Time dilation

FJunky

Pripravnik
11. avg 2012
93
0
6
Hocem povedati, da ravno zaradi kup predpostavk ne moremo reci da je alfa in omega, ker ne razjasni najbolj pomemnega
pojma, na katero se sklicuje, to je gravitacija, in jo uposteva le kot tako. Ne gre za to kdo ima prav in ne, saj je forum namenjen razpravam, govorim o tem , da je treba razmisljati sirse in vzeti v ozir se stvari, za katere je zadnja leta postalo jasno, in za katere
se niti ni vedelo v casu ko so teorije nastale. Poleg tega obstajata dve vrsti relativne teorije, ki sta sicer med seboj v dosti tockah
povezane, vsaka pa temelji na svojih predpostavkah, jaz pa razmisljam o teoriji, ki bi delovala povsod.

Se vedno pa nihce ni podal odgovora, s katero sem temo odprl, ampak se pise o vsem drugem. Torej, ali so ali niso kje
raziskave, ki so upostevale razlicna merjenja atomske ure glede na gravitacijo na zemlji in v orbiti. Kot vem je bila stestirana
na zemlji, za orbito pa nastavljena zgolj po relativni teoriji casovne diletacije (ki sicer deluje, sicer bi gps narobe kazal)

FJunky

Pripravnik
11. avg 2012
93
0
6
@southpark, da ne bo pomote, jest ne zvim lajfa upostevajoc digitalne fizike, (na katero se zdej neki posmehujete), zgolj se ena smer fizike, ki jo mam v mislih. Sicer pa sami pri sebi pa veste, koliko sami poznate klasicno, moderno, digitalno, kvantno, bio fiziko itd...(brez da se sedaj gre na google)

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik FJunky pravi:
Se vedno pa nihce ni podal odgovora, s katero sem temo odprl, ampak se pise o vsem drugem. Torej, ali so ali niso kje
raziskave, ki so upostevale razlicna merjenja atomske ure glede na gravitacijo na zemlji in v orbiti. Kot vem je bila stestirana
na zemlji, za orbito pa nastavljena zgolj po relativni teoriji casovne diletacije (ki sicer deluje, sicer bi gps narobe kazal)

2x preberi kar si napisal in si boš mogoče lahko kar sam odgovoril na vprašanje
rolleyes-1.gif

Sicer pa mislim da tale slika precej paše v kontekst.
not-sure-if-trolling-or-just-stupid.jpg

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.781
113
Manj kot mesec nazaj išče razlog zakaj metek prebije les. Sedaj pa želi popraviti ajnštajna.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj dokler ne bo dojel, da gravitacija ni neko sevanje, ampak ukrivljenost prostor-časa, potem se pač nimamo kaj dosti menit.

Aja, FJunkie, ti je jasen pojem prostor-čas?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
For trolling it is obviously not correct place.
I would bet for the second ...
evil.gif

FJunky

Pripravnik
11. avg 2012
93
0
6
Keber, bi mogu potem fizikom na kompoziju to predstavt, ker oni se se ukvarjajo s tem kako jo definirat.

@jest, in kaj je bilo z metkom tako normalno jasnega ?

Mam obcutek da je tukaj na forumu kup folka, k brez neta niti ne vejo stvari, in grejo za vsak komentar googlat stvari, da se lahko potem izzivljajo ...

FJunky

Pripravnik
11. avg 2012
93
0
6
@phillips, ne ne vem. Tko kot keber ne. Namrec na casovna diletacijo ne vpliva gravitacijska sila ampak gravitacijski potencial

Zdej pa hitr googlat.

FJunky

Pripravnik
11. avg 2012
93
0
6
Evo, sem dobil odgovor na drugem forumu. Cisto konkreten. Brez nepotrebnega razlozevanja, kaj sprasujem. In to celo brez primesi testestoronov ipd.
Hvala za sodelovanje...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ko sem jaz te stvari že solidno zastopil, firma Google še ni obstajala. Me prav zanima, če si ti tudi že obstajal ...
No, samo da so ti na Startrek forumu zadovoljivo razložili, ne vem kaj se sploh tukaj matraš pri nas mlečnozobih smrkavcih.

@jest: kaj je s tem metkom? Sliši se zabavna tema.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.781
113
Citat:
Uporabnik FJunky pravi:
Evo, sem dobil odgovor na drugem forumu. Cisto konkreten. Brez nepotrebnega razlozevanja, kaj sprasujem. In to celo brez primesi testestoronov ipd.
Hvala za sodelovanje...
Še vedno čakam na link do tega foruma. Če sploh obstaja
evil.gif

Bo kaj?
Citat:
Mam obcutek da je tukaj na forumu kup folka, k brez neta niti ne vejo stvari, in grejo za vsak komentar googlat stvari, da se lahko potem izzivljajo
Enako kot skozi celotno temo, se tudi tukaj motiš. Če ti nečesa ne veš brez googla, to ne pomeni, da se ga moramo posluževati tudi vsi ostali.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.781
113
In kje se motiva? Popravi naju, prosim.
Ter link do unga pametnega foruma?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik FJunky pravi:
Po odgovorih sodec, bi bi bilo bolje, ce bi s kebrom vec uporabljala google.
Zakaj pa?
Saj zaenkrat nisi dokazal nasprotno. Kje je tvoj čuveni forum?

Čeprav imaš prav, brezveze debatirat s tabo o kozmologiji, če pa ne zastopiš niti osnov kemije ter mehanike teles. Vsaj kot sem bral v eni drugi temi.
hysterical-1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.502
123
63
@FJunky, ne mores biti pameten proti ostalim, ki v vecino postih nimajo niti enega argumenta in stavke koncujejo z "nimas prav", "ni res" in "preberi si".

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
In kaj naj mu zdaj razlagam celo kozmologijo od začetka? Če pač ne zastopi osnov (oz. jih noče zastopit), mu jih jaz ne mislim razlagat, sploh ker ni nikjer podal niti enega določenega vprašanja.

Naj si prečita "Vesolje v orehovi lupini", notri je vse lepo razloženo. No ja, vsaj za recimo 0,1 % populacije, za vse ostale je to ultraprekomplicirano.

FJunky

Pripravnik
11. avg 2012
93
0
6
@ahmed, sem tud jaz precekiral.
In lol, keber niti ni razumel kaj si napisal haha.

@jest, narobe si napisal, da je samo mirovna masa pomembna. Mirovna masa fotona 0 velja za splosno relativno teorijo,
saj bi sicer foton imel neskoncno energijo, ki jo pa nima. Prav tako velja zgolj za referencni okvir. (Ker se po solah faxih in ne vem kje se vse uci znana formula e=mc^2, ki ni popolna). In tu nastopi super relativna teorija, ki uposteva tako moment kot tudi gravitacijo, in zato fizike deli na dva dela. Tiste ki priznavajo relativno maso fotona, in jo znajo celo zracunati glede na hitrost,valovno dolzino itd. in tiste ki jo ne. In ne bos verjel. Celo za mirovno maso se zadnjih par let delajo analize zaradi novih pojavov, ki jih sicer ne znajo razloziti (npr. anomalije pulzarjev).
Vec tule: http://web.ihep.su/library/pubs/tconf05/ps/c4-2.pdf

@keber, dokler ne bos dojel da je gravitacija sila in nobena ukrivljenost nicesar, se ne bom obregnil na tvoje komentarje

In ne, nobenega linka od foruma ne bom dajal, ker prvic nocem da kdorkoli ve drug moj nick, in ker itak ze vsi vse veste

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.502
123
63
@Fjunky
smile-1.gif
sej pravim, nehaj se s takimi ljudmi ukvarjati in si privosci mrzel pir :p

p.s. Ce mi zaupas, bi te pa vseeno prosil, ce mi posljes link do foruma na ZS, ker me take stvari zanimajo tudi mene

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.781
113
A dej ga srat no
hysterical-1.gif
Vsak fizik brez izjeme ve na pamet "popolno" formulo. Za osnove se je pač ne potrebuje, zato se je v SŠ večinoma ne uči.
Pojma relativne mase pa ti zgleda še nekako nisi osvojil. Veš da je in iz tega delaš neke svoje zaključke
wink-1.gif

Tvoj link? Ja veš, tako pač deluje znanost. Preveri se vse možnosti. Ampak to, da se nekaj preverja jasno niti slučajno ne pomeni, da stvar dejansko drži.
Uuuu strah te je, da te najdemo na nekem drugem forumu.
hysterical-1.gif

ahmed, daj si predstavljaj, da ti nekdo trdi, da imajo avtomobili kvadratna kolesa. Tvoja reakcija bo kakšna?