tipske senčnike ali temnenje stekel?

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
jaz imam oboje, zatemnjena stekla + senčnik na rolo. super zadeva. je pa vse original

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Citat:
Uporabnik PrePro pravi:
Citat:
Uporabnik sssss pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
več k 100eur te nebo prišlo temnenje, 30eur je homologacija še
Ja pa ja. Za C5 tourer bo dal za kvalitetno narejeno 160 EUR pri dr. Glass ali Blekiju. Plus homologacija.

Absolutno predlagam tipske senčnike. Ne rabiš homologacije, vzameš dol , ko ne rabiš in še pri odrtem oknu ti lepo opravljajo svojo funkcijo. Poglej tukaj, če imajo za tvoj model, ker imajo glih popuste
http://www.vanstyle.co.uk/shop/index.php

Dostava pa je občutno predraga. 59 eur v Slovenijo
bonk.gif
Če vzameš preko njihove trgovine na ebay.co.uk, je poštnina 21 funtov.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.013
183
63
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Citat:
Uporabnik Dwayne pravi:
Jaz sem si v Leclercu kupil črno mrežasto senčilo za zadnjo šipo za cca 4 eure. Dvomim, da je kaj slabše od tega ki se prodaja za 100 eur, razen da je slednje pač custom fit zadeva. Svojo funkcijo opravlja solidno, bi pa sam pri dilemi ali it v senčenje ali v nakup custom fit senčnikov definitivno izbral senčenje, predvsem zaradi občutno boljše vidljivosti.
Jaz sem lani gledal te senčnike, pa je bilo vse 100+ ojrov, pa še za Hondo bi moral nosilčke lepit, kar mi pa tudi ni bilo gut.
Nato sem šel v Leclerc, vzel senčnike za 2 € in jih lepo zabasal na zadnji stranski stekli. Na daleč (pa tudi na blizu) sploh ne izgleda slabo, najbolj važno mi je pač, da tamala tistih par mesecev na leto ni direktno na soncu.
Oken pa zadaj tako že prej nismo odpirali.

Temnenje stekel pa mi tudi ni, ker avto izgleda malo bolj ciganski, pri Hondi je že tko preglednost slabša, pa še spodnje zadnje šipe se ne da temnit oz. bolj kot ne na lastni riziko.

Kje pa si ti videl kakšne nosilčke, ki jih je treba nalepit? Imam hondo type-S, letnik 2011, zavesica paše kot ulita... na zadnje in na zadnje stranske šipe. Je pa res, da je pregled nazaj tudi brez tega pri Hondi nekoliko slabši, a namontiral sem si kamero za rikverc, pa še senzorji so, tako da ni problema.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Ko sem gledal navodila je notri pisalo nekaj o nalepitvi nosilčkov, za 5 vratno verzijo.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.013
183
63
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Ko sem gledal navodila je notri pisalo nekaj o nalepitvi nosilčkov, za 5 vratno verzijo.

Ni nalepitev, ampak pritrditev čepkov. Tudi jaz sem najprej mislil, da se to nalepi, pa se samo zatakne za robove in drži brez problema. Pa saj so enaki, za 3 ali 5 vratno verzijo. Mogoče je le oblika malo drugačna, a prilega se skozi celo steklo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Citat:
Uporabnik VAG pravi:

Ni nalepitev, ampak pritrditev čepkov. Tudi jaz sem najprej mislil, da se to nalepi, pa se samo zatakne za robove in drži brez problema. Pa saj so enaki, za 3 ali 5 vratno verzijo. Mogoče je le oblika malo drugačna, a prilega se skozi celo steklo.
Verjetno takole, a ne (je slikca na gornjem linku)?
1%20Montaza%20zatica%20za%20sencnik.jpg

Sicer pa še enkrat glede vidljivosti nazaj: ta je definitivno slabša kot brez senčnikov čez dan. Vendar je slabša (vendar še vedno boljša kot pri senčnikih) tudi pri temnenju stekel. S tem, da je pri obeh ponoči totalna tema. Spet je razlika od avtomobila do avtomobila. Verjetno je vidljivost boljša pri karavanu, kateri ima zadnje steklo navpično na tla, medtem ko je pri limuzinah, katere imajo steklo postrani le ta slabša.
Kot omenjeno je pri meni pretehtalo dejstvo, da lahko senčnike kadarkoli (v eni minuti) pospravim dol. Torej, raje potrpim slabšo vidljivostjo poleti, pa imam zato odlično vidljivost pozimi, kot da trpim celo zimo z nikakršno vidljivostjo in to ob tem, da je takrat senčenje/temnenje popolnoma neuporabno. Oz. še obratno, namesto da bi se ti avto vsaj malo segrel od tistega redkega sonca še to preprečuješ s tem.
Vsak se pa sam odloči, kakšne ima prioritete in kaj mu bolj ustreza.
cheer.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Potem se opravičujem, nisem dobro razumel navodila.
Meni je bilo škoda dat 100+ € samo za zatemnitev dveh stranskih šip (senčniki), zadnja šipa pa je pri Hondi neuporabna, ker se že tako slabo ven vidi, pa še avto je brez park senzorjev.