testiranje polnilnih AA baterij

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Grem ven gledat tekmo, zdajle ne utegnem brati navodil, a tisto, kar sem napisal zgoraj, velja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.596
6.678
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Pa še to: obdržal sem en polnilec Sanyo, ki ga uporabljam v primerih, ko je baterija preveč izpraznjena in jo IPC ne zazna, .

Zazna zazna sam dost dolg jo morš pustit not
smile-1.gif
in kako dolgo je to.
Tisti dve AA ki imata samo se 0,2ah jih ne sprejme na test. Ce dam na discharge, jo sprazni v minuti in potem fila.
Niti gp polnilec noce filat

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.013
5.641
113
Men je zaznal dve na tako foro......iz walkie-talkie-ja........sem pustu pržganga čez noč da se baterije spraznejo in ma zgleda tko zvezan da 2 od 4rih sprazne čist do konca!

In pol sm pustu čez noč vse 4 not....2 je filal takoj 2 sta ble pa null na displejčku pa sm si vzel cajt čez noč.....in zju3 sta se filale
cheer.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.013
5.641
113
Čene pa kak polnilc za akumulatorje pa na 12V......cca 10x voltažo daš.....pa samo impulzno parkrat udarš po kontaktu da se zbudi
smile-1.gif

Pa ne predolg da ne skurš baterije!!!

Nazadnje urejeno:

Zurbum

Pripravnik
6. maj 2009
117
1
18
Imam 4 AAA 800 mAh Eneloop baterije. Vedno jih najprej spraznem in šele nato začnem polniti. 3 od njih polnim nekaj čez 4 ure (polnim z 200 mA), eno pa moram 7 ur. Ali to pomeni, da nekaj z njo ni v redu in je bolje, da jo nesem zamenjat?

Imam polnilec Volcraft IPC-1L. Baterije so nove, polnjene le 3x.

Kamele0N

23. jul 2008
42.013
5.641
113
Ko jih prvič daš polnit uporabi funkcijo TEST.......to je za formiranje novih baterij! Prvič polniš na najmanjšem toku...kasneje ni nujno

Za obnavljanje je pa REFRESH.......to je takrat ko ima baterija npr memory efekt al pa je dalj časa stala izpraznjena.....

Probi uno eno refreshat čez noč........

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
moje izkušnje z starimi in iztrošenimi nimh baterijami so take, da se jih sicer da refreshat, samo imajo potem hitro samopraznenje + (pri res zanič baterijah) če se ti zgodi, da se baterija popolnoma sprazni, je velika možnost, da je IPC-1L ne bo hotel več polnt, ker je ne bo zaznal.

Tako, da jst počasi prehajam na te novejše nimh akku (gp ryecko, eneloop). Ti akku so res vredni denarja.