težave z TP-LINK N600 (TL-WDR3600).

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Nastavitve so cisto obicajne.. Zamenjan privzet IP, zaradi druge klase vkljucen dhcp, wlan zascita in polinkan z linksysom preko wlana. To je to.. eden je zabasan nekje v garazi, drugi pa zunaj pod streho
smile-1.gif

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Res mi je zanimivo, tukaj ti pove par uporabnikov da vsem dela a ti trdiš da je to kitajski cheap shit
smile-1.gif

Škoda da si video umaknil, bi dejansko rad videl nastavitve na tp-linku in samo hitrost kako dela

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
ni bilo ogledov pa sem ga umaknil. Lahko pa ti povem ,da ga nek linkysis govorim za moj primer prehiti v momentu .Nastavitev nisem objavil zaradi ip itd . Ja vidim ,da mi ne verjamete na besedo da obrazložim tp link prileze do 5 mb potem kazalec začne trzati kot ,da bi se hotel pomakniti naprej ampak vedno pade na prejšne mesto hoče se premaknit iz 5 mb pa mu negre. Zdaj če mu naložim original fireware bi verjetno s tem izničil garancijo ali?

Nazadnje urejeno:

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
aha sem se moral prepričati . Sedaj če mi da nekdo link do fajla da je ziher iz tp linkove strani ga bi mogoče še poizkusil z updatom . Samo verjetno vejo kateri je bil prejšnji naložen ,oziroma se vidi po datumu , pa nisem pri volji oziroma se mi ne da še z njimi ubadat. Je prevelik riziko.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Daj ti tega TP-Link-a resetiraj na tovarniške nastavitve, pa ga priključi.
Aja, to očitno ni tvoj router (je od ponudnika interneta ???) in se bojiš naložiti novejši original FW. Če samo to narediš, ni nobenega problema.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
ne je kar moj ni od ponudnika , edino sem še razmišljal kaj pa če se mora uskladiti z modemom ,ker ga ubistvu ne uporabljam kot ruter ampak je samo toliko da mi ustvari wi fi .

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Bom jutri lepo poizkusil lepo v miru in zbran ,vendar to dokaj nerad počnem. Sem pa linkysisa uspešno nadgradil pa še nekega starega edimaxa tudi. hvala

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Nadgradnja FW ni nek bav-bav. Iz uradne strani potegneš dol nov firmware (navadno datoteka .bin) in jo preko admin strani naložiš. Bodi pa na router obvezno priklopljen preko kabla, saj je za takšna opravila bolje biti na sigurni povezavi. Pa po nadgradnji je fino še 1x narediti factory reset (to bi se načeloma naj samo naredilo, ampak lahko da še kje kaj vseeno ostane).

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Ok bom poizkusil preko kabla ga povezat pa se bo hotel če nimam internetne povezave , da je samo kabel priklopljen v lan port kako ga nastavit prk wifi ja je lažje

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Sem nadgradil uspešno preko wi fi in sedaj dela tako kot mora .Očitno je bila slabo napisana programska oprema.
cheer.gif

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Citat:
Uporabnik sygicz pravi:
Sem nadgradil uspešno preko wi fi in sedaj dela tako kot mora .Očitno je bila slabo napisana programska oprema.
cheer.gif

Za to ugotovitev si pa porabil ''neplodnih'' tri strani postov.
Navadi se, če imaš neko napravo, kateri je mogoče posodobiti z originalnim novejšim FW, prečekiraj net glede tega FW-ja in nato napravo posodobi.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Ja, je mogoče. DLNA in podobno. ( ReadyShare nekateri proizvajalci imenujejo)