težave z TP-LINK N600 (TL-WDR3600).

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Na internetu berem same pohvale na tp link. Pa sem si rekel ok pa ga bom preizkusil ,če tudi je kitajski . Moram povedat ,da sem nad tp linkom razočaran , stari linkysis vrt 120 n , natolče 10,30 mb kot za šalo. Medtem ko pa tale tp link doseže komaj 7,50 -8 mb ,10mb doseže zelo težko kadar ga je volja pa še to traja da prileze do tam nad tp linkom sem res zelo razočaran in se mi zdi zanimivo .da ima na amazonu same pohvale pri meni se je odrezal porazno
redface-1.gif
.

Nazadnje urejeno:

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Ker je gigabit je potrebno nastavit bandwith control samo koliko naj nastavim egress bandwith in pa ingress bandwith? ,da bom dobil ven 10,30 mb thenx

Nazadnje urejeno:

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
mislim pretvorba koliko kb = 20,30 mb.SIcer je gigabit ampak samo lan

Nazadnje urejeno:

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Me je izučilo , vsaka stvar služi svojemu namenu verjetno se ga da nastavit optimalno , sicer je sedaj bolje ampak še vedno ne dosega 10 mb sedaj se premika okoli 9 mb
d055.gif
. Sedaj doseže natanko 9997 kb vsakokrat.

Nazadnje urejeno:

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Škoda ,da ni tu gor kakšnega maherja , sem moral sam pogruntat nastavil sem ga na egress bandwith 20000- in ingress bandwith 20500 . zdej pa upam da dobim kakšno dobro oceno na post
evil.gif
. Sedaj pa dela kot mora.

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik sygicz pravi:
Ker je gigabit je potrebno nastavit bandwith control samo koliko naj nastavim egress bandwith in pa ingress bandwith? ,da bom dobil ven 10,30 mb thenx

Zakaj sploh omejuješ hitrost? Pusti izklopljeno pa bo delalo s polno hitrostjo internetne linije.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Da routerju povem kakšno hitost potrebujem ker je narejen za 150-300 m hitrost brezžično oziroma ker je gigabitni.i. Tako vsaj približno deluje sedaj spet nekaj zajebava .

Nazadnje urejeno:

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Očitno ima veze , ker sedaj hitreje loada video na you tubu hitreje odpira internetne strani , prav zaprav je šele sedaj razlika opazna med starejšim in novejšim.Je pa res ,da imam še starejšo kartico wireless g bo treba kupit novejšo .
tongue-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.878
-8.607
113
Vezo ima le pogojno(če si blizu meje sprejema), če omejiš hitrost na wireles. Kar tako neko brezvezno omejevanje pa ne prinese nobene koristi.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Če omejiš hitrost WAN porta boš kvečjemu upočasnil linijo - če nastaviš na več itak ni razlike, če pa nastaviš na manj pa bo letelo počasneje.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.753
800
113
toti Maribor
Verjetno si imel to funkcijo na enable namesto disable. Ko imaš na enable, potem moraš imeti vpisano večjo številko kot imaš prenosa, v nasprotnem primeru ti zavira. Če le imaš opcijo disable, potem izberi to. Ali pa nastavi na 100000 in 100000. Učinek bi moral biti enak kot imaš sedaj.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Hvala trenutno ga intenzivno spremljam in poizkušam ven dobiti željen rezultat.V kolikor to ne bo mogoče sledi menjava .
frown-1.gif

Kdor bo imel podobno linijo in podobne težave mu priporočam da naj naredi zgoraj opisano , ker če se van port pripre je nižja pasovna širina in ima močnejši efekt na hitrost če se pravilno nastavi sam si predstavljam to nekako tako kot odtočno cev manjša kot je hitreje jo bo voda napolnila in močnejši bo pritisk iz nje .Širša kot je cev dalj časa bo trajalo ,da jo bo voda napolnila in če je premalo napolnjena bo pritisk slab . Govorim o teoriji slabega pretoka. upam da me razumete

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik sygicz pravi:
Hvala trenutno ga intenzivno spremljam in poizkušam ven dobiti željen rezultat.V kolikor to ne bo mogoče sledi menjava .
frown-1.gif

Kdor bo imel podobno linijo in podobne težave mu priporočam da naj naredi zgoraj opisano , ker če se van port pripre je nižja pasovna širina in ima močnejši efekt na hitrost če se pravilno nastavi sam si predstavljam to nekako tako kot odtočno cev manjša kot je hitreje jo bo voda napolnila in močnejši bo pritisk iz nje .Širša kot je cev dalj časa bo trajalo ,da jo bo voda napolnila in če je premalo napolnjena bo pritisk slab . Govorim o teoriji slabega pretoka. upam da me razumete

Primerjava je totalno zgrešena in nima nobene veze s pasovno širino. Če omejiš pasovno širino bo linija delovala počasneje - kar logično, saj si jo vendarle omejil. Edino s čemer lahko "pohitriš" linijo je QoS, kjer izvedeš prioretizacijo prometa in daš "kritičnim" zadevam prednost pred "nekritičnim" (beri: torrenti).

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Sam sem s tem porihtal in pohitril zadevo , vem da se sliši nelogično ampak očitno deluje
grin1.gif
, če je linija omejena na 10 mega , je brez veze ,da je router nastavljen na polno širino beri 300 mb brezžično če pa tega linija trenutno še ne omogoča , pač sem nastavil toliko kot je linija zmožna okoli 20 mb , da ostane še nekaj rezerve pri 10 mb , ker so včasih konice tudi tja do 10,30 mega, zraven imam obkljukan še adsl križec , tako ruter ve za kakšno vrsto linije gre itd.