težave z TP-LINK N600 (TL-WDR3600).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Pa ti sploh ločiš lokalno omrežje (LAN) in zunanje omrežje (WAN) ? 300 Mbit imaš ti lokalno hitrost WIFIja, gigabit pa lokalno po kablu. In te hitrosti nimajo nobene veze s hitrostjo zunanje WAN povezave. Tisto kar pa nastavljaš Ingres pa Egres pa je omejevanje WAN linije, česar pa spet ne rabiš. Če nastaviš na več kot imaš linijo, itak ni nobene razlike, če pa nastaviš na manj pa boš imel počasnejšo linijo.

Hitrost linije pa raje preverjaj s kakšnim speedtestom, ker "hitrost nalaganja Youtube filmov" ni ravno verodostojna metrika, saj je tukaj zelo različnih faktorjev - na kateri streaming server te poveže, kakšno kvaliteto videa ti začne pretakati...

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
aha ja sedaj pa razumem , hitrost preverjam z speed testom.
sprasujem se.gif
. Mi bi znal odgovorit zakaj linkysis brez problemov prežveči 10 mega povezavo medtem ko pa tp link ki je prirejen za višje hitrosti razočara .Je pa res da je linkysis vrt 120 n ni gigabitni router.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Na hitrost linije ima vpliv več stvari. Če res ne dosegaš naročene hitrosti se pa boš moral obrniti na svojega ponudnika interneta. Pa vso testiranje izvajaj seveda na kablu, saj brezžična povezava predstavlja še en takšen faktor vpliva.

Razlike med 100 Mbit in 1 Gbit routerjem pa na 10 Mbit liniji ni.
Ponastavi vse nastavitve, ki si jih sam spreminjal, priklopi se na kabel in poženi nek speedtest.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
hehe v ponudnika ne dvomim ker je vse do menjave ruterja zagotavljal naročeno hitrost , težave so se začele pojavljati z menjavo ruterja

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Ti ze cel mesec resujes tezave z routerjem, ki jih ne bi imel, ce se ne bi spuscal v stvari, ki jih ne poznas.. daj kolegu, ki ima kaj pojma, za pivo pa bo..

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
bo najbolje ja
wink-1.gif
, sam večino nastavitev poznam in vem čemu so namenjene razen bandwitch control tole mi je pa nekam novo .Tako ,da mislim ,da se bi njemu dogajalo podobno . Sedaj je spet vse priklopljeno preko linkysisa , razen ,da se pregreva vse deluje super. Tp link no more never. Gre v menjavo če se mi bo dalo hodit zaradi njega v lj.Hvala philipsu za njegov trud in nasvete čav

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Updejtaj firmware na TP-Linku in pusti stock nastavitve pa povej če je kaj boljše.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
kater model ?. Ravno s tem namenom sem ga kupil , ker je bilo polno pohval!. Pa dat se ti mora ubadat z routerjem druge tu ni
bonk.gif
.Imaš wrt naložen nanj?

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Res ne vem zakaj bi rabil tako raketo doma, če recimo moj pokriva vse kar rabim in tistih 300Mbps bi prišlo v poštev samo dejansko med dvema računalnikoma. Edino kar pogrešam pri mojem je USB port ampak zaradi tega se mi ne splača iti v nakup novega. Vedno imam stock firmware gor in vedno vse z njim delam.
PRav tako sem poskusil z dvema ruterjema nastavit AP in je šlo BP

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Ja pa še res je novejši je slabše je
grin1.gif
več je za nastavljat . Kupoval sem na dolgi rok če zlučajno kdaj pride kabel tam pa gre do 30-50 m
Kakšno hitrost interneta pa imaš?

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
10/1 Dela mi pa realno. Tam kjer pade hitrost na 6Mb/s pač tako dela.
Ima pa dejanski domet 250m. Pri sosedih vleče bp. Sicer ni povezava 100Mb ampak je 6Mb, dela pa
smile-1.gif
Se pa armirane plošče kar fino poznajo.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Sam če priklopim kabel dobim 10 mega na wi fi sem pa prej dobil od 9 ,50 do 10
cheer.gif
. Moj ima tudi dokaj dober domet saj po kartici . bo že

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Pozdravljen kakšne imaš nastavitve na tp linkih?.Za linkysisa vem da je zanesljiv
smile-1.gif
.Kupljena zadeva na mimovrste com (tp link).

Nazadnje urejeno:

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Pa saj to ne moreš verjet ruter narejen za 300 mb ne prebavi 10 mb linije
frown-1.gif
, medtem ko jo linkysis raztura , tako izgleda kot da nebi bil sposoben , komaj prileze do 9 mb , kaj šele če bi imel 30 mb ali več internet bi verjetno čisto odpovedal . Ni važno če vam deluje vse super duper meni ne in ne ni težava v liniji , router mi deluje kot ,da ima notri vezje za doseganje 5mb hitrosti ne pa 300 mb to ne gre nikamor . Nikoli ne zaupaj kitajcu !to je pravilo ki očitno še vedno velja !. Zdaj pa upam ,da mi ga bodo sploh hoteli zamenjat ker sem ga dal ven iz folije in ima pod zelo močno svetlobo vidne površinske praske občutljiva kitajska crap plastika.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
sledijo še objave na you tubu ,da se boste lahko na lastne oči prepričali delam na tem!