TMC

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Danes sem se odpravil na Rally na Gorjance. Nastavil sem pot do Metlike ( ta cesta je bila uradno zaprta )
V eni uri koliko sem rabil do tja Nuvi ni sprejel nobene INFO da je cesta zaprta , tudi na parkirišču sem 1 uro pustil
NUVIja prizganega in nič.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
34xx-nov-update.jpg

V priponki slovenski trf.glx verzija 4.60

Za vse nuvije, ki uporabljajo datoteko s končnico .glx

Po prenosu je potrebno rar razpakirat in dat sl_SI_TRF.glx v mapo text na nuvija.

Priponke

• 1854973-sl_SI_TRFv4.60.zip
    52,8 KB · Ogledi: 256
5. avg 2011
1.054
196
63
Okolica Ormoža
Popotnik, instaliral sem tvojo datoteko po tvojih navodilih in nüvi 1490T mi je prenehal delovati! Ko ga vklopim, se prikaže logo, ki se čez nekaj trenutkov za nianso posvetli, nato se za delček sekunde prikaže bel zaslon in zadeva ugasne. Če ga priklopim na PC, se odzove enako, s tem da se potem vse ponavlja v nedogled. Kaj je za storiti?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
@Janez_Krajnski

Prenesi si paket za popravit in v pre boot flešaj z vsebino mape za popravit
ko imaš dostop do nuvija izbriši iz mape Text SLO_trf datoteko
V pre boot flešaj z vsebino mape original in nuvi se bo normalno vklopil.

p.s.
Preden sem datoteko objavil sem probal na nuvi 1300 in 3490 in na obeh deluje brez problemov.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ni mi jasno zakaj ti je zaštekalo.
Sam naredim po sledečem postopku na 1300:

1.) zaženem webupdater in posodobim
2.) odklopim nuvija od Pc in ga normalno vklopim
3.) po nekaj sekundah ( okoli 10 do 15 sec ) dobim obvestilo, da se je naprava uspešno posodobila in da potrebuje ponovni zagon
4.) počakam, da se naprava ponovno zažene in jo nato izklopim
5.) napravo povežem na Pc in dam gor predelan trf in to je to, vse dela kot mora.

5. avg 2011
1.054
196
63
Okolica Ormoža
Tudi meni ni jasno, zakaj se to zgodi. Enako se mi je zgodilo že pred časom, pa sem s tvojo pomočjo zadevo uspel spraviti v prejšnje stanje. Upam, da bo tudi sedaj šlo.
Ja, uspelo mi je povrniti prejšnje stanje. Sedaj več ne bom poskušal namestiti te poslovenjene datoteke, ker očitno na mojem nüviju ne deluje. Hvala za pomoč.

Nazadnje urejeno:

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
KSZ... Vceraj je bil TMC spet katastrofa, na AC odseku pred prikljuckom Smarje Sap nekaj kilometrski zastoj (objavljeno je bilo tudi na portalu promet.si) na TMC pa seveda zelena ikona in "na poti ni prometa". Skrajni cas je da se ukine nesposobne Madzare in zagotovi delujoco TMC storitev.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Kar je bilo v moji moči sem naredil in sicer kontaktiral PIC in radio SI in z obojnimi sem še vedno na liniji in jim sporočam težave.
Madžare se pa ne da priklicat pa če se na glavo postaviš.

Če ti je, pošlji tvoje včerajšnje opažanje na Radio SI in na PIC, le tako bodo vedeli kakšna je dejanska situacija pri nas.

p.s.
Bom pa še pisal na Traffic nav, če imajo oni kak pameten predlog kako odpravit težavo z zeleno ikono oziroma, da ni informacija označena s časovnim žigom.

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Sem poslal, zaenkrat brez odgovora. Pa se stanje na promet.si RSS sem jim pripel da se ne bodo mogli izgovarjati.

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Verjetno res ne bo nic z odgovorom, ce mi niso v enem dnevu odgovorili mi ne bodo nikoli. Le kako bodo uredili TMC ce se odgovora ne zmorejo spisati.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če je govora o mailu na Radio SI in PIC, se moraš obvezno podpisat, drugače ne odgovorijo.

Drugače pa lahko rečem samo takole: " dobrodošli v klub " sedaj boste nekateri videli s čim se ukvarjam in da je potrebno biti prekleto trmast in vztrajen, da se kaj kam premakne.

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Poslal sem na Radio SI z "uradnega" maila in se seveda podpisal. Na PIC nisem pisal ker je promet.si javljal pravo stanje. Pomoje bi bilo najbolje kaki avtomobilisticni reviji namignit naj napisejo kaksen clanek o TMC.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Pri nas deluje TMC takole:

PIC ima vnešene podatke do katerih ima dostop Radio SI in Traffic nav Hungary, problem nastane, ker slednji nimajo porihtanega osveževanja in naslednji problem, ker Radio SI dodaja tudi svoje dogodke, ki jih javljajo vozniki.
Torej takrat, ko dobiš podatek iz PIC in če imajo oni označeno da so zamude 5min ali več ti na napravi obarva ikono, ko da isti dogodek Radio SI pa ni časovnega žiga in posledično tudi ikone ne obarva.

Če bo kdo imel srečo, da mu na Garminu obarva ikono bi ga prosil če lahko naredi zajem zaslona z ikono in zajem zaslona pri opisu dogodka, da potem dokažemo tako PIC kot Radio SI, da časovni žig pri nas deluje, če ga le nekdo od odgovornih vnese, dokler pa ne bomo imeli teh slik pa nas lahko vozijo žejne čez vodo.

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
To govoris za Slovenijo ? 31. avgusta mi je ikono obarvalo rdece pred mejnim prehodom Dragonja, izbral sem obvoz preko Secovelj in se je potem pravilno obarvala zeleno tako da ocitno pri nas lahko sistem deluje kot je treba.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Saj ravno zato rabimo sliko ikone in pa dogodka zaradi katerega se je ikona obarvala, ker to deluje v Slo.
Torej če deluje za nek dogodek potem bi lahko za vse in ko bomo imeli slike dogodka se bo poslalo na Radio SI in PIC, pa da vidimo kak odgovor bo, zakaj enkrat lahko deluje in drugič ne.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Danes imel srečo in mi je prikazalo rdečo ikono in sem tudi zadevo dokumentiral
smile-1.gif

zapora-01.png
zapora-02.png
zapora-03.png
zapora-04.png
zapora-05.png
zapora-06.png
zapora-07.png
zapora-08.png

Da pa zadeva ne bi bila popolna pa je seveda zapora označena na napečnem uvozu.
Namreč zaprt je uvoz v smeri Murske Sobote, tale ki pa je na slikah označen kot zaprt pa je čisto normalno prevozen.

Če na strani kjer imate pogled TMC Info kliknete na 3 črtice v zgornjem levem kotu se vam pojavi meni kot je na zadnji sliki in če nato stisnete na Izogni se, vam preračuna novo pot mimo zastoja.
Hitrejši način pa je seveda da ob rdeči TMC ikoni stisnete na 3 črtice v desnem spodnjem delu zaslona in tam se vam pojavi rumena ikona za obvoz in vam preračuna novo pot.
Slednji način je za voznika hitrejši in pa predvsem bolj varen, saj skrajša čas, ko gleda napravo namesto na cesto.