Težave z vžigom

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Kaj bi lahko bil vzrok za občasno "težko" vžiganje avta. To pomeni, da dam kontakt, počakam da ugasnejo lučke, "zaverglam" in avto ne vžge, tako dolgo, dokler ne dam gas...če ga ne dam, avto samo "vergla" (mogoče bi vžgal po recimo 10s verglanja, ampak tak dolgo nikoli ne sprobavam.
redface-1.gif

Se pa to zgodi npr. 1x na 10-20 vžigov (včasih še bolj redko, se pa je že zgodilo, da mi je tak verglal 2x zapored - npr. grem od doma v trgovino, pa doma ni vžgal s prve in ne potem pred trgovino). Zdaj svečke so stare 2 leti (ca. 20k km), servisi so redni, ostalo pa tudi ni nobenih problemov.

Je pa avto VW Bora 1.6 bencinar 8V, letnik `98, prevoženih 145k km

hvala za pomoč

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Te motorji so imeli težave z loputami, kjer se zobniki v njej obrabijo in loputa stalno korigira položaj. Imaš kaj težav pri prostem teku, recimo, da se avto zaganja, dokler ne pohodiš mejčken gasa?
Pametno bi bilo mogoče priklopit zadevo na računalnik, pogledat, če vrže ven kakšne sumljive napake, preden pa greš karkoli menjat, pa ti svetujem, da snameš cev, ki vodi iz zračnega filtra do zračne lopute, in če še ni bila sčiščena jo očistiš, saj se tam pogosto naberejo "svinjarije" iz oduška motorja in znajo sčasoma zapacat zračno loputo.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
ok hvala, bom rekel kolegu naj pogleda zadevo in mi ščisti loputo (katera je bila nazadnje ščiščena kr nekaj časa nazaj in se spomnim, ko mi je rekel, da ker se avto vozi pretežno po mestu, da se ta še hitreje zapaca)....drugače pa motor deluje normalno in ni slišati nekega zaganjanja in tudi obratomer miruje....bom pa ga dal tudi na računalnik, pa da vidimo...

hvala

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Veš, možno je, da ima kašen senzor slab kontakt in ti zaradi tega noče brez gasa zalaufat. Ko bo loputa sčiščena, bi jo bilo dobro tudi nastavit (preko vag-com vmesnika), če rabiš postopek povej, ga bom poiskal, ker sam nimam več takega motorja in sem pozabil.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
bom se pozanimal pri mojem "popoldancu" in če ga bom rabil ti javim....hvala še enkrat