Tina Maze - težka milijon EUR?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Svojo preproščino lahko pojasnjuješ sebi. V osnovi je Milka z veliko močnejši ozadjem kot si mislil. In ni samo Milka z vijoličnimi kravami in svizci. Redbull je tudi samo firma s svojimi produkti in brandi. In nihče ne bo povedal koliko se bomo izprsili, ampak se sledi strategiji, ki določa kaj se želi doseči v kratkoročnem in dolgoročnem času. Analize pa pokažejo kaj in koliko je potrebno, da se neki brand pozicionira. In, če se strategija zastavi, da mora Milka postati number one čokolada v Milki, se marketing denar preusmeri iz drugih resursov. In Milka ga lahko zagotovo dobi veliko več kot pa Redbull, ki je "samo" d.o.o. Pa da ne smeti teme, bo Snečko popizdil.

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
In, če se strategija zastavi, da mora Milka postati number one čokolada v Milki, se marketing denar preusmeri iz drugih resursov. In Milka ga lahko zagotovo dobi veliko več kot pa Redbull, ki je "samo" d.o.o.

Ja, in če se ustrezna strategija zastavi, lahko največji koncern na svetu kupi Redbull in ves svoj denar vržejo v marketing za Redbull. Če se gremo zmešane scenarije, se jih gremo do konca. Kot da je samo strategija podjetja spremenljiva, lastništvo pa ne.

Če Milki slučajno dajo z vrha koncerna ful več denarja kot zdaj, lahko Milka nardi ful več. No shit.
hysterical-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Obupana dejanja, brezjajčnika. Uživaj, grem si Milko odpret.

Nazadnje uredil moderator:

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Ja, strašno sem obupan. Ti se greš s čokolado basat, ne jaz.
smile-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Jaz čokolado bašem, tebi nekdo žene baše, sajkek pa Kinder jajčka baše. Še dobro, da smo si tako različni.
smile-1.gif