Test pomivalnih strojev

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.680
5.275
113
Za bosch serije 6, sem rabil serviserja par mesecev po izteku garancije. Niti tri leta ni delal brez problema. Brez veze biti vernik neke firme, oziroma sovražnik druge. Ne moreš vedeti, kaj bo s tvojim strojem in ne moreš nekomu realno svetovati. Ko vidiš, da nek stroj dobro dela in je res delal že nekaj let, bo tvoj nasvet težko komu kaj resnega povedal, ker točno tiste serije stroja podjetje 100 % več ne dela. V novi inačici pa je kaj bolje, pa kaka stroškovna optimizacija, ki ti bo mogoče naredila sranje.

• Všeč mi je
Reactions: krava in CLIO15

corsol

Guru
11. mar 2010
3.332
1.195
113
Za bosch serije 6, sem rabil serviserja par mesecev po izteku garancije. Niti tri leta ni delal brez problema. Brez veze biti vernik neke firme, oziroma sovražnik druge. Ne moreš vedeti, kaj bo s tvojim strojem in ne moreš nekomu realno svetovati. Ko vidiš, da nek stroj dobro dela in je res delal že nekaj let, bo tvoj nasvet težko komu kaj resnega povedal, ker točno tiste serije stroja podjetje 100 % več ne dela. V novi inačici pa je kaj bolje, pa kaka stroškovna optimizacija, ki ti bo mogoče naredila sranje.
Drži.
Jaz še najbolj upoštevam info. serviserjev, ki vidijo notranjost različnih strojev , kako so narejeni, kje kdo špara, kaj crkuje, dizajnerske felerje....itd....

Nasveti uporabnikov v stilu: "Aprat je super, že 1L dela BP" ni vreden nič.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.891
11.740
113
pomivalni ni samo pomivalni kot znamka in model, vsak user ga drugače uporablja, razlika je v vodi, razlika je v pomivalnih sredstvih, soli, sijaju, tabletah in na koncu kolk usrane krožnike noter bašejo (enin noter kr s špageti vred not zadegajo , itak da more nekaj crknit slejkoprej) .... Tako da 15 neznank...že pri istem modelu se mora sesut statistika. Jaz/mi ta večjo svinjarijo splahnemo, dela 8 let bp, Milko. Furamo ga na srednji rang tablet, kupljenih v akcijah v rangu pod 20 centov/tablet, mašin laufa cca 3 do 4x na teden 95% na Normal programu.

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.051
87
48
pomivalni ni samo pomivalni kot znamka in model, vsak user ga drugače uporablja, razlika je v vodi, razlika je v pomivalnih sredstvih, soli, sijaju, tabletah in na koncu kolk usrane krožnike noter bašejo (enin noter kr s špageti vred not zadegajo , itak da more nekaj crknit slejkoprej) .... Tako da 15 neznank...že pri istem modelu se mora sesut statistika. Jaz/mi ta večjo svinjarijo splahnemo, dela 8 let bp, Milko. Furamo ga na srednji rang tablet, kupljenih v akcijah v rangu pod 20 centov/tablet, mašin laufa cca 3 do 4x na teden 95% na Normal programu.
Tud moj Milko.Bo letos dopolnil 8 let.Do danes,brez ene napake.Uporabljam ga vsak dan...zato sem ga kupil.Kar se tiče,ostankov hrane iz krožnikov.Ta večje vse splaknem,nato dam v stroj.Uporabljam samo,Miele čistila od prvega dne.Sol,sijaj in pomivalni prašek.Ne uporabljam tablet.Mi je boljše prah.Kupim vedno onega v plastenki.Ker je lažje dozirat.
In da še dodam.Tud sušilni stroj Miele,bo Maja dopolnil 10 let.Brez ene napake do danes.Sušim skoz v njem celo leto.Tako,da je naredu že kr nekaj km :zmaga: :zmaga: :zmaga:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.428
6.660
113
Mi smo Gorenje zamenjali po 15 letih, do takrat je delal BP. Nikoli nismo splaknjevali posode, le z žlico postrgali koliko je pač šlo. Zna pa bit sedaj druga zgodba. Nov Gorenjev je že po teži bil lažji, tako da ne pričakujem da bo delal 15 let. Ampak da bi pa dal 3 kratnik cene Gorenja... mislim zakaj? Saj pomivalec ni avto, ni sedežna, ni kolo, ki jih imaš dejansko prilepljene na rit.

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
302
49
28
10 let (dobrih) smo preseljeni in od takrat je tudi bela tehnika (razen pralni stroj). Zaenkrat dela še vse, pa je malo mešano na žaru. Bosch, AEG, Beko, Gorenje. Celo VOX hladilnik (iz druge roke) imamo v letni kuhinji pa hudič dela. Pralni stroj je Gorenje, od oka ene 17 let star in med korono malo poservisiran, ker se ga pač še celo da popravljat. Zamenjani so ležaji, semering, krtačke, jermen, blažilca. Itak da v lastni režiji, ker drugače ni smisla oz ni ekonomsko smiselno. Cena vseh delov? dobrih 80€ se mi zdi.

Kakor imaš srečo drugače. Miele pa tudi ni tak pojem, da bi plačal 5x več kot za kak drug produkt.

OK, Tesla in Gorenje/Hisense, v bajti pač ne bo (več), pa če tudi imajo 100 let garancije.
Sodelavec je na usran Goreje servis čakal 40 dni, ko mu je shodil pomivalec. Bi kupil drugega, pa je bil drek v garanciji...

Burazerju je krepnil Gorenje pralc malo po garanciji. Kupil drugega, ker je ceneje kot ta jajca popravljat.

Pomivalec: ker je ravno tema...? Za Miele ne morem komentirat, Bosch je za moj pojem DOVOLJ dober , priliko sem imel probat tudi ene dve čunga lunga zadevi, pa komaj šalce za kofe pomijeta..

Tud moj Milko.Bo letos dopolnil 8 let.Do danes,brez ene napake.Uporabljam ga vsak dan...zato sem ga kupil.Kar se tiče,ostankov hrane iz krožnikov.Ta večje vse splaknem,nato dam v stroj.Uporabljam samo,Miele čistila od prvega dne.Sol,sijaj in pomivalni prašek.Ne uporabljam tablet.Mi je boljše prah.Kupim vedno onega v plastenki.Ker je lažje dozirat.
In da še dodam.Tud sušilni stroj Miele,bo Maja dopolnil 10 let.Brez ene napake do danes.Sušim skoz v njem celo leto.Tako,da je naredu že kr nekaj km :zmaga: :zmaga: :zmaga:
Miele je svojcajt Claro priporočal....

• Všeč mi je
Reactions: MieleFan
Mi smo Gorenje zamenjali po 15 letih, do takrat je delal BP. Nikoli nismo splaknjevali posode, le z žlico postrgali koliko je pač šlo. Zna pa bit sedaj druga zgodba. Nov Gorenjev je že po teži bil lažji, tako da ne pričakujem da bo delal 15 let. Ampak da bi pa dal 3 kratnik cene Gorenja... mislim zakaj? Saj pomivalec ni avto, ni sedežna, ni kolo, ki jih imaš dejansko prilepljene na rit.
15 let nazaj so zlo verjento bli smegovi stroji. Ti so top, ga mam doma vgradnega. Takrat je bil 800 € (cca 7 let nazaj) dela 2x na dan posoda se na grobo prebriše rabimo lesk, sol in gel in vsake toliko spustimo skozi čistilo (nabavljamo vse od winnisa)

do sedaj crknilo par malenkosti zaradi uporabe (potrošni material)

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.891
11.740
113
danes ravno sodelavec pojamral, da je mu je gorenje pomivalc shodil, rel. nov, še v garanciji... zaropotalo nekaj noter, čakajo serviserja...pa ker je ravno gorenski serviser, bo pa še od nj. fotra pečico pogledal en štuk nižje. ...

ajajaj