Teslo v Tesli Y

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.875
5.204
113
Sam osebno nisem nič kaj navdušen na Level2 avtonomno vožnjo v eni od svetih trojic (nov avto, 2026).
Kar se tiče prilagajanja razdalje, speljevanje, zaviranje vse ok, ni nekih pripomb, čeprav bi lahko kje reagiral hitreje, življenje se načeloma dogaja hitreje, kot si ga ti avtomatski sistemi jemljejo. Kjer pa me razočara vsak dan, je pa avtomatsko zavijanje in sledenje cesti. V ovinku veliko popravlja smer, tako, da nikoli nisi ravno siguren ali bo zvozil ali ne, če sta dva pasova (eden za levo) v ovinku, ima ogromne težave ostat na voznem, itd. Problem je, da sistem naredi volan trši in ga moraš s silo premagat, da obdržiš kontrolo. Skratka, namesto neke relaks vožnje z avtomatiko, imaš v veliko ovinkih več problemov, kot bi jih imel brez nje.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.728
4.951
113
guglevalec je, skregan z realo...teorija je pa lepa ja.

Ne ve kaj pametuješ, meni zna avto vozit sam po AC kot že 10+ let drugim. Moram pa imet roke na volanu pa tapknit moram na žmigavc da zamenja smer (ker to določa zakonodaja!!!) .. ostalo dela sam. Omejitve in določila L2 sistemov avonomne vožnje so kot so. Od kje Tesli dovoljenje da nai stem nivoju sistema dela avtonomno ne vem, ampak najbrž so morala nekje nekaj zlobirat in odločevalci so videli da je to dobra publiciteta. Ko se jih bo par v jarek zvrnilo pa z mostu padlo bo pa publiciteta se obrnila ...

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.305
5.519
113
Sam osebno nisem nič kaj navdušen na Level2 avtonomno vožnjo v eni od svetih trojic (nov avto, 2026).
Kar se tiče prilagajanja razdalje, speljevanje, zaviranje vse ok, ni nekih pripomb, čeprav bi lahko kje reagiral hitreje, življenje se načeloma dogaja hitreje, kot si ga ti avtomatski sistemi jemljejo. Kjer pa me razočara vsak dan, je pa avtomatsko zavijanje in sledenje cesti. V ovinku veliko popravlja smer, tako, da nikoli nisi ravno siguren ali bo zvozil ali ne, če sta dva pasova (eden za levo) v ovinku, ima ogromne težave ostat na voznem, itd. Problem je, da sistem naredi volan trši in ga moraš s silo premagat, da obdržiš kontrolo. Skratka, namesto neke relaks vožnje z avtomatiko, imaš v veliko ovinkih več problemov, kot bi jih imel brez nje.

To mene pri Tesli nervira v tunelih, ker imam skoz občutek, da bo na desni na robnik zapeljal.
Pač nisem vajen vozit po geometrijski sredini voznega pasu - srce in pamer vlečeta malo v levo. :evil:

• Haha
Reactions: sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.590
15.019
113
Ne ve kaj pametuješ, meni zna avto vozit sam po AC kot že 10+ let drugim. Moram pa imet roke na volanu pa tapknit moram na žmigavc da zamenja smer (ker to določa zakonodaja!!!) .. ostalo dela sam. Omejitve in določila L2 sistemov avonomne vožnje so kot so. Od kje Tesli dovoljenje da nai stem nivoju sistema dela avtonomno ne vem, ampak najbrž so morala nekje nekaj zlobirat in odločevalci so videli da je to dobra publiciteta. Ko se jih bo par v jarek zvrnilo pa z mostu padlo bo pa publiciteta se obrnila ...
to je radarski tempomat z line assist
to je daleč od FSD

next.

• Všeč mi je
Reactions: Bakki33

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.590
15.019
113
tako je to, ker to ni fsd...fura v okviru asistenc..in to je razlika..to so avti, kot so teoretiki ugotovili že imeli zadnjih 10 do 15 let... ampak to ni to.
Tesla FSD zmore danes BP, zakonsko imamo pač kamero, ki utruja... povsem sicer razumljivo, premalo je samovozečih vozil na cesti, še. in imaš kakšne teoretike ki so bolj pametni v prometu kot stroj.

na zadnje lastne teste je FSD mal lesen pri teh hitrostih, kjer ni vse poravnano z realo..večinoma je preveč defenziven s hitrostjo, ker je še vedno bolj varno od dinamikov. Neroden je pa tudi pri parkiranju na povsem praznih parkiriščih, tiste črte ga medejo, zakaj nimam pojma.. če so avti , in da lovi prazno mesto, naredi povsem ok.
AC odpelje vrhunsko , vključno s vključevanjem, menjavo pasov, izstopom..dovolj agresivno in dinamično, da nisi zadnji na vasi, tudi hitrost drzi 130 in ne jebe sistema..

V glavnem, prihodnost je tu. Pa se lahk vsi solzimo kolikor se hočemo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.728
4.951
113
to je radarski tempomat z line assist
to je daleč od FSD

next.
Ja ampak tvoj FSD je deklaliran kot L2 za katerega veljajo pravila na nivoju zakonodaje. Torej roke bi morale bit ves čas na volanu in spremembo smeri je treba ročno nakazat. Tesla je tudi šla nad zakonodajo z dovoljenjem pristojnih organov.

Kdo bo nosil odgovornost ko se bo kaj zgodilo?

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.590
15.019
113
ti boš nosil odgovornost...

mislim kakšne stresaš. Kaj te briga kdo bo nosil. Sej je jasno da voznik. Za zdaj. ko bo pa drugače pa kdo drug... v avstraliji so za teslo s FSD že nižja zavarovanja, ker je manj nesreč. So pogruntali no brainerji po enem letu.
Da bo pa kdo tako ali drugače s FSD naredil salto mortale je pa tud jasno kot beli dan. Pa mal dvomim da bo tehnika zatajila...

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.435
9.031
113
pri taščici
Ja ampak tvoj FSD je deklaliran kot L2 za katerega veljajo pravila na nivoju zakonodaje. Torej roke bi morale bit ves čas na volanu in spremembo smeri je treba ročno nakazat. Tesla je tudi šla nad zakonodajo z dovoljenjem pristojnih organov.

Kdo bo nosil odgovornost ko se bo kaj zgodilo?
Daj zguglaj ce ima level dve neke podkategorije z oznako level2+ (++). Bake ima Tesla nekaj od tega

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.875
5.204
113
Tesla s FSD ima Level2, enako kot ostali, ki imajo tudi Level2. Level2 ne določa koliko avtonomnih funkcij ima avto pokrit ali kako dobro posamezna funkcija deluje, ampak določa, da avto z Level2 sistemom ni polno avtonomen in mora biti nadzorovan s stranki voznika non stop. Za nesrečo je kriv voznik.

Level3 je sistem, ki je polno avtonomen in nadzor voznika tudi uradno ni potreben. Za nesrečo je kriv avto.

• Všeč mi je
Reactions: Utisevalec

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
8.416