Teslo v Tesli Y

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.739
9.836
113
Ne, nato me je hotel na prvem izvozu spet ven poslat in sem Ari pol narocila, naj me pelje po AC domov. Pol je bilo mir... Pa to ni bilo edinkrat, ampak prej sem vedno sla po svoje, ker se baje uci, katera pot ti je ljubsa in zelim, da izbere mojo. Na Bled grem pa vsako drugo leto, pa sem rekla, ajde da vidimo... Sem pomsilila, da ne izbere najhitrejso ampak najbilj varcno, sem sla po vseh nastavitvah in ne vidim, kje bi to lahko nastvaljala...

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.589
15.017
113
Jaz sem danes kar po svoje odvozil, enostavno nisem imel časa...
Je pa znanec imel težave ki ga je na hrvaško poslal. Se je bilo potrebno ustaviti in izklopit FSD mode. Pa take fore.

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.589
15.017
113
Baje bo zračni prostor zaprt nad predstavitvijo roadsterja in baje že možna prednaročila, spet. 50k avansa.

igi

Guru
13. okt 2007
5.932
1.503
113
Celje
Danes razpakiral Tesli priložen kabel za AC polnjenje. Bo treba v fitnes začeti hoditi, če bom to želel priklapljati :)

Bi ocenil, da je nekdo malce pretiraval, ker na kablu piše 5x6mm2. Če bi znal avto jemati 22kW bi rekel OK. Tako pa za 5x16A in skupne dolžine manj kot 3 m, tole res ni potrebno. To imate vsi takšne?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
16.118
5.717
113
Mogoče, da lahko na trgih kjer je v večini enofazni štrom npr Francija lahko teče 7,2 KW ker za ta namen je kabel pravi 3*6mm2

• Všeč mi je
Reactions: igi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.434
9.031
113
pri taščici
Danes razpakiral Tesli priložen kabel za AC polnjenje. Bo treba v fitnes začeti hoditi, če bom to želel priklapljati :)

Bi ocenil, da je nekdo malce pretiraval, ker na kablu piše 5x6mm2. Če bi znal avto jemati 22kW bi rekel OK. Tako pa za 5x16A in skupne dolžine manj kot 3 m, tole res ni potrebno. To imate vsi takšne?
Ja, verjetno je razlog v opciji 22kw filanja. Kar naj bi tak prikljucek prenesel.
Tudi na schuko moraš pripeljat 2.5 kabel pa ceprav potem na njem samo mobitel polnis. Moj je dolg nekih 5m.

urby20

Guru
14. jul 2010
3.445
509
113
Goriska
Cudno je, ker se je to takoj po posodobitvi zacelo dogajati in ravno v vrocinskem valu…

Sem malo bral se tuje forume in nisem edini s to tezavo.

Upam da naslednji update to odpravi, cene bo treba pa na servis..
Evo update, danes je bil avto na servisu.

Kar so naredili so, da so testirali termalni sistem, ki naj bi bil ok (ni javilo napake), izpraznili in ponovno nafilali plin (ne vem če ga je sploh kaj manjkalo) in proti plačilu (redno vzdrževanje, čeprav še ni bil čas in ne verjamem da so bili zapackani) menjava filtrov HVAC v kabini.

Bom videl, če se bo stvar ponovila, samo sedaj bo bolj težko, ker je že hladno zunaj...

Se mi pa zdi, da se bo ponovnilo in da zna biti problem v kakšnem ventilu, katerega diagnostika niti ne zazna.

Priponke

• Posnetek zaslona 2026-09-22 190631.png
    Posnetek zaslona 2026-09-22 190631.png
    149,5 KB · Ogledi: 28
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.589
15.017
113
zanimivo FSD je tesla ponujal legacy proizvajalcem...noben se ni prikljucil..najblizje je bil ford, ki vseeno ni šel v to. VW zdaj to počne z xpengom, mercedes z vavemo al neki..v glavnem, povoženi vsi in capljajo zadaj.... vzvišenost in nadutost 2.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.728
4.950
113
Tesla FSD kar je trenutno je level 2 (+) avtonomne vožnje, to je že kup premium znamk imelo vsaj 10 let nazaj v sklopu takratnih zakonodajnih omejitev. Vsaj "sveta nemška trojica" je te sisteme imela v flagship modelih preden je Tesla kolcnila prvi uporaben avto. Konckoncev stopnja kot jo deklarira Tesla ima danes vsako malo bolj resna znamka kot opcijo. Tako da problem bolj kot ne ni tehnološka zaostalost, ampak zakonodajna niša, kjer si je Tesla uspela odobrit uporabo širše kot ostali. Zakaj ostali niso šli po isti poti že prej? Mogoče so res toliko tehnično zaostali, mogoče pa so klasično komercialno/legitimno zadržani, ker vedo da ko bodo kakšne tožbe začele padat bodo morali izplačevat velike denarje.

Nad Teslo FSD v obliki kot je imaš sedaj že L3 sisteme ki so serijsko na voljo, recimo MB Drive Pilot in BMW Personal Pilot, seveda omejeno na S klaso oz. 7ko. To je uradno požegnana stopnja polne avtonomne vožnje in je na ceniku. Ampak zakonodaja še vedno ne omogoča avtonomne vožnje povsod, za konkretnem sisteme je tako da so uporabni trenutno samo na AC. Tako da ja, če kupiš BMW 7ko lahko med vožnjo po AC gledaš film in ješ kockice (zakonsko dovoljeno, za nesrečo je kriv avto), s Teslo ga ne smeš (karkoli se zgodi si kriv ti).

• Haha
Reactions: sajkek in jonny77

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
8.416