TMC v SLO?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Kaj pa world map in gmapbmap. Recimo če kdo po nesreči zbriše gmapbmap datoteko. A jo lahko nadomestiš z world map in ga po prenosu na garmina preimenuješ? Nekje sem zasledil, da sta to isti mapi, sam men se to ne zdi.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Citat:
Uporabnik mat123 pravi:
Zgleda je bil problem v verziji karte, ker sem imel isto "premium tmc". Zdaj sem naložil drugo verzijo z zastonjskim tmc in mi samodejno najde postajo, pridobi prometne informacije in tudi med vožnjo poišče druge frekvence, ko stara ne lovi več
smile-1.gif

nevem kok ma veze mape, ker je slo iste velikosti kot Q2. Mislim,d a je bolj pomemben TMC.nfs, ki je kr nekaj MB večji.

Gre pa za navigon navigacije!!

Madona, meni ne najde postaj, niti ni nobenih informacij.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ja, saj ravno zato me čudi. A ti to na maxu uporabljaš, al na kakšnem 7xxx?
Postaje se mi rolajo in rolajo, ne najde pa nič.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ja, jaz imam na tej mašini (na kartici) Navigon 7xxx (nimam pojma), iGo, TT in Garmina. Sem probal na tem 7xxx in ne dela, sedaj pa zemljevide in ostale fileje še na 2110 max kartico popam, bom videl, kako bo.

MiKi5

gps navigator
20. sep 2007
652
0
16
Ljubljana
Jaz sem prepričan, da naša radijska postaja Slovenia Int. žal ne oddaja prometnih informacij ves čas ampak samo občasno. Zato nas večina ne ujame nič.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Ja, jaz imam na tej mašini (na kartici) Navigon 7xxx (nimam pojma), iGo, TT in Garmina. Sem probal na tem 7xxx in ne dela, sedaj pa zemljevide in ostale fileje še na 2110 max kartico popam, bom videl, kako bo.

Ja fino, zdaj mi pa pri original kartici 2110 max meče napake in noče zagnat. Bemusunce.
jezen.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Thank you for contacting Garmin Europe.

Thank you for raising this query which I am more than happy to assist
you with.

We are anticipating the release of CNE NT 2010.20 later this month but
this will not contain TMC for Slovenia.

I am not sure when Slovenia will be covered but hopefully it will be in
the near future.

Da še malo prevedem.
Nova karta bi naj prišla konec tega meseca, vendar predvidoma ne bo vsebovala podatkov za TMC v Sloveniji.
Delajo na tem, da bi te podatke čimrej vnesli.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

V AR bo.

Monolit
Citat:
24.8.2009 Novosti na slovenskih kartah
Kot že zadnjih 10 let, tudi letos za jesensko nadgradnjo karte Slovenije pripravljamo kar nekaj novosti. Poleg novih odsekov avtocest bodo v karto vključeni tudi naslednji novi sloji: sloj prevoznosti, ki bo občutno izboljšal izračune poti in optimizacijo, sloj lane info, ki ponuja podatek o številu pasov, sloj sign info, ki ponuja podatke o razvrstilnih tablah in kažipotih ter sloj TMC, ki omogoča sprejemanje prometnih informacij, kot so delo na cesti, nesreče in izredni dogodki. Poleg slojev, ki so pomembni predvsem za boljšo navigacijo so pripravljeni tudi posebni novi sloji. Prvi je sloj smučišč, ki ponuja informacije o težavnosti proge, tipu in nosilnosti vlečnice, viden na topografski karti, drugi je sloj mestnih avtobusnih linij s postajališči, tretji pa sloj BTC, ki omogoča navigacijo po samem nakupovalnem središču ter sloj 3D realističnih stavb, ki nam omogoča boljšo orientacijo na terenu. Nekaj novosti je že mogoče uporabljati preko spletnega portala www.monolitmap.si, v navigacijskih sistemih pa bodo novi podatki dostopni z jesenskimi nadgradnjami kartografij posmeznih proizvajalcev.

Nazadnje uredil moderator:

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Se bomo cakali na TMC, danasnja informacija da AR2.4 izide predvidoma NOVEMBRA !!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.