Tezava Skoda Superb 2017 2.0tdi 140kw

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.938
127
63
mb+ -20km
Set za menjavo zobatega jermena s crpalko vred te pride dobrih 100€. Ce ne zelis najcenejsega, vzames Gatesa za 130€. Cist informativno, da bos vedel kje se gibljejo realne cene

(ravnokar preveril na autodoc, ker imam ocitno prevec casa)
Ne bo držalo . Ta avto ima električno vodno pumpo. Cena seta od Continetal malo manj kot 190 eur s popustom avtomehanika, plus rebrasti rebrasti 50 eur set, plus olje, filtri

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
700
65
28
Ljubljana
Res so zlatarji tele uradni servisi... Filter goriva - 98€, zračni filter 63€, protiprašni filter 85€

Zamenjava zobatega jermena
Zobati jermen
garnitura za popravilo
pasasti jermen
vodna črpalka
hladilna tekočina

Cena: 985€

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.388
316
83
39
Ljubljana
cena materiala za a4 2019 2.0 tdi 140kW brez DDV iz Eurotona:

162 kit jermen
+30 rola
+18 španer
+13 mikro jermen

+ DELO

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
700
65
28
Ljubljana
Da malo obudim temo ker imam spet problem....

Zgleda mi štrom iz acu nekje spušča.... :)

Pa enem letu imam "spet" isti problem z avtom kot je bil prejšnje leto ko sem mislil da je kriv defekt akumulator in je bila narejena menjava (reklamacija).
Zadnji teden mi avto občasno javlja da zazna zmanjšano napetost v akumulatorju in da se bo ugasnil infotaitment. Zgodi se to ko avto ugasnem in ne vsakič.
Opazil sem tudi da mi ne dela več avtostop in keyless odpiranje.

Uglavnem nekaj mi prazni akumulator.. Kakšne ideje?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.819
6.107
113
ampermeter zaporedno na aku in se z varovalkami igrat. Nimaš druge. Ko ugotoviš varovalko, ki ima neobičajno veliko porabo pa pogledaš kaj je vse tja vezano.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.347
4.293
113
Drugače en namig tako izven klasičnih okvirjev. Sedaj ko je zima daš ponoči avto na mrzlo (iz garaže če jo imaš), pa zjutraj preden posije sonce s termalno kamero v akcijo. Če ni ravno nek porabnik skrit iz vseh strani v kovini bi se lepo moralo videt uhajanje moči ranga par W+. Je ponavadi precej hitrej kot odklapljanje varovalk pa iskanje toka <1A sploh pri vsej pameti ki jo ima avto in dejansko po izklopu kontakta šeapr ur počasi izkapljala določnene stvari tako da ne moreš biti gotov kdaj vleče napačen tok in kdaj dejansko nekaj dela.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

luka51

Guru
16. avg 2007
14.819
6.107
113
Ti si že videl avto od blizu?
Kake porabnike boš ti s termalno kamero gledal? 95% ECU-jev je očem skritih (tudi kameri)
Lahko si 100% gotov kdaj vleče prazit in kdaj dejansko nekaj dela. Ker veš kdaj gre avto spat. in če je takrat odstopanje si tam.

• Všeč mi je
Reactions: Robert

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.347
4.293
113
10W v ohišju (hermetično zaprtega kovinskega) ECUja se sveti rdeče pri 0C kot dojenček v zibelki, še tepiha ti ni treba dvignit, da najdeš kje imaš ECU. In to na kameri za 150EUR.

Dokler je točkovni porabnik z par W se ga bo videlo, če iščeš pa porabnik pod 1W pa ni problem v porabniku ampak drugje.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.417
1.477
113

Pa enem letu imam "spet" isti problem z avtom kot je bil prejšnje leto ko sem mislil da je kriv defekt akumulator in je bila narejena menjava (reklamacija).
Zadnji teden mi avto občasno javlja da zazna zmanjšano napetost v akumulatorju in da se bo ugasnil infotaitment. Zgodi se to ko avto ugasnem in ne vsakič.

Meni je izklapljal start stop, ko se je akumulator blizal koncu.

NeBluzi

Pripravnik
16. okt 2012
170
3
18
10W v ohišju (hermetično zaprtega kovinskega) ECUja se sveti rdeče pri 0C kot dojenček v zibelki, še tepiha ti ni treba dvignit, da najdeš kje imaš ECU. In to na kameri za 150EUR.

Dokler je točkovni porabnik z par W se ga bo videlo, če iščeš pa porabnik pod 1W pa ni problem v porabniku ampak drugje.
Se priporočam za link take kamere.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.347
4.293
113
Se priporočam za link take kamere.
Sam imam Uni-T UTi120S, čisto Ok za avtodiagnostiko, v bistvu jo poleg elektrike/elektronike (imam še dodatno makro lečo samo za vezja) večinoma uporabljam na defektih od avta! In ne nisem še videl tega v nobeni delavnici pa je precej uporabno orodje od tega da preverjaše delovanje hadilnega ssitema, izpušnega sistema, zavor, ...

Kamera zazna da je nekdo 10 min nazaj držal volan, ne vem zakaj nebi zaznala še manjših termalnih razlik v obliku uhajanja toka, sploh ko so "zunanji" pogoji primerni (=hladna okolica).

• Všeč mi je
Reactions: tony

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.938
127
63
mb+ -20km

Ima tvoj avto dodatni akumulator? Oni mali?
Če ja, je tu 99 posto težava.
Lp