ujema.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Sem šel preverjat na mygarmin. Ugotovitve so sledeče: ID TMC sprejemnika, ki je napisana v registriranem izdelku, NI enaka ID-ju, ki ga dobiš ob vnašanju kode.

zajeta-slika1.jpg

dopamin

Pripravnik
9. feb 2008
130
7
18
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Sem šel preverjat na mygarmin. Ugotovitve so sledeče: ID TMC sprejemnika, ki je napisana v registriranem izdelku
kako pa registriraš TMC sprejemnik?