TMC v SLO?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
kaj pomeni "predela" vse podatke? Ker meni začne nalagati obvestila po par sekundah, je pa res, da traja dosti, da se naložijo vsa, ker jih je ponavadi več kot 10, a to ni kriv igo, ampak tehnologija, TMC gre namreč preko RDA, ki pa je sila počasna zadeva.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
kaj pomeni "predela" vse podatke? Ker meni začne nalagati obvestila po par sekundah, je pa res, da traja dosti, da se naložijo vsa, ker jih je ponavadi več kot 10, a to ni kriv igo, ampak tehnologija, TMC gre namreč preko RDA, ki pa je sila počasna zadeva.

dej mi plis povej, kako naj usposobim tmc na mojemu htc hd če morda veš?
imam vse kar rabim, htc hd, igo, hyper gps, v programu mi najde SLO 1 ki IMA TMC, vendar mi nikjer ne navlja nobenih obvestil
confused-1.gif

je kakšna fora v tej sys datoteki=?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik sylver pravi:

dej mi plis povej, kako naj usposobim tmc na mojemu htc hd če morda veš?
imam vse kar rabim, htc hd, igo, hyper gps, v programu mi najde SLO 1 ki IMA TMC, vendar mi nikjer ne navlja nobenih obvestil
confused-1.gif

je kakšna fora v tej sys datoteki=?

Rabiš Monolitove zemljevide.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Sem te že vprašal...če ti TMC dela v hyperGPS, ali ne?

začnimo prvo s tem..potem pa dalje.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Imam Monolitov zemljevid, poskusil sem pa tudi od TA 2009.02 pa ne dela.
Ja TMC dela v hyperGPS
smile-1.gif

Pustil sem tudi do 10 minut, pa ni našel nobenih informacij. Poskusil sem tudi realno potovat (iz Medvod do Ljubljane), imel sem navigacijo vklopljeno, na ekranu mi piše TMC SLO1, vendar ni nobene indo.

Program hyperGPS pa še vedno deluje v ozadju, imam pa skozi priklopljene slušalke - zaradi antene oz boljšega sprejema radijskih postaj.
priden.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ne.

Ali imaš mogoe "TEST" zagnan tudi v ozadju? Katero verzijo programa imaš točno?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
IGO: 8.3.2.9
HyperGPS: beta5

Ko zaženem TEST mi samodejno išče postaje, kjer se ustavi pri postaje, ki podpira TMC. Pol pa kliknem OK, nato me vrže na prvotno stran programa hyperGPS in imam za izbirat razne možnosti (loudspeaker, frekvence...) itd....to vse pustim kot mora bit in kliknem TMC, tako da se vse zatemni - kar pomeni, da ne morem izbirati ničesar. Pol pa pustim tale program delat in grem v start, zaenem IGO, uporabljam v landscape mode ekran, grem v nastavitve - tmc - samodejno mi najde SLO1 kjer piše: TMC je na voljo. Pustim na SLO1 in grem nazaj....do zemljevida....kaže mi trenutno stanje kjer se nahajam.... na ekranu mi piše TMC (88.9 MHz) - kar pomeni, da tmc deluje
smile-1.gif
ampak nobene informacije mi ne najde.

Morem morda imeti v mapi, kjer se nahaja IGO kako podmapo TMC? Zraven mape content, save...in podobno?

Hvala in lp

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Katerega programa misliš?

Igo ali hyperGPS?

Ker imam oba dva programa zadnje verzije :D ker mi z starejšimi verzijami tudi ni delalo, sem ravno zaradi tega zamenjal na najnovejši verziji oba programa.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Ok, hvala ti
smile-1.gif

Bom še malo testiral zadevo sam klinc ko pa kuri baterijo na veliko če uporabljam igo+hypergps in morem vsak večer filat :)

Lp

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
moj predlog: naloži si drug skin... meni tako dela in mi prikazuje obvestila...

@darjan: ja to rabi sem mislil da rabi kar nekaj časa da naloži vsa obvestila sploh če se pelješ in izgublja postajo...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Jaz imam "original" igo pa mi dela na X1

zakaj je potem dober ta "tvoj skin" ?

Nazadnje urejeno:

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
možnih je več nastavitev, tako na samem prikazu kot tudi nastavitev programa
wink-1.gif
od hitrih bližnjic med navigacijo kot do izbire raznoraznih nastavitev prikaza informacij, izbire vozila, menajve ozadja,...

nisem rekel da original skin ne bo deloval, samo postopek do tmc informacij je malo predolg...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
ok, sedaj mi dela
smile-1.gif
tudi brez in z skinom (dimka 1.17 for HD)

super :D nisem pa še nič probaval, kako zadeva deluje, če pritisneš IZOGNI SE med navigacijo..verjetno te pelje po drugi poti mar ne?

nisem pa zasledil, da bi me zvočno opozorilo na nov zastoj ali zaprto cesto, mi samo napis TMC na ekranu se obarva v rumeno barvo, nato morem kliknit nanj da mi pokaže podrobne info. a tebi piska ob kakem novem obvestilu?

hvala in lp

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Jaz imam "original" igo pa mi dela na X1

zakaj je potem dober ta "tvoj skin" ?

darjan če imaš skine je vse lepše in lažje, imaš več informacij na zaslonu, imaš pravi 3d pogled (hribi, doline, morja...jezera) med navigacijo, imaš tudi 3d stavbe (za slovenijo jih je samo 5 zaenkrat)..skratka - kot da bi realno potoval v navigaciji.

več o temu si lahko prevereš (preneseš saj je free) iz te strani:
klik

meni je najbolj všeč, ko ti kaže omejitev hitrosti, pa keteri pas moreš izbrati da pravilno in pravočasno zaviješ na izvoz, kateri avto lahko izbereš namesto puščice
evil.gif
in pa seveda ozadja med navigacijo:

lahko imaš oblačno, snežno, deževno, sončno....vreme
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.