Natanko tako je bilo z metkom, kot s to temo (vsi vse vedo, a noben ne zna argumentirati kar sem spraseval, no eni so fajn komentirali). In prav tako sem na drugem forumu dobil konkretne odgovore s formulami, pri katerih se dolocen solid material zacne
deformirati na atomski ravni.
Ce mi kaka stvar ni jasna jo vprasam, ce se kaj zmotim, to priznam, in ce je kaka stvar, ki ni dokoncno definirana oz. ima vec opcij jo grem raziskovati.
Tko kot me je pred 30 leti ko sem bil veliko bolje notri in vedel formule na pamet zanimalo ravno zakaj ravno e=mc2 (in za informacijo, tudi sam sem prisel za iste formule)
Ne grem po principu rekla-kazala. S kvantno mehaniko razvijam posebno teorijo, ki zna obroditi dolocene sadove tudi na ostalih
teorijah (zal sem veliko stvari zaradi emsoja ze pozabil in gre pocasi, ampak ideja je vazna)
Drugace sem pa pravilno formulo ze napisal v postih prej. Einstein se je dobro zavedal svoje e=mc2 kaj ji manjka, in na to tudi
opozarjal fizike takrat, v kaksnih ozirih je napisana, a se nobeden ni obregnil na njegove komentarje. Tud dons ce vprasam kakega fizika, le redko kdo (od teh ki jih poznam) ve za to, tko da ne bi dal roke v ogenj da vsak fizik to pozna. Verjetno zgolj tisti, ki to rabijo
za nadaljne izracune.