tipske senčnike ali temnenje stekel?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj pa, če bi med vožnjo, nenamerno, odprl okna, bi "zletelo ven" ? Recimo na AC...

nebi, ne more, ker je navzven zahaklano z robom navznoter pa z hakli in robom...zadeva je robustna, ni varijante da se ti pri neki normalni voznji karkoli zgodi

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.745
15.802
113
Torej pri ene 150-160 (kar še spada pod normalno vožnjo oz. zgornjo mejo le-te) na AC ni panike, da ti jih posesa ven?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.745
15.802
113
Vožnja s 160 po števcu je realno okoli 150 in ja, to še spada pod normalno hitrost na AC, šipe se pa po našem scenariju spustijo nenamerno. Čez neko normalno hitrost pa spadajo po mojem mnenju cifre nad 170-180, oz. res tiste čez 200.... Če je 130 omejitev še ne pomeni, da je edina možnost za normalno vožnjo po AC hitrost do 130km/h.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Niti približno ne zletijo ven.
Do ~90kmh je vse ok, potem pa postane vse skupaj vedno bolj glasno (vibracije, "plapolanje" mreže), odleti pa ne. Preverjeno.

Aja, za nenamerno spuščanje šip je spredaj običajno gumb za zaklep zadnjih šip. Razen če so na kurbl.

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.745
15.802
113
zmaga.gif

Ma sej s tem nenamernim nisem mislil, da mi froc "ponesreči" odpre in da to rešim z zaklepanjem ampak to, da se mi je že velikokrat zgodilo, da mi je sovoznik ponesreč napačno odpru
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Hja ko imaš avto zažarjen zaradi tega, ker se celi dan praži na soncu, not pa imaš črno usnje, potem tudi odpiranje oken pri 100kmh+ pride v poštev, da se ja čimprej "zlufta".

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
Pri +130kmh odprtje zadnjega para sip itak pride do ene resonance in je nemogoce voziti, ker tuli kot bi hotelo utrgati zadnje lezaje. Tako, da ne vem zakaj se prepirate. A nimate klime? Pri taksni hitrosti deluje ze vec kot zadovoljivo v vseh pogojih.
bonk.gif

In NE, tele sencnike imam na dveh avtomobilih pri bajti in jih tamali ne morejo poskodovati. Zacuda. Kar je po mojem najbolj merodajen test.
Temnenje stekel pride 180eur + homologacija. Ce kdo zrihta ceneje in kvalitetno, se naj javi. Ampak kaksnim "privatnikom", ki dela pod bliznjo smreko se pac ne spravim.

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Citat:
Uporabnik jjernej pravi:
Pri +130kmh odprtje zadnjega para sip itak pride do ene resonance in je nemogoce voziti, ker tuli kot bi hotelo utrgati zadnje lezaje. Tako, da ne vem zakaj se prepirate.

Ampak, hej, a ni ta zvok neverjetno kul?
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik jjernej pravi:
Pri +130kmh odprtje zadnjega para sip itak pride do ene resonance in je nemogoce voziti, ker tuli kot bi hotelo utrgati zadnje lezaje. Tako, da ne vem zakaj se prepirate.

Ampak, hej, a ni ta zvok neverjetno kul?
smile-1.gif
hysterical-1.gif

Sicer sem pa lani nekaj več točno o tej dilemi napisal tukaj: Temnenje stekel – obstaja alternativa? Morda pa res in sicer kvalitetni senčniki… Gor so tudi slike, kako so montirani senčniki. Kvaliteta je nevprašljiva. Še vedno zelo zadovoljen in bi se še enkrat isto odločil.

Kako zadeva dela pri 150 km/h z odprtimi okni pa nisem testiral, saj kot so napisali že nekateri pride že prej do hude resonance.

Drugače pa moram pohvalit poprodajni servis Withcar trgovine. Izgubil sem en zatič, pa so ga brez težav brezplačno zrihtali.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Sam imam max. zatemnjene in sm prvo bil navdušen nad temi senčniki dokler nisem zagledal tole
crazy1.gif

4%20Primerjava%20vidljivosti%20ob%20uporabi%20sencnika%20za%20zadnje%20steklo.jpg

Ni šans da dam tole na avto
ne-ne-1.gif
mene je karavan pršu 120€ + 30€ homo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Hehe, izhleda hudo, ampak ni bistveno slabše od zatemnjenega stekla (če sploh je). Daj še sliko pol zatemnjeno, pol ne, pa da vidimo.
Po mojih izkušnjah je isto sr..., le da lahko pri senčnikih zadevo vzameš dol pozimi (ko je tema in kratki dnevi in ko ne potrebuješ sence). Pri temnenju stekel pa ostaneš s tistim tudi takrat. Sam dam gor senčnike nekje marca in jih vržem dol oktobra ali novembra.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.013
183
63
Sam sem nabavil tole, cena je cca 100€. Zaenkrat pa imam montirano samo na zadnjih stranskih, na zadnje steklo še nisem dajal. S parih metrov se od zunaj sploh ne opazi, da je v bistvu to mrežica in ne zatemnjena stekla.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Hehe, izhleda hudo, ampak ni bistveno slabše od zatemnjenega stekla (če sploh je). Daj še sliko pol zatemnjeno, pol ne, pa da vidimo.
Po mojih izkušnjah je isto sr..., le da lahko pri senčnikih zadevo vzameš dol pozimi (ko je tema in kratki dnevi in ko ne potrebuješ sence). Pri temnenju stekel pa ostaneš s tistim tudi takrat. Sam dam gor senčnike nekje marca in jih vržem dol oktobra ali novembra.
O je je, vidljivost je pr temnenju občutno boljša in to pri mojem ki je max. zatemnjeno. (mislim na zadnjo šipo)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Misliš vidljivost skozi zadnjo šipo, predvidevam? Ravno zaradi tega si dam tisto sliko, kjer je očitno človek namensko pustil polovico brez, da vidi kaj ven?

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Jaz sem si v Leclercu kupil črno mrežasto senčilo za zadnjo šipo za cca 4 eure. Dvomim, da je kaj slabše od tega ki se prodaja za 100 eur, razen da je slednje pač custom fit zadeva. Svojo funkcijo opravlja solidno, bi pa sam pri dilemi ali it v senčenje ali v nakup custom fit senčnikov definitivno izbral senčenje, predvsem zaradi občutno boljše vidljivosti.

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Citat:
Uporabnik sssss pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
več k 100eur te nebo prišlo temnenje, 30eur je homologacija še
Ja pa ja. Za C5 tourer bo dal za kvalitetno narejeno 160 EUR pri dr. Glass ali Blekiju. Plus homologacija.

Absolutno predlagam tipske senčnike. Ne rabiš homologacije, vzameš dol , ko ne rabiš in še pri odrtem oknu ti lepo opravljajo svojo funkcijo. Poglej tukaj, če imajo za tvoj model, ker imajo glih popuste
http://www.vanstyle.co.uk/shop/index.php

Dostava pa je občutno predraga. 59 eur v Slovenijo
bonk.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Dwayne pravi:
Jaz sem si v Leclercu kupil črno mrežasto senčilo za zadnjo šipo za cca 4 eure. Dvomim, da je kaj slabše od tega ki se prodaja za 100 eur, razen da je slednje pač custom fit zadeva. Svojo funkcijo opravlja solidno, bi pa sam pri dilemi ali it v senčenje ali v nakup custom fit senčnikov definitivno izbral senčenje, predvsem zaradi občutno boljše vidljivosti.

nja...ce si s tem za 4 € zadovoljen, potem nima smisla da razmisljas o tem dragem hecu...no jaz sem mel kr par teh pocenskih sencnikov...pa je to kr nekaj... ti sencniki so res super kvalitetni in pričakujem da bodo v takem stanju še vrsto let.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Dwayne pravi:
Jaz sem lani gledal te senčnike, pa je bilo vse 100+ ojrov, pa še za Hondo bi moral nosilčke lepit, kar mi pa tudi ni bilo gut.
Nato sem šel v Leclerc, vzel senčnike za 2 € in jih lepo zabasal na zadnji stranski stekli. Na daleč (pa tudi na blizu) sploh ne izgleda slabo, najbolj važno mi je pač, da tamala tistih par mesecev na leto ni direktno na soncu.
Oken pa zadaj tako že prej nismo odpirali.

Temnenje stekel pa mi tudi ni, ker avto izgleda malo bolj ciganski, pri Hondi je že tko preglednost slabša, pa še spodnje zadnje šipe se ne da temnit oz. bolj kot ne na lastni riziko.