TMC v Sloveniji

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
kdo odaja tmc ? meni se redno dogaja, da mi po določenem času ne sprejema signala čeprav lovi RADIO SLO in RADIO SI.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Narobe veš.
ne-ne-1.gif

TMC je TISTO na kablu. Anteno pa vštekaš v tisto reč.

Razen pri modelih Nuvi 350/360, kjer se TMC všteka direktno v Nuvija.

Bakki33

Fizikalc
8. dec 2007
426
71
28
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pri Nuvi 660 je vse skupaj na kablu ... torej en del kabla gre na vtikac, drugi del je pa antena (tanek kabel z dvema priseskoma za pritrdit na sipo ...
smile-1.gif

Nekako takole:

garmin-nuvi-770-tmc-antenna.jpg

In neodvisno od naprave... Naročnino skleneš na TMC sprejemnik
wink-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
oddaja zgolj in samo RADIO SI (ne mešat s nacionalnim radiom!!!)

me pa zanima nekaj drugega - lastim si nüvi 765T - aktiviran TMC za Slovenijo - se mi pa dogaja na poti iz okolice Celja v Ljubljano (in tudi obratno), da mi po poti (višina Žalca, Trojane proti Lukovici) spremeni TMC ikono iz zelene v sivo - in ostane siva (čeprav na TMC sprejemniku (tj. tistem kar je vklopljeno v "vžigalnik") gori ZELENA kontrolna lučka (=> sprejema TMC/RDS signal)) - kakor hitro pa izklopim Garmina in ga ponovno vklopim (kompletno vzamem štrom) pa mi po vžigu TAKOJ najde TMC in ikonica je spet zelena
17758-icon_confused.gif

bistvo vprašanja:

1. ali tudi drugi opažate podobno - in če ja - na katerih napravah?

2. ali bi ta fenomen znal biti povezan s tem, da ima naprava "težavo" ob prehajanju iz ene frekvence na drugo? (čeprav mi npr. v A dela zadeva BP - pa tudi "menja" na poti frekvenco OE3)

3. če drži moja predpostavka pod točko 2. - koga je treba "zgrabit" - Garnin, TraffNav ali Radio SI
17758-icon_confused.gif

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Tudi meni se dogaja enako na 765, vendar s to razliko, da se meni, tudi ce se ne vozim (testiram na parkirnem prostoru) dogaja enako, cez cas ikona potemni jn taksna tudi ostane. Ne vem, ce je to normalno ali ne, sem pac mislil, da gori zeleno samo pri sprejemu spremenjenih prometnih podatkov. Kljub temu pa vidim, da se podatki obnavljajo, ceprav je ikona siva.

mojoman

Pripravnik
19. feb 2008
108
0
16
Po mojem je to povezano z uporabo kart, sam sem opazil, da se ikona po določenem času obarva v sivo samo pri uporabi AR karte, pri CN se mi to še ni zgodilo.

LP

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik TKJJ pravi:
Tudi meni se dogaja enako na 765, vendar s to razliko, da se meni, tudi ce se ne vozim (testiram na parkirnem prostoru) dogaja enako, cez cas ikona potemni jn taksna tudi ostane. Ne vem, ce je to normalno ali ne, sem pac mislil, da gori zeleno samo pri sprejemu spremenjenih prometnih podatkov. Kljub temu pa vidim, da se podatki obnavljajo, ceprav je ikona siva.

Pa se je kdo pozanimal kaj to pomeni, ker na moji 765-ki je isto.

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Imam Nuvi 765T. Pred dnevi sem potoval preko Avstrije in Nemčije do Belgije in nazaj. Zgodba je bila enaka praktično na vsej poti- ikona je zelena, pa siva in čez nekaj časa zopet zelena. Ponovni zagon s sivo ikono jo takoj spremeni v zeleno. Se peljem mimo Frankfurta, ikona zelena, pred mano zastoj in premikanje po polžje okoli 20 minut. Ima kdo idejo koga naj jaz za jajca?
10.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
se mi zdi da bo treba GARMIN za muda (in NE kot je ZGAGA predlagal RADIO SI in TRAFFNAV) (ali se motim?)

@sandiv - če nimaš "premiuma" za Nemčijo se lahko žališ na sončno upravo (žal)

očitno pa ima samo 765T "probleme" s TMC (ozr. ob menjavi frekvence)

javite se "ostali" Garminovci, če se vam dogaja enako (do sedaj sem slišal
cry12bpy.gif
lastnikov 765T)

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
Na geosetu zatrjujejo da z 765T ni nič narobe . njihov ogovor :
"Zeleno pomeni, da naprava osvežuje prometne informacije. Ko se ikona pobarva sivo, so prometne informacije osvežene."
tolaži me tudi da je zadeva še v povojih in da so možne napake na oddajanju signala.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Kolikor je meni znano bi na drugi napravi moralo delovati, saj TMC storitve niso vezane na ID naprave ampak na ID TMC sprejemnika, ki je prenosljiv. Edino, kar moraš narediti na drugi napravi je, da po priklopu TMC antene dodaš naročnino,ki si jo dobil že pri prvi napravi še na tej napravi.
ne-ne-1.gif

Koda se samo enkrat vpiše v TMC sprejemnik in ko je enkrat vpisana, se lahko TMC sprejemnik uporablja na neomejenem številu GPS naprav.