Tina je pravo domoljubno dekle !

13. jul 2011
2.677
626
113
Rusov, Srbov, Angležev, Švedov, Latvijcev... tako ali drugačno naslavljanje Boga v himni očitno ne moti.
Največja fora pa je, da naša himna sploh ne govori o Bogu, ampak pesnik - kristjan z besedno zvezo "Bog (te) živi" zgolj zaželi najboljšega naslovniku. Kakšen je človek, ki ga moti, da kdo drugemu zaželi dolgo in dobro življenje, pa naj vsak razčisti sam.

13. jul 2011
2.677
626
113
se ne strinjam in ne razumem vaše fobije
Potem pač nujno potrebujemo novo himno, ker v himno pod nujno sodi slava domovini, tega pa v sedmi kitici zdravljice pač ni.
A himno sekularizirane države lahko uglasbi duhovnik?

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

lahko jo napiše tudi duhovnik, saj ima državljanstvo

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Jaz pa čist razumem njihovo fobijo in alergičnost ob omembi boga. 70 let pranja možganov je pač težko izbrisat. Pomoje bi bla za himno najboljša (glede na trenutno mentalno stanje slovencev), recimo bandiera rossa

I

Izbrisan uporabnik #488

jaz tudi tebe razumem na tisoč letno podlago...

zakaj spet tišite rdeče ali bele v himno?

res debilno

zdaj jih ni not pa spet ni ok

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Pa dobr jes sem sam omenu da bi bla druga kitica primernejša ker je pač bolj domoljubna
lp

I

Izbrisan uporabnik #488

naredite si svoj vatikansko argentinski satelit pa srečno pot

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
A že ni dost, da je na vsakem kuclju cerkev, pa notri kličite boga, jezusa in marijo na pomoč, himno pa pustite na miru..
stupid-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

pol pa himno in simbole pusti pri miru, že debata o tem je žaljiva

13. jul 2011
2.677
626
113
če ti jaz rečem: "Bog te živi, Snecer", bi bilo to zate žaljivo? Ne razumem zakaj.

Po drugi strani je žaljivo tudi cenzuriranje pesnika in to sa zato, ker se govor, ki ga je vsakodnevno uporabljal, "ne sklada s sodobno sekularno državo"
Potem pač potrebujemo novo himno.
Samo ne vem kako potem politično puritanskih in multi kulti Švedov ne moti Bog v himni. Je pa res, da oni niso sekularna država.

I

Izbrisan uporabnik #488

ne delaj neumnih primerjav

državna himna je nedotakljiv simbol

ne duraj

13. jul 2011
2.677
626
113
Ok, ampak potem potrebujemo novo himno, ki bo pela slavo domovini. Šele takrat bo to simbol domovine.

I

Izbrisan uporabnik #488

državna himna je, ne domovinska...

pravim, da ne žalit

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Za tiste, ki jih ne moti, da bi v himni opevali Boga. Ali bi bilo tudi uredu, če bi opevali Alaha?

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Evo, spet prepir. Pa kaj Tina ni mogla pokazati kaj drugega . Pišuka vse moramo spolitizirat in zakomliicirat do amena. Daj odrastite že enkrat.
aplauz.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Slovenci smo edini, ki imamo himno s pijansko vsebino in opevamo pijancevanje. Malce v razmislek... tlele Bog nima veliko vsebine. Ampak nekateri ste se rodili s plasnicami.